reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Aduś to odezwij się co z tą gorączką wkońcu się stało i jak mały czy zdrowy chociarz w tej epidemii chorób

Marta dokładnie straszne to jest najgorszy ten kaszel i to że katarek z noska cieknie i zatyka maleństwo to oddychac nie może
A moja mała wcina zupki warzywa bardzo ładnie jedynie nie lubi surowych jabłek i marchewki jabłko jej wciskam na siłę skrobię łyżeczką to 1/2 zjada ale z wielkim oporem ,a szwagierki mały wcina całe jabłko i do tego razem marchewkę tartą a młodszy o 2 miesiące :-)

Karolinko dokładnie pomieszałam z Agą więc pytanie przechodzi dalej Aga na jakim programie obrabiasz te cudne zdjęcia

Aluniu małej niby lepiej bo się rozkręca z zabawą i gadaniem a była już taka cicha i spokojna zę tylko sobie pojękiwała kilka dni więc chyba siły powoli wracają tak myślę

Marta a jaki antybiotyk miałaś dla Patryka przy tym zapaleniu oskrzeli i nie strasz mnie ze to aż 2 tyg trzyma za dwa tyg mamy wizytę u ortopedy mam nadzieję zę do tego czasu jej przejdzie

reklama
anrus79 - używam jeszcze do poniedziałku AUGMENTIN 35 ml - przepisala mi lekarka na siedem dni...a choroba tyle trwa bo na poczatku jak sie rozwijala bylismy u innej lekari bo nasza byla na urlopie, ktora sie nie poznala i dala tylko jakis syropek, ktory nie byl w stanie pomoc. Dopiero w ten poniedzialek bylam u naszej lekarki ktora od razu - diagnoza i antybiotyk. Dzisiaj jest juz troszke lepiej, ale kaszel i katarek nadal meczy...kaszel to ma taki ze czasami mam wrazenie ze chcialby wszystko ze srodka wypluc:( starsznie sie meczy...na szczescie teraz bardziej w ciagu dnia niz w nocy...no ale mam nadzieje ze juz bedzie coraz lepiej...Twoja dzidzia napewno tez szybciutko sie wyleczy...a macie antybiotyk???

Martuś---- wiem jak to jest do niedawna moj tez mi nic a nic nie dawla zrobic....teraz starsdzay synek z nim sie bawi wiec mam chwile a tak mam ja jka pojdzie spac a w domu tez roboty troche hahahah <w plecy> jak tu siedze haahahah

Anetka---- moj ostatnio to musiala dostac podwojna dawka tzn dawka ta sama tylko sie do 12 dni przeciagnela antybiotyk nie wylewczyl go po 7 dniah wiec kazala wykupic i podawac ten co Marcie tylko ze przez kolejne 5 dni co dalo nam az 12 dni antybiotykoterapi....\\\

Adus :)

ANRUS wiesz mój miał temp dwa dni całą sobote i niedziele....w ponidziałek rano mial 37.6 i już od tamtej pory zero.....nic ani wysypka ani nic więc nie 3 dniówka ale za to wychodzi mu ząb nie wiem może od tego teraz marudzi pry jedzeniu i ogólnie nie hcce znowu jeść nie dość że je mało to jeszcze nie chce etraz .....

MARTA no witaj w klubie mój tez jest antyjedzeniowy:confused2: na warzywa ma kły owoce zje coś tam ostatnio nawet wiecej ale obiad nie ma szans zje marchewkową z ryżem i dynie i koniec nic wiecej.....

pozdrawiam reszte:-)

Dzisiaj zas stan podgoraczkowy ....nie wiem co jest....ai z buzia nie jest lepiej chyba go to swedzi bo sie pociera ciagle..... takie mocno czerwone i chrostka na chrostce gesto.....mowie wam szorstkie wszystko ala byzia i policzki i czolo i broda i nad ustami i kolo ucha szok.... daje juz 2 dzien wapno 3 razy dziennie i dzis kupilam krem bepanten cz jakos tak to sie pisze....zeby mu to szybko zniklo....

LADY ja nawet nie zapytałam jakie alergeny,ale to będą te najbardziej uczulające.Ona mi się pytała czy taki zestaw chce,więc pewnie można sobie wybrac alergeny.

