reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

HEJ!!

witam wieczorkiem mały usnął....więc mama ma czas...

RYBUSIA super bałwan i śliczny Kubica:-)

P.AGA ja też mam miękkie buty na rzepy właściwie nawet to nie buty ale tak wyglądają....mój bobo szczupły ale ma wysokie podbicie...moj to gada tata mama i wsio nic ponadto no i gie...hihi ale pewnie jeszcze mi uszy spuchną w przyszłości....a czas gna...

AMIE śliczne masz dzieciaczki w galerii...pozdrawiam..:happy:

ANEKHA kurczę pewnie się znajdzie po czasie skierowanie ale dobrze,że mąż załatwi i pójdziesz jutro...:tak::-)

RUDA wiesz co jakiś dziwny ten lekarz wyczekałaś się i lipa za tydzień zaś....ale na pewno będzie wszytsko dobrze... trzymam kciuki...

ALUNIA pozdrawiam i pisz jak tylko masz okzaję...buźki :-)

IWONKA no zmeczenie robi swoje zwłaszcza teraz...oszczędzaj się i odpoczywaj ile wlezie choć pewnie ciężko praca potem dom Natalka ale dasz rade kobity to ptrafią....

ANGIE mój szkrabek jak widzi,że ja idę na czworaka leci za mną i piszczy haha:-D:-D

uciekam na tv...DOBRANOC:happy::-)

reklama
dziewczyny ja tylko na chwilkę

mam do was pytanie
bo dziś si,ę dowiedziałam że będą likwidować mój zakład pracy :wściekła/y:
ja jestem teraz aktualnie na wychowawczym
i mam pytanie czy jak zamkną zakład to jakie mam opcje
czy tylko pozostaje mi iść na zasiłek dla bezrobotnych :confused:

jestem wściekła na maxa
bo teraz jestem znowu w ciąży więc moja sytuacja materialna może być na ostrzu noża ;-)
a tu taka informacja
wiadomo że jak ma się małe dziecko i do tego się jest w ciąży to nie ma co szukać następnej pracy bo nikt mnie nie przyjmie

no i wkurzające jest jeszcze to że przysługuje tylko jedno wychowawcze na dwójkę maluchów :angry:
co za popieprzony kraj
w innych tak cywilizowanych państwach jak nasze nie ma takiej opcji
żeby ciężarna albo mama na wychowawczym martwiła się o kasę na pieluchy
to tylko u nas - nasz rząd daje nam takie atrakcje:wściekła/y:

jeśli wiecie coś odnośnie moich pytań to będę bardzo wdzięczna za odpowiedz

miłej nocki papa:-)

P.AGAMÓJ BOBAS TEŻ TERAZ ZACZĄŁ POKAZYWAĆ NIE GŁOWĄ A JAK TO ŚMIESZNIE WYGLĄDA NP JA MU JEŚĆ CHCE DAĆ A ON NIE ALBO MÓWIE CHOĆ DO MNIE A ON NIE ALBO MACHA MI RĘKĄ PA PA CWANIAK MAŁY :-D A CO DO GADANIA TO OD WCZORAJ NIE ZAMYKA MU SIĘ BUZIA WOŁA MA MA MA BA DA TA TA TE I NA DODATEK ROBI TAKIE BRRRR I CAŁY SIĘ OPLÓWA :-D A I JESZCZE STAJE PRZY ŁÓŻECZKU I OBGRYZA JE :-D

ALE MIAŁAM DZISIAJ NOCKE NORMALNIE PORAŻKA CHYBA Z 7 RAZY POBUTKA I TO Z TAKIM PŁACZEM ŻE CAŁY DOM NA RÓWNE NOGI POSTAWIŁ NIE WIEM ALE CHYBA BRZUSZEK GO BOLAŁ BO JEDLIŚMY KANAPKI PO POŁUDNIU I MAŁY TAK PATRZYŁ I WYCIĄGAŁ RĄCZKI ŻE NIE MIAŁAM SERCA ŻEBY MU ODMÓWIĆ I ZJADŁ PRAWIE PÓŁ BUŁKI Z SZYNKĄ I TO CHYBA OD TEJ BUŁKI MUSIAŁAM MU DAĆ VIBURKOL I JESZCZE DOSTAŁ 3 KROPELKI INFAKOLU NO A W DZIEŃ TO TEŻ NIE BYŁ ZŁOTY...:sorry2: BYLIŚMY NA ZAKUPCH I W AUCIE CIĄGLE MARUDZIŁ DOPIERO W MARKECIE SIĘ USPOKOIŁ NO ALE TO WIADOMO BO COŚ NOWEGO ... TERAZ ŚPI MAM NADZIEJE ŻE DZISIEJSZA NOCKA BEDZIE SPOKOJNA ... :baffled:

