reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej kochane kwietnioweczki :-)
Jak wyjechałysmy do rodzinki w grudniu to dopiero w piatek wrocilysmy, taaakie dlugie swieta ;-)
Oczywiscie ciezko mi bedzie wszystko nadrobić, wiec wybaczcie :zawstydzona/y:
Widze ze dołaczyly nowe kwietniowki z dzieciczkami - witam serdecznie :-)
Natalka caly czas sie boryka z kaszelkiem, to juz prawie miesiac i istnieje podejrzenie ze to na tle alergicznym, narazie wiec podaje leki od alergii i zobaczymy po kilu dniach jak bedzie dalej.
Lucy - gratuluje ciąży :tak:
Ja jestem następna zarażona :-D Narazie test wykazał mi małego szkrabusia w brzuszku a w tym tygodniu chce isc na potwierdzenie do gina :-) ogólne czuje sie dobrze, choc kilka dni bylo takich niemrawych, no ale jeszcze tyle tygodni przede mną... ehh juz sie nie moge doczekac wiekszego brzucha i tych kopniaków :rofl2:
jak mnie jakies nowosci ominely to piszcie :tak:
mam nadzieje ze dziaciaczki nie choruja wam za mocno, a najlepiej wogole dobrze by bylo zeby nie chorowaly!

reklama
iwonka]
łooooo...szybko postepuje to "zarazanie"na bb:-D GRATULUJĘ kochana..pisz do nas ciut częściej jak mozesz:-):-):-)
szczęśliwych i w miarę bez objawowych 9 mieisęcy!!!!
buziaczki!!!

witanko:-)

ja wczoraj po imprezce Kapiego byłam tak padnięta że o 24 zasypiałam w fotelu co mi się nie zdarza raczej nigdy :szok:
jak na złość mały się mi budził w nocy :-(
i musiałam go zabrać do naszego wyrka i się uspokoił :-):tak:
skubaniec nie pije mi wcale mleka już nie wiem co z nim robić :confused::-(
bo przecież ma tam w mleczku te swoje witaminki które mu są bardzo potrzebne do prawidłowego rozwoju :tak:

Iwonka gratulacje to jak dobrze liczę to jest nas już cztery zarażone (Lucy Netgirl Ty i ja)
a może za chwilę dołączą następne :tak:
bo to bardzo zaraźliwe
piszesz że dobrze się czujesz no to żeby ci tak się ładnie układało do końca ciąży :tak:

Aga widzę że woreczki już zostały odszukane
właśnie o taki wynalazek mi chodziło :tak:
jeśli chodzi o noszenia Natana to raczej norma że go noszę ale to raczej nie będzie mi szkodzić tak jak kobiecie bez dzieci bo mój organizm jest już przyzwyczajony do takiego ciężaru
co innego jak nie masz dziecka i raz na miesiąc robisz sobie taki maraton ze dźwiganiem:tak:

p.aga mój mały też tylko raz dziennie śpi po 45 min
tak sobie przestawił z 2 drzemek
nie powiem żeby było to dla mnie na rękę
ale pierwszy syn tak samo mało spał jak ten teraz urwis :tak::-D

Amie witamy na kwietnióweczkach:-)

Iza ja nie mogę więcej wkleić niż 3 rzeczy - tak jak widać w mojej sygnaturce
a co niektóre osoby jak oglądałam to mają takie duże podpisy że szok
ale ja od samego początku nie mogłam więcej nie wiem czemu
nie mogę mieść nawet 3 sygnaturek
a teraz jakbym miała wstawić każdej dzidzi to jak :confused:

Ada mój mój też próbuje takich sztuczek :-D:tak:
i już ma kilka śliwek :szok:
a to dopiero początek........
ma siniaka nawet na policzku bo na zabawkę się kulnął :-(
wczoraj miał mistrza
cały czas mu tłumacze że nie wolno łapać za kaloryfer bo jest gorący
a on wczoraj złapał i zachowywał się jakby mu się rączka przykleiła
ryczał jak wół i nie puszczał :szok:
dopiero ja szybko podbiegłam i zdięłam mu rączkę
nie mam pojęcia czemu tak zrobił :confused::baffled:

miłego dzionka laseczki
luknę do was później:-)

Witam! u nas o dziwo nocka spokojna ,tak mamy kilka pobudek choć zasypia dość szybko i sam .
Ada- mój też już zaliczył parkiet ,najgorsze jest to ,że puszcza się odwraca i nie wiem ,myśli chyba ,że pójdzie !zamiast na tyłek to on na buzię :angry:
Aga -ja swojego prowadzam na ręczniku ,mniej kręgosłup boli ,jestem wysoka i ciągłe schylanie też dokucza mojemu kręgosłupowi ,na ręczniku trochę lżej.
Iwonka- gratuluję fasolki ,oby zdrowo rosła!:-)
Ten gryzaczek to fajna rzecz muszę zakupić bo mój bezzębny więc trochę boję się dawać twardych owoców a tak bezpiecznie będzie mamlał.
Życzę miłej niedzieli !

