reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hej hej
u nas nocka ok..mała dosyc ładnie spała, no może poza odcinkiem 3-4 rano bo wtedy se pogadać musiała..wiedać było to coś waznego że nie wytrzymała do rana:-D
Jutro Adriana już prowadzę do zerówki,kaszelek jeszcze ma ale moze sie jeszce utrzymac po leczeniu a reszta jest ok więc chyba pójdzie już.
Anita ma jakiś smieszny chichot od wczoraj...jak myszka z kreskówki,mało się nei posikałam jak jej wczoraj słuchałam..oczywiście jak ją chciałam nagrać to przestała w mgnieniu oka..ale może jeszcze uda mi się to uchwycic:rofl2:

Iwonka'
hihi taaa...anite tez mi 2gi test pokazał dopiero..ale pierwszy wtedy robiłaMprzed terminem miesiaczki... a teraz robiłam po...no ale fakt ze nadal miesiączki nie widac:confused:

Ada
moja skubie od nas kanapeczki np z pasztetem drobiowym(nawet jej to smakuje):-)dużo nie narazie ale po troszku po troszku... i mam nadzieje juz bedzie jeść ladnie;-)

Aga p
hahah no 17 lat różnicy..sporo sporo...ale co tam się przejmować,było co miało być:-)a jak u mnei będzie to czas pokaże:-palbo będzie jezscze dzidzia albo zakończę dzieciowanie na 2ce:-D

dobra zmykam robić obiadek poki mała śpi to coś przygotuje:-)
Miłego dnia:happy:

reklama
czesc

Agnes u nas tez kaszel sie utrzymuje dosc dlugo i jest taki mokry......

PAGA----WSIEGO NAJ DLA BOMBELKA Z OKAZJI 9 MIECHA :)

A co reszta p[orabia???

Karola Iwonka jak samopoczucie?????

wlasnie malego czorta uspilam lezy w wozeczku i cala chalup[e zasmrodzilam racuchami...zjadlam dwa i nie moge wiecej... mdli mnie po nich odwyklam chyba od takie zarcia......

szukam wozka nowego na necie i sie zas nie moge zdecydowac nooooo nie chce kolejnego bubla jakie macie wozki bo zapomnialam oprucz wozu anitki hahaha bo seba ma taki sam hahahahahaah:) ktorej wozek spacerowy sie sprawdzil?? pokacie podajcie link??

Lady
no u nas tez kaszel mokry...:baffled:
racuchy...mmm...daj troche:-p
hihih..czyżby Cię nasza spacerówka wyprowadziła z równowagi?:-D:rofl2::-D
ja narazie nie zmieniam bo maz mnie z domu wyrzuci jak usłyszy o 3 w3ózku z którego nie bede zadowolna:-pno chyba ze zafasolkuje to zamienie na podwójny...:rofl2::-D:rofl2:ale to nie w tym miesiacu bo wlasnie dostalam okres ;-) poki co musze sie zadowolic tym co mam....;-)
moja znajoma ma taki,jej córcia ma juz prawie 3 lata i jej bardzo służy taki: http://www.babyclub.pl/product-pol-...PRI-po-zlozeniu-najmniejszy-wozek-swiata.html ale to jeszcze jest kwestia gustu...i finansów bo są spacerówki za 200zł i za..wiadomo ;-)
ja sie nie wypowiem bo trafiłam z wózkami jak Ty ;-)

Ostatnia edycja:
Witam laseczki:)

RYBUSIA

Jeśli chodzi o żłobek, to ja też czekam aż mała skończy rok, bo chce iść do pracy dopiero od wrzesnia, od nowego roku szkolnego, Amelcia będzie miał już wtedy rok i 5 miesięcy...spora kobietka już z niej będzie.