A MAMUSIE MAM PYTANKO KUPYJECIE DZIECIACZKĄ PAMPERSY TE TAKIE MAJTECZKI Z PAMPERSA ?
BO JA DZISIAJ KUPIŁAM I MAM MIESZANE ODCZUCIA ...

http://www.glitterfy.com/

dzien dobry wszystkim!!!!
troszke popisałyście a ja nie mam czasu dziś czytać...poczytam Was pozniiej:-)

moja córcia ma jakies kropki na plecach...to nie ospa,,,nowe i wygladaja jak uczuleniowe...tylko zawsze ją od policzków zaczynało wysypywać..no ale..zapisze ją na kontrole po ospie to sie dowiem dokładnie co to...

aaa no i w koncu"ma ma ma"słysze od 2 dni:-D:-):happy2:czyli juz nie tylko tata,papa,dada,baba...przyszla pora na mnie:-D:rofl2::-D

zaraz mykam na badanie z młodym,zajrze potem do Was:-)
milego dnia,pozdrawiam...bez wyjatku:-):-):-)

Czesc

Iwonka----- gratuluje z calwego serduszka :) wspanialych 9 misiecy :)

Karola---- ja nic na ten temat nie wiem wiec Ci nie pomoge a zasiegnij porady bezplatnych prawnikow....

Adus ------ jeju nie bylo mnie chwil a wydaje mi sie ze to cale wieki........

Agnes--- super foteczki :) jak ta mala bylas juz na kontroli????

reszte dziewczyn pozdrawiam...

wczoraj czytałam jeszcze cos piate przez dziesiate o Lucy....

Lucy-----ode mnie nie przeczytasz zadych nowosci kazde dziecko jest inne i rozwija sie inaczej.....i Cie doskonale rozumiem nadzór i oko rodzica zawsze musi byc czujne........ a jeśli chodzi o rozwoj mojego Sebcia to nie mam na co nazekac ..... wczesnie zaczol siadac stac na nozkach silne mial i ma do tej pory.... choc raCZKOWAC ZACZOL CALKIEM NIEDAWNO I TERAZ ZAPIERDZIELA JAK BURZA....stoi sam na nozkach jakpuszcze ale pod warunkiem ze utrzyma rownowage kilka sekund boi sie o swoja dupe.... chodzic sam nie chce w kolo lozka ak ....raczkuje ciagle nie chce juz w chodziku lazic... ciagle wstaje podpierajac sie mebli co popadnie i sie trzyma ale sie nie puszcza bo boi sie..... klaszcze w lapki bravo jak sie mowi albo sie pokaze jego raczkami to on kontynuluje..... robi papa jak mowi sie zrob pa pa a czasem poprostu trzeba zaczoc raczka machac by tak zrobil jak mu sie chce.... czasem wyrywa mu sie slowo taaa na tak... jaksie cos pytam...... klepie ladnie mama baba kaka da a tata nic teraz.. kilka razy tylko mu sie wyrwalo.... jak bierze autko w raczke to wie ze to ma jezdzic i popycha je do przoduy i tylu i bryyy bryy robi...... jak robie nunu nu nu ze nie wolno patrzy chwile na mnie i dalej to robi nie slucha sie haha ale reaguje na imie tez reaguje choc na raczki reaguje......jak mowi husiu husiu??? to wie o co chodzi bo zaczyna sie bujac i sie slicznie usmiechac :)wtedy sadzam na noge i bujam go gora dol :) reaguje na slowo nawet mowione szeptem ...idziemy sie kapac??? wtedy cieszy sie jak wariat i az rwie sie macha raczkami i nozkami casly podjarany....... jak go karmie to otwiera buzka sam i mowi am czasami albo an widok butli badfz jak mam cos do jedzenia a jes glodny mowi amm i prawei w placz wpada .....ma zabawke taka co pileczki sie wrzuca na gore a potem one sie tocza takie drzewka to wie ze trzeba wrzucic na gore i pchnac sam wklada i popycha by sie turlala..... i jak spiewam to ze mna spiewa aaaaaaaaaaaaaaa i ciszej i glosniej ...to by bylo na tyle........ ale jesli moge cos ci zasugerowac i pocieszyc to.... mojej siostry dziecko ma 2 latka juz i dopiero teraz powtarzac zaczyna slowa po kims ale nie wyraznie i nie prawidlowo a zaczol mowic jak skonczyl roczek tata a mama w wieku 9 miesiecy ale raz jak mu sie udalo a potem tylko jkeczal nie gaworzyl nic tylko zaciskal buzie i mruczal jakby chcial cos powiedziec a nie mogl... i do dzis pokazuje palcem tylko i jeczy pojekuje zadncyh sylab nie mowil nic naprawde oni juz mysleli ze nie bedzie umial mowic ale widzisz wyszlo ze sa dzieci ktore pozno naprawde zaczynaja mowic on teraz dopier mam mowi na mame tata na tate czasem baba mu sie wyrwie i ala powtorzy a reszte belkocze i pojekuje nawet picu ci nie powie bo nie umie... jeczy jeczy i jeszcze raz jeczy i wymusza i palcem pokazuje wiec Lucy moze jeszcze zacznie moze czasu mu trzeba.... mam nadzieje i pozdrawiam mamusie zafasolkowana )