MARTA mojemu znowu Sinlac nie podchodzi.On bardzo lubi kaszki ryżowe owocowe.Co do tych dań to daję mu różne.Oczywiście są takie ktorych się nie tknie.Zwracam tylko uwagę,żeby nie bylo mleka,masła i jajka.Obiadki przeważnie z Gerbera lub Bobovity a deserki to lubi np.z Hipp owoce i zboża, wprowadziłam mu niedawno owoce i jogurt.Co do glutenu to ja mu zaczęłam podawac w 6 miesiącu codziennie po łyżeczce kaszki mannej(mnie tak lekarka zaleciła,ale każda leczy na swój sposób) a teraz je chleb i nic mu nie jest.A z tym jedzeniem to się nie przejmuj,jeśli tylko przybiera na wadze.Mój też jak byl przeziębiony to mniej jadł a ostatnio to właśnie z mlekiem wydziwia.

ANRUS ślicznie twoja kręci tym bączkiem.Mój też ma ale do kręcenia jeszcze nie doszedł.:-)

Zdróweczka życzę i pozdrawiam.Dobranoc

Czesc kobietki...maly spi to mam chwilke zeby cokolwiek zrobic (chwilke w doslownym znaczeniu tego slowa - zaraz pewnie wstanie, bo gora 30 min. snu mu wystarcza:)))

Asia - dzieki za informacje

Dziekuje Wam wszystkim za informacje o Waszych pociechach.
Troszke sie uspokoilam, bo juz myslalam ze cos z moim Tadkiem niejadkiem jest cos nie tak, ze cos sie dzieje.

LadyLajla - sadze u mojego na 7 dniach brania antybiotyku tez pewnie sie nie skonczy...jest poprawa, ale kaszel nadal jest...w poniedzialek idziemy na kontrol to zobaczymy...

Lece chociaz herbaty sie napije heheh. Milego dzionka wszystkim

Czesc Wam :)

Ja w swoim zywiole teraz pewnie wiecej cxzasu dla Was bede miala bo laptop juz na chodzie od wczoraj hihi i jest ze mna wszedzie :) wlasnie robie sniadanie i szykuje do obiadku ) Mam brokuly takze wyskorzystam je zaraz )))

Asia81---- a jaki jogurcik podajesz??????????

Marta----ja zawsze mialam chopla na pukncie picia Sebcia badz jedzenia a to za malo a to za duzo hahahahhahaha a teraz zje to zje nie to nie nie zmuszam ale podchody robie i dzieki temu sie unormowalo ze wszysko je chodz dzis jak nakarmilam na spiocha kolo 6 tak teraz jeszcze nie chce jesc.........

dzis nocka w miare ok a zabkow brak choc stan podgoraczkowy dalej mu towarzyszy.......

reklama
Hej kobietki moja właśnie też poszłą na drzemkę 1godz bo dłużej napewno nie pośpi i tak co jakiś czas kaszle :no:

Marta ja tez daję Augmentin jeszcze do środy też mamy na 7 dni i mam nadzieję że szybko jej przejdzie bo szybko lekarka zareagowała zresztą ja jak usłyszałam taki kaszel to też nie czekałam z wizytą lekarza może szybciej się uporamy w takim razie , cieszę się zę nasza lekarka jest taka sympatyczna bo też jest teraz na urlopie ale do domku na wizytę przyjechała bez problemu i bierze tylko 50zł za wizytę z dojazdem a mieszkamy jakieś 10km od niej

ALu to może wkońcu pojawi sie ten ząbeka który to już bo my ciągle na 2 stoimy i wydaje mi się zę następne bedą dwójki dolne a nie jedynki ale to jeszcze nie szybko . A jak Sebcio ma takie policzki czerwone to napewno go swędzą, ja swoją smaruję kremem specjalnym emolium, i jak ją umyję w balneum to też łagodzi te zaczerwienienia

Asiu to unikasz masła mleka a deserki z jogurtem podajesz i nic po nich nie wysypuje , ja natomiast daję masło codziennie i jak zupkę daję to dodaję do zupki i jak je kanapeczkę to bułeczkę też smaruję masełkiem i jest ok , ale jak dałam jogurt to o jeju ale była wysypka i plamy straszne tak samo było po pomidorówce

A my dzisiaj jakoś tam przespałyśmy noc ale kurcze budzi się często już sama niewiem czy to z głodu czy z kaszlu czy kataru już mi głowa pęka
Pozdrawiam dzisiaj jakaś taka pogoda kijowa u nas

Do góry