reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Ada, Anekha dzieki za odp, cebion multi mam, ale daje od dwoch dni i jest gorzej zamiast lepiej, wapno tez mam jakies bananowe, nasivin do noska i narazie tyle. we wtorek jedziemy do tesciow to mi już tesciowa małą dokładnie obada. choc dzwonilam do niej i mowila ze jak goraczki nie ma to mozliwe ze to od alergii, na przyklad na nasz proszek, na plyn jak mylam podlogi a nawet mozliwe ze na jakąś witamine z multi cebionu :baffled: i wes bądx tu mądry jak akurat przedwczoraj pranie zrobilam, w sobote wysprzatalam caly dom i od 2 dni daje jej ten cebion multi :dry: jak zbada Natalke to coś pewnie poradzi.
Bubu- ja juz w nocy nie daje cyca bo tez czesto sie budzila, poza tym juz mi pokarm prawie zanikl, w nocy daje jej butle (a raczej mąż sese :>) wypija 180 wiec chyba głodnawa. teraz daje jej na noc Bebilon na noc i budzi sie minimum o 3 ale zdarza sie i kolo 5 :-) dzis jeszcze jej dalam cyca kolo 18 bo troszke sie nazbieralo od dwoch dni ale to już chyba był ostatni raz :-( troszke mi z tego powodu smutno bo tak jak sie na nią patrzylam a ona tam łądnie ssała i nie chciala mi oddac mimo ze tam juz nic nie lecialo....:-( ale ciesze sie ze do pol roczku ją ładnie karmiłam i ze to nie z dnia na dzien tylko tak jakoś powoli skończyłyśmy cyckanie :tak:

reklama
IWONKA nie sądzę,że alergia choc nie można wykluczyć ale nie każda infekcja jest z gorączka mój teraz mial gardło czerwone katar i nie miał gorąckzi teraz mu sie katar już konczy więc nie wiadomo na oko nie stweirdzisz ale wiadomo niech obada

a i wiecie co mi jak mały był chory i byliśmy w szpitalu nie kazali dawać cebionu multi w ogóle witmin w trakcie choroby,że niby pożywka dla bakterii tylko sam Cebion czyli witamine C a witaminy dopiero jak wyzdrowieje

mały usnął i ide sie obijać:happy::-)

Bubu przykro mi z powodu śmierci twego teścia....

WITAM WAS MAMUSIACZKI KOCHANE !!!

PRZEPRASZAM ŻE NIE ODZYWAŁAM SIĘ OD DWÓCH DNI ALE NAPRAWDE NIE MIAŁAM CZASU W SOBOTE OD RANA SPRZĄTAŁAM W TYM SAMYM CZASIE WALCZYŁAM Z KUBICZKIEM ŻEBY MI POZWOLIŁ OGARNĄĆ WSZYSTKO WIECZOREM PRZYJECHAŁ MĄŻ NO TO WIADOMO MUSIAŁAM GO PRZYWITAĆ I TAKIE TAM ... :-p NO A W NIEDZIELE OD RANA DOKOŃCZYŁAM SPRZĄTANIE ŁĄCZNIE Z OKNAMI ... :dry: POTEM TROCHE ZAKUPÓW I DOPIERO CO WYRWAŁAM SIE I MAM CHWILE DLA SIEBIE ... KUBA OSTATNIO W NOCY NIE NAJGORZEJ NADAL WSPINA SIĘ PO CZYM TYLKO SIĘ DA JAK LEŻE NA ŁÓŻKU OBOK NIEGO TO SŁUŻE JAKO DRABINKA . A I ZDECYDOWAŁAM CO MIKOŁAJ W TYM ROKU PRZYNIESIE MAŁEMY Z POCZĄTKU CHCIELIŚMY CHODZIK ALE STWIERDZILIŚMY ŻE JEDNAK JEST ZA DUŻO PRZECIWSKAZAŃ KU NIEMU I WYMYŚLELIŚMY ŻE KUPIMY TAKI CHODZIK CO DZIDZIA SIĘ PODPIERA NA 2 KÓŁKACH SKORO ON SIĘ TAK WSPINA TO TO POWINNO SIĘ PRZYDAĆ ... POZDROWIENIA DLA WSZYCH POCIECH :happy2:

Ada04 - DZIEKI MĄŻ MA ZIELONE OCZY , CHCIAŁAM ŻEBY SYNEK TEŻ MIAŁ TAKIE "SAŁATY" ALE TE NIEBIESKIE TEŻ SĄ PIĘKNE ...

Anekha - WIESZ TAK JAK PISZE WEEKEND CAŁY ZALATANY NAWET BRAK CZASU ZAJRZEĆ DO WAS W SOBOTE PORZĄDKI IDT W NIEDZIELE ZAKUPY ALE NADAL NIE CAŁKIEM ŚWIĄTECZNE .. A JAK U CIEBIE JAK DZIDZIA ???