Hej dziewczyny ja normalnie wysiadam katar mu sie pogarsza cholera tzn zaczol sie gesty a teraz zadszy i ciut chyba wiecej nie chce znowu jesc wiec karmie go chlebkiem z miskiem.....:/ ale spi ladnie odpukac...

maruda taka wiecie normalnie maruda nic nie da zrobic sam sie nie zajmie bo zaraz lapie mnie za nogi i wstaje i jeczy ze mam go wziasc....... i tylko ma ma i mama i mama.......specjhalnie dla niego codziennie kupuje gazete by mial co drzec i bym miala co robic ale on potem do buzi ja laduje hahahahahahahaha

jak tam u was nocka???i jak z zarciem moj wszystko ladnie je lyzeczka tylko z butli nie chce ciagnac mleka juz i nie chce wogole go woli jablka banany zupki no wszystko tylko nie mleko masakra ale jest ok :)

Lady
no w końcu zakukałaś :-D
jeszcze nie była z małą..zqpiszę ją dziś..może na czwartek to odrazu młodego wyniki odbiorę....
mówisz raczkuje? hehe a moja nie chce:-Dza to za rączki łazić to do bólu może;-)

Hej Agnes no wlasnie moj tez lazic za raczki do bolu i wszedzie tylko ze po drodze se robi przestanki jak cos na podlodze lezy hahahahah i na dupe klap hahahahahahah a sam nie chce hahahahaha

reklama
Dzień dobry!!!

AGNES daj znać jak tam po wizycie...wiesz co mój ostatnio miał non stop uczulenie na plecach i ciul wie od czego.....ale odstawiałm jego mydło i zeszło:eek:a mysdło używam od miesiecy:eek:

ALUNIA witaj w końcu fajnie,że jesteś.....mam nadzieję,że to tylko katarek i nic wiecej....super się Sebciu rozwija mój w ogóle nie mówi mówi tata i owszem mama mówi ale jak upadnie i chce wyjść z łóżeczka:dry: a tak tata...i wsio i gie....i jak coś chce mówi mama....i też łazi za mną i ciągnie za nogi na ręce i do kompa to już nie usiąde jak on jest w pokoju...choć wczoraj mu kupiłam organki to gra i ma zajęcie:-D:-D:-Dmam nadzieję,że tak poza tym to u Ciebie dobrze;-):-)

Do góry