IWONKA

Dzięki za rady odnośnie żłobka, obawiam się też tego, czy wogóle nzjadziemy jakiś żłobek dla małej bo u nas są tylko trzy, i słyszałam, że straszne oblężenie...niewiadomo, czy będzie gdzieś miejsce, w tak na marginesie, jakie to są koszty, bo słyszałam, ze mniej więcej 200zł...3,5zł dziennie plus 100zł stałej opłaty miesięcznej...mogłabym też dać małą na opiekę babci, to znaczy moejej mamie albo teściowej, ale obawiam się, ze szybko mi ją rozpieszczą a ja się bedę później męczyć, poza tym, musielibyśmy ja codziennie wozić około 30 km w tą i z powrotem...strata czasu i jakie koszty do tego...myślę, że żłobek byłby najlepszym rozwiązaniem, kontakt z dziećmi, zabawa...:-)

U nas nocki ostatnio ok, mała budzi się zazwyczaj raz w ciągu nocy idę do niej pogładzę ją po policzku i zasypia;) teraz też śpi, zanęła jakieś 40 minut temu...więc mozna odpoczac...jutro mamy kolędę...ciekawe jak mała zareaguje na księdza?

LadyLajla

Jesli chodzi o wózek, to my też się przymierzamy do zakupu i też nie wiem jaki, ale widziałam fajny na allegro, w miarę przystępna cena, chyba około 150zł..my mamy wózek, był głeboki a teraz przerobiliśmy go na spacerówkę, ale ma jedną wadę, jest ciężki, mam już dość wciagania go i sprowadzania po schodach...w ciągu dnia jestem sama z małą takze muszę się męczyć...
**PROMOCJA!! LEKKI WÓZEK ZE ŚPIWORKIEM NA NÓŻK (530314374) - Aukcje internetowe Allegro

heloł
Lady - u mnie ok :tak: dzis tylko mi sie troche zakręciło w głowie i jakoś źle sie czułąm ale to może dlatego że 4 godziny w pracy przy kompie non stop :sorry2:
Moncia - ja płace stałek 211 i 5 zł dziennie za papu, ale wiem że są jakiś zniżki, np. dla osób pobierających zasiłek lub którzy oddają 2 dzieci, za rok sie złapie i ja na tą drugą :-D

MAMUSIE

WPADŁAM TYLKO NA CHWILKE TERAZ WYKĄPALIŚMY MAŁEGO I MAM CHWILUNIE A WIECZOREM MUSZE JESZCZE POPRASOWAĆ I TROCHE SPRZĄTNĄĆ BO MAM SAJGON W DOMKU :zawstydzona/y:

U NAS WSZYSTKO OKI NARAZIE ZDROWI KUBA CZACZYNA CHODZIĆ BOKIEM PRZY KANAPIE I ŁAWIE I CIĄGLE MÓWI TATATATATATATATATA:confused: A MAMAMAMA NIE CHCE :-(

Moncia23 też myslałam o wrześniu ale to jeszcze troszke

p.aga no skrzydła to młodosć ma ale czasem mąż i synek je podcinają:tak:

k.gif
u.gif
b.gif
i.gif
c.gif
z.gif
e.gif
k.gif

rybusia
moja tez dlugo tylko tata tatata na wszystko i wszystkich...az w koncu mama powiedziala..a teraz to chwilowe"uwstecznienie"nastąpilo bo ani tata za bardzo nie mowi ani mama..hahaha..gada po swojemu dużo..taki etam,nie martw sie,przyjdzie czas i na mamowanie :-)

lady
ja osobiscie to bym chyba teraz cos kolo takiego wozeczka kupila..ale jak pisze,kwestia gustu:
SPACEROWKA CHICCO PICK-UP W SUPER CENIE!!! (536556871) - Aukcje internetowe Allegro
czy taki
http://allegro.pl/item531921297_wozek_spacerowka_coneco_traper_torba_kurier.html
i tyle u mnie w temacie...najlepiej w skepie na żywo popatrz,zeby nie bylo jak z naszymi cudnymi obecnymi ;P

milego wieczorku:-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny :)

mojego malego wszedzie pelno a najwiecej pod biurkiem i oprzy kablach !!!!

patrzylam na te wszystkie wozki i cholera sie boje kupic bo naprawde te cudenko z Agnes co mamy jest totalna porazka naprawde nie ma to jak mechanizm na sznureczki co nie Aga? buhahahahahahahahahah....

i szczerze mowiac daje mi popalic naprawde bo ciagle mi opada w dol i maly sie wkurza i tak malo miejsca jest w nim teraz jak maly urosl i w tych ciuchch grubych jest..........

i na marginesie mowiac moj maz to by mnie z chaty wywalil chyba jakby dowiedziala sie ze mam wogole w planie kupic wozek hahahaha musze to z tajniaka takze zaczelam konbinowac bo by sie darl jak to zawsze bywa :)

ide zaraz na film ale nie wiem jak maly moj hahah czy mi da....

i chyba plesniawe ma po tych antybiotykach ale nie jestem pewna czy to nie nalot od mleka caly jezyk tylko nic wiecej zobaczyc musze dzis po myciu ......ale je ladnie wiec nie wiem juz sama.......

nie wiem jak wy ale mam strasznie juz ochote wiosne przywitac isc na dwor na caly Bozy dzien i tam se siedziec !!!!!!!!! mam dosc tych murów i szarosci tak tu ponuroi jak nei wiem no nie??