LadyLajla - NO TO PRAWDA Z TYMI WARZYWAMI JA MAM ZAUFANIE DO SWOJEGO BAZARKU SPRZEDAJĄ Z WOZU TAKIE BRUDASKI PROSTO Z ZIEMI ... A JAK TAM MALUCHY ZDROWE JUŻ ???

Ruda_ - MY W TYM ROKU AŻ TAK BARDZO NIE PRZYKŁADAMY SIĘ DO ŚWIĄT ALE ZA ROK TO JUŻ WSZYSTKO MUSI BYĆ EŹTRA MAŁY BEDZIE JUŻ KUMAŁ WIĘKSZOŚĆ TO SAMA WIESZ ...A Z TYMI ZABIEGAMI ŚWIĄTECZNYMI TO MAM TROCHE POMOCY BO MAMA ZAWSZE POMAGA ... A JAK U CIEBIE DZIDZI ???

mpuA.jpg

suwaczek_7842160.png

Iwonka ale masz fajnitko, że tak ładnie mała zrezygnowała z cyculka i masz lepsze nocki, bo u nas to bedzie męczarnia NORMALNIE STRACH SIE BAĆ moj mały jest bezsmoczkowy i tu tkwi caly problem bo nie mam go nawet jak ululać i uspokoić jak sie w nocy przebudzi, zawsze dostawał cyula i było oki.

Dziś po kapaniu przywiozłam mamę, aby mi popilnowała małego, a z mężem wyskoczyliśmy na zakupy iiiiiiiiiiiiii synek urządzil babci normalnie ryczenie totalne i za chiny nie dał się uspać tylko ciągle płakał, dziewczyny ja juz normalnie wymiękam nawet nie mogę liczyć na pomoc najblizszych, nawet nie mogę go zostawić z mamą bo to juz nie zdarzyło się pierwszy raz BUUUUUU ALE MAM DZIŚ DOŁA

RYBUSIA ja tez mam Kubusia :):) też chciałam mu kupić chodzik, zeby mieć troszkę lżej, bo mały daje mi ostro popalić, ale poczytałam te wszystkie opinie na temat chodzików i zrezygnowalam, i również wybrałam opcje pchacza i zamówiłam u mikołaja :):)

Dziewczynki jak jeszcze ktoś tu dziś zajrzy to dobrej nocki życzę
Ps. dziś kupiliśly choineczkę (sztuczną) ale bardzo mi się podoba to chociaż mi porawia humor :):)

Bubu

Wyrazy współczucia z powodu śmierci teścia...przykro mi:(((
Ja też mam w planach odzwyczaić za niedługo moją od cycusia, ale też boje się jak to będzie...tylko o tyle jest lepiej że ona odkąd się urodziła, nigdy nie jadła w nocy, tylko w ciagu dnia, teraz też je sporo innych rzeczy, z cyca ciągnie trzy, czasem cztery razy w ciągu dnia, ale ciągnie...myślę, że im wcześniej ją odstawię, tym będzie łatwiej, mam nadzieję:)

A co u reszty? ja też ostatnio zabiegana jestem, wczoraj spędzxiłam cały dzionek przy kuchnii, gotowałam na święta i zamrażałam...mąż siedział z córą...bawili się na całego:):-):-D w dzisiaj wybieram się z mała do rodziców, muszę parę rzeczy zakupić jeszcze, brakuje mi jeszcze prezentuy dla najstarszej chrześniaczki, dziewięciolatki...nie wiedziałam, ze tak ciężko kupić coś takiej dziewczynie...w sumie, już nie dziecko, ma już soje guściki, jest wybredna...ale może coś znajdę dzisiaj:) Miłego dnia laseczki:)

witam się laseczki:-)

poczytałam was tak tylko po troszku sorry ale nie mam zbytnio czasu

wiadomo tak jak każdy latam i dopinam wszystko na ostatni guzik przed świętami

u nas wszystko ok

jak będę miał troszkę czasu to popiszę więcej ale teraz już muszę zmykać :-(

jeszcze tyle pracy jest do zrobienia

miłego dzionka dla was i nie przepracowywać się :-D:tak:

hej dziewczynki:-)

Karpia szalonego
renifera pijanego
Mikołaja bogatego
bałwana śnieżnego
Sylwestra szampańskiego
oraz szczęśliwego wskoku
do NOWEGO 2009 ROKU!

Tego Wam zycze i spadam dalej szykowac sie do Swiat:-)

Tysiąca choinek w lesie, prezentów ile mikołaj uniesie,bałwana ze śniegu,oraz tyle radości ile karp ma ości.Śniegu po pachy,tłustej kiełbachy do nieba choinki oraz wędzonej szynki.

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!

reklama
i ode mnie wesołych, spokojnych i rodzinnych świat!!!!!!!!:happy::happy::happy:

zakukam do was po swietach...poczytac jak to sie objadlysmy:-D

z nitka bylam na kontroli...jeszce uszko nie wydobrzalo...wiec dalszy ciag antybiotyku...
adrian troszke juz lepiej...mniej sie drapie...
no to na tyle w duuuuzym skrocie!!!!;-)

Do góry