Ruda
ale Was fasolek tu przybyło:-D
mówisz że jak zlapał za kaloryfer to jak przyklejony..hehe przypomnialo mi się jak Adrian był maly i wsadził sobie palec do oczka(gleboko że az mi się żle zrobiło jak na to patrzyłam-aż dziwne że sobie nic nie uszkodził) i ryczy, drze sieale palca nie wyjmie:-pchyba nie wiedizal jak jeszcze..wsadził przypadkiem i co teraz? mamo ratuj:-D

p aga
ja zaraz ją w szelkach będe prowadzać bo mam...tylko jeszcze z tydzień niech będzie"pewniej"tuptać

Cześć Mamuśki!
We wtorek padł mi monitor więc miałam przerwę. Widzę że dzieciaki zasuwają z dnia na dzień coraz szybciej.

Co do wagi to miesiąc temu jak byłam z Lusią u lekarza to ważyła 7,56 kg i miała 70 cm. Ogólnie od początku była drobna i silna. Teraz to zasuwa że ledwo za nią nadążam i pewnie to jest powód tego że dużo nie przybiera, no ale ważne że nie traci.
Mała ostatnio budzi się ok. 7-8 i zjada tylko 100 ml, a potem dopiero o 10 napycha się do pełna, jakieś 230 kaszki z owocami + sok. Następnie robi długą przerwę, jak się znudzi zabawą przesypia ok. 1 godz, ale jak się obudzi to jeszcze nie woła o karmienie tylko się bawi. Samo mleko to pije tylko jak się obudzi w nocy, a w dzień to tylko kaszki, zupki i sok. Ale ostatnio spotkałam dziecko w tym samym wieku i wcale nie chciał mleka. Wygląda na to że trzeba po prostu przemycać w kaszkach itp.

Widzę że niektóre dzieciaki już zaczynają stawać bez trzymanki. Moja mała też... i zaraz pada na pupę. Mam małe mieszkanie więc tylko na łóżku ją puszczam żeby się bawiła to przynajmniej narazie nie ma siniaków.
Wczoraj skończyła 9 miesięcy. Znajomy z bloku rodziców pozbywał się jeździka z opcją przestawienia na pchacza. Mała świetnie się bawiła, ale narazie odpycha się do tyłu... niedługo będzie do przodu. Dotąd chodziła tylko bokiem przy szczebelkach, a wczoraj zaczęła do przodu podtrzymywana pod rączki. Jeszcze troszkę i będzie sama biegać :)

Widziałam że znalazłyście jakieś siatki na owoce. Tak naprawdę to wystarczyłoby zawinąć owoce w gazę i zamontować to do butelki, tylko zakładając zaślepkę żeby nie latały po butelce. Efekt ten sam, a taniej.

ruda_ ja too się za bardzo na tym nie znam więc niestety ci nie pomogę :-(

a my dzisiaj byliśmy na dworku i zrobiliśmy na tarasie baławana a jak małemu się podobało patrzył z takim zafascynowaniem ... byliśmy na dworku z dobrą godzine a jak przyszliśmy to padł i poszedł lulu i tak spał od 13 do 16 a teraz zjadł i rozrabia ...

ale wiecie co tata to miał ubaw z tago bałwana nawet miałam wrażenie że lepiej się bawi niż kubik :-D

wczoraj miałam zajrzeć ale jakoś nie miałam czasu ... wybaczcie lecz kuba rozrabiał ;-)

buśka dla dzieciaczków i dla was

http://www.glitterfy.com/

http://www.glitterfy.com/
a zobaczcie jeszcze małego koło baławanka...:-)

Załączniki

• 100_7359.jpg
    100_7359.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Iwonka gratulacje oby fasoleczka rosła szybciutko i zdowiutko :):) tak na marginesie to już się zastanawiałam gdzie zginełaś na tyle czasu. Pamiętam że pisałaś, że szukasz pracy i myślałam, że praca cię pochłoneła i nie masz czasu na kwietnióweczki :-):-):-).

Rybusia bałwan pierwsza klasa, normanie taki ładny i równiutki jak malowany poprostu przystojny :):) ale oczywiście kubuś przystojniejszy, oglądałam wasze zdjęcia i synuś oczki ma czarujące, oj nie jednej laseczce te oczeta się spodobają :):)

Dziewczynki kupiłyście swoim pociechom buciki albo jakies kozaczki, bo ja kupiłam małemu kombinezon i nie ma juz tych papuciów do kompletu i mam ogromny problem z bucikami bo mój mały troszke waży i stópki ma okrąglutkie i żadne buciki nie chcą wejść mu na nóżkę więc nowy kombinezon leży w szafie bo buciów brak, jeszcze jutro pojade na zakupy ale jakoś czarno to widzę. Chyba synka na dietę wezmę :) mój kubuś taki prawdziwy misio jest :):) 10,5 kg waży a tak z 75cm ale teraz juz stoi wagowo w miejscu bo w koncu od świąt ruszył i raczkuje.

Do góry