Hej wszystkim!!!:-)
o matko ale mam nerwa od rana..to chyba przez tą diabelną meisiączke:wściekła/y:
heeh a tak poza tym to młody ma znowu gorączka ni z gruszki ni z pietruszki,jutro do lekarza jeszcze idziemy.
Mała ok,własnie przysnęła...ja sobie porządki robie...

Lady
sznurki Ci już puszczają?znaczy co jak mały się opiera to się osuwa na dół?
hahaha wiedziałam że ta"bezstopniowa regulacja oparcia"to tylko ładnie sie nazywa:-D u mnie narazie jeszcze działa i nie opada...ale kto wie ile jeszce to wytrzyma...
najbardziej mnie wkurza to zapięcie przy pasach,palce sobie już nimi przycięłam kilka razy :-p muszę uważać żeby małej nie przyciąć :baffled:ale grunt że jest lekka i zwrotna..narazie mi wystarczy..hehe a małej się podoba ten pałąk z zabawkami...tylko rękawiczki ją wkurzają bo nie może dorwać miśka póki co tylko go "odbijać":-Da że mało miejsca to masz rację...taki jakiś ten wózeczek..taki se.... a Ty też kopiesz nogami w wózek jak idziesz?:-Dżle wymierrzona spaceróweczka :-p ale zawsze mozna se chodzić mniejszymi krokami:-D Aaa..no i zapodaj jakieś fotki dzieci nowe ;-)

A ja zapytam nie o wózek tylko o krzesełko do karmienia....
ja mam takie ze stoliczkiem drewniane..mojemu synowi słuzyło super i on w nim siedizał i było super..a córcia jest z rodzaju kombinatorów:-D wstaje,wyciąga nogi,przekłada,chce wyjsć dołem,górą bokiem..wszędzie gdzie sie da...męczące czasem to jej siedzenie w tym...
potrzebuję krzeselka plastikowego z pasami jak w foteliki 5punktowymi i 6stopniowa regulacja wysokości....
najlepiej uzywane i tanie:-Dbo tu znowu mąż mi powie"mamy przecież już krzsełko...trzeba bylo sięzastanowić wczesniej"czy coś w tym stylu:rofl2:macie może jakieś znajome co chcą sprzedać za grosze po swoich pociechach albo polecicie mi coś ogólnie?

dobra lece ...zakukam potem do Was,papa:-)

reklama
Cześć Wam!

Aga to ja myślałam ze Tylko ja tak laze ze mnie ten wozek tak zachacza hahahahahahahahaahah lekki co prawda to prawda... ale ten palak to juz dawno rozwalil moj synek .....mi sie zepsól ten sznureczek ale fakt to chyba moja wina bo za energicznie chyba to robiłam tam gdzie sie zawiesza to ciagle z tego tez spadal..... a z nowosci jakie mnie spotkaly przy tym wozku to do dzis nie wiem jak to sie stalo ale ta blokada z przopdu plastikowa nie chce sie zatrzasnac maz tez probowal i sie nie da takze ta zasrana barierka tez dala mi popalic zwlaszcza ze mam ten zimowuy tez wozek niesprawny.....i maly mi wypada a pasami sie przycinam za kazdym razem trzeba byc chyba takim zdolnym by za kazdym razem sie szczypac tak...... wiec sam widzisz moze gdyby jeszcze ta barierka dzialala to jakos by przeszedl do wiosny a tak to musze na szybkiego cos kupic bo tak to nici z wychodnego.....

co do krzeselka nie doradze ci bo sie nie znam synek mi z niego nie chce jesc nie usiedzi ani 2 minutek chcociaz dalej twardo jak zaczynam karmic to probuje od krzeselka a tak czy siak konczy sie ze on laduje w chodziku i ja za nim biegam....

Do góry