reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

My już po usg.

Po pierwsze i najważniejsze wszystko w porządku :tak::-) Dzidzia odpowiada 21 tc, waży 367 g, wszystkie inne wymiary też ok, serduszko bije prawidłowo...

A po drugie... UWAGA, UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będziemy mieli SYNKA- Alanka !!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Sila gratuluje chłopczyka :)jeju emocje niesamowite tak bym chciała już znać też płeć dziecka teraz do brzusia będziesz zwracać sie moj kochany Alanku jeju jakie to słodkie ....jeszcze raz z całego serduszka gratuluje :)

Marta81 nie szkodzi że zadko..ale wazne ze jestes z nami :)nie przejmuj sie az tak tym bólem o ile on nie jest czesty w przeciagu godziny..np lekarka mi powiedziała ze jezeli mój ból bedzie niwerował z 6 razy w ciagu godziny to zebym pojechała na ostry dyżur ale tak nie jest takze zaden to wyrostek napewno nie jest ja tez mam w prawym boczku na dole takie kucia skurcze no nie wiem jak to opisac i meczy czsami ale mysle ze to jednak macica daje znaki o sobie rozrasta sie ..riobi miejsca wiecej dla dzidziulek naszych tazke nie ma co sie za czasu stresowac....co do snu to mi tez ciezko jest sie ułożyc niesety mam ciągle przerywany sen...nie wiem jak noge zarzucic teraz czesciej zauwazyłam ze spie na plecach niz na boku.... na brzuch raczej juz sie nie klade bo nie wygodnie dla mnie jak i dla niunki....po powrocie z lekarza odezwij sie chocby pochwalic sie co tam zobaczyl lekarz :)

Ada dobrze że juz wszystko ok... ja po coca coli mam zgage chyba jakos tak to podejrzewam ostre pieczenie w gardle dostałam....to termin wizyty Twojej tuż tuż..zawsze jak sie idzie to z nadzieja ze bedziemy wiedziec kto nam tam w srodku zagrzał miejsce :)

Gryzeldziu kochana czekoladka na osłode dnia gówka do góry ! jutro będzie lepszy dzień... niedługo odliczanie do świąt choineczka prezenciki same przysmaki.... wiec doła zakop gdzieś głęboko i niech tam siedzi ;)

Ka32sia dałabym suwaczka ale mi ciagle cos zle wychodzi termin jakis smieszny albo tydzien wiecej albo mniej albo tu sie nie chce wgrac bo za duzy plik nie mama cierpliwosci do tego... niby zawsze przy kompie zaradna jestem a tu jakos nie daje rady cholerka albio nie chce mi sie hahahah

Powiem Wam że cos mam samopoczucie nie teges...strasznie mnie gardło tak nie boli ale piecze tyle ze nie zgaga...tylko takie no nie wiem...fklegma mi sie ciagle zbiera non stop haram ze tak brzydko powiem co 5 minut az mąz mówi że swinka z nim mieszka haha... nie wiem co to...i jeszcze chciałam wam powiedziec ze juz mi brzuszek tak wysadziło jakbym chyba była w 7 miesiącu a nie wiem czemu taki plaski potem mala kuleczka a tu raptowania z dnia na dzien bąba i wcale nie przesadzam...jak rozluzuje miesnie brzucha to na[prawde taki wielki ze szok w biodrówki co prawda mieszcze sie numer 38 ale brzuch mi wystaje zrobie fote moze i wstawie tu zaraz wam na brzuszkach..i jeszcze wiecie co zauwazylam ze na buzi lekko napuchłam chyba słodyczy jesc juz nie bede....

silko moje gratulacje:-):tak:

ja jutro ide do gina i mam nadzieje ze zrobi mi usg i moze tez sie dowiem co mi tam po brzuszku bryka:-)no i zobaczymy co mi powie na tą moją krzywą cukrową:-(
miłego wieczorku buziaczki:-)

No to mamy poki co wysyp chlopakow... o rany jak ja bym chciala chlopaka- dla odmiany a moj malz to nawet myslec nie chce ze to bedzie koiejna baba w domu.. no nic ja mam usg 29 listopada wiec wszystko sie wyjasni. Ok zmykam robic moim potwornie nie dobrym dziewczyneczka sniadanko bo za chwile sie po zabijaja w tej kuchni:growl:

Hej Dziewczyny!!
Mnie też dawno tu nie było i jakoś nie mam ostatnio okazji żeby często zaglądać :zawstydzona/y::-( a szkoda żałuję bo sprawy nabierają już coraz szybszego obrotu a ja nie moge być na bieżąco
Silka gratuluję wymarzonego chłopaka, ja tydzień temu miałam robione badanie 4d i tez mam super wspomnienia z tej wizyty, zwłaszcza, że ja wymarzyłam sobie dziewuszkę i okazało się, że to właśnie jest dziewczynka :-D:-D:-D:-D
Dziewczyny, czy Wam też czas zasuwa jak oszalały?? Nie wiem czy z powodu tej ciąży i ciągłego oczekiwania na coś i odliczania czy tak po prostu ale u mnie czas po prostu pędzi galopem :-D jeszcze chwilka i będziemy z naszymi ukochanymi dzidziami!!! A dlaczego nie jest wskazane spanie na plecach ? Wiecie cos o tym? ja też gdzieś słyszałam o tym, ale nie wiem dokładnie, a ostatnio w sobotę poleniuchowałam trochę i odkryłam, że jak leżę na plecach i położę ręce na brzuszku to czuje takie mocne już całkiem kopnięcia pod rękoma i to jest niesamowite uczucie!!!!!

pozdrawiam Was wszystkie i ściskam trzymajcie się cieplutko i zdrowo

Buźka

reklama
No No to nieźle obrodziło synkami! Silka gratulacje bo chyba bardzo się nastawiałaś na chłopca. No pewnie za rok się z większością spotkamy na forum i będziemy dorabiać córeczki.
Ja byłam dzisiaj na badaniach krwi . Dla mnie to straszne przeżycie bo panicznie się boję igieł. Ale byłam zmuszona bo strasznie mnie swędzi skóra : twarz, dekolt, ręce i łydki. Nie wiem czy to alergia czy co? Byłam już u 3 lekarzy w tym u dermatologa i nic mi nie poradzili tylko kazali kupić płyny do mycia za 80 zł. No niestety jak człowiek nie wymyśli sam co mu jest to lekarze nie pomogą! Sama sobie zaleciłam badania krwi na cholestazę czyli próby wątrobowe alat, aspat, bilirubinę, oraz badanie na alergię igE. Podejrzewam że przyczyna jest raczej wewnętrzna bo kosmetyków nie zmieniałam, więc to albo alergia pokarmowa (bo zmieniłam dietę na "zdrową") albo cholestaza (tfu, tfu, tfu) albo hormony szaleją. No zobaczymy dzisiaj wyniki.
Zleciłam też badania na hiv i hcv bo powinno się takie badania przeprowadzać w ciąży zwłaszcza że jestem ze służby zdrowia. Ale pielęgniarka patrzyła na mnie jak na jakąś narkomankę. Najpierw wszyscy trąbią że trzeba takie badania robić a potem się dziwią. Dziwne.

Do góry