reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

HEJ!!!To się wczoraj ostatnia żegnałam dziś się pierwsza witam wy się tak nie łikendujcie:-):-):-)

no to się witam i spadam jadę do koleżanki do warszawy....tylko muszę obudzić lekko szkraba bo śpi a tu prawie 9.30
 
reklama
Heloł
ja sie łikenduje u tesciow, narazie jest ok ;-)
popisze wiecej jak bede w lodzi, bo wynajelismy zamiast hotelu to kawalerke i bede miala neta :-)
buzki
 
Jeszcze sie nikt nie witonol?? heloooo dzioszki!!!!!!.................Lene przepis fajny moze w tygodniu zaexperementuje sobie hahahahah i czasu trza znalezc hahahahahahahahahahahaha ale smacznie napisane wiec pewnie niebo w gebie..................Aga....Czy to nie ty czasem zapodawalas przepis na kokosanki czekoladowe??????????????????????szukam kuchareczke od tego przepisu pilnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......................................a gyrosa jak przyrzadzisz?????????................................................Reniu Mordko Ty nasza :)jak tam Bartus lepiej sypia? bo moj narazie bez czopa bo wczoraj w koronie nie mieli na stanie a u mnie soiedlowa zamknieta apteka bo urlopuja a maz nie hccial juz nigdzie jezdzic z nami bo my prosto z zakupow..................................................................AdA PRZY SWIECZKACH pewnie siedzialas?:) ja musze pare pokupowac bo mi sie pokonczyly czesto je uzywam do kapieli hahahha a teraz pustki w szafie :/.................................................................................................................................Ruda wiesz ja mysle ze w domu zawsze taniej ci wyjdzie i napewno sto kroc wiecej bedzie na stole niz do knajpy podziesz tyle ze konfort bo nie bedzie sie siedzialo przy garach w trakcie gotowania jak i po zjedzeniu hahahhahahaha a ja uwielbiam gotowac chociaz musze miec do tego wene i nie za bardzo umiem ale sie staram hahahah co mi wyjdzie to wyjdzie hahaahahahahahha...............................................................................a z tym zelem tak probowalm wczoraj i nic z tego dalej taki pobudliwy i ma w dupci jak mierze ciagle 37,5 5 kresek odjac zostaje 37.....moze to u maluchow norma...ale jemu ida zobki nie wiem czy tu sie chwalilam bo jz nie pamietam gdzie co pisze hahahahaha ma dwie kreseczki na dole niew punkciki tylko kreseczki po jednej stronie juz taki prawie koniuszek wychodzi ale jesZcze sie nie przebil........nie wiem czy mama sie cieszyc czy juz smucic bo kuzwa szybko jak mu wyjda te zeby tak to szybko mu tez poleca..............................................................................................................................Netgirl a to dla Ciebie moj przepis serniczek z brzoskwiniami....................................pierw sklaniki....na ciato.....3 szklanki maki tortowej...1 kostka margaryny...1 szklanka cukru pudru...3 lyzeczki proszku do pieczenia...5 zóltek... i to sie robi tak....dajesz make do niej rozgnieciana w palcach miekka margaryne....miksujesz potem dodajesz cuekier puder dalej mieszasz .potem dochodzi proszek do pieczenia i te zoltka..... gdy osiagniesz jednolita ciezka konsystencje taka ze mozna juz potem ugniatac to dzielisz ja na polowe ...i te ciasto polowke jedna na blaszcze rozgniatasz na wysmarowanej tluszczem oczywiscie i obsypanej bulka tara... rownomiernie ciasto rozlozyc i po bokach blaszki tez tak by starczylo.....nie ma byc gruba warstwa ani tez nie powinno miec przeswitow.... a druga czesc dajesz do zamrazalnika by ztwardnialo tylko nie na kostke lodu....tylko tak by sie dalo potem zetrzec na tarce...... no dobra jak juz masz rozscielone te ciasto to na nie wykladasz wczesniej tez zrobiona juz mase serowa....a sklad na nia to;....1,30kilograma sera bialego poltlustego oczywiscie musisz go zmielic przez maszynke zeby byl gladki serniczek.....dodajesz do tego sera 3 cale jajka i 4 zoltka dodatkowow...mieszasz caly czas potem dodajesz 1 szklanka cukru....i 1 budyn smietankowy ten proszek wsypiesz z torebki czasem nie rub budyniu hahahahah.......dodajesz potem 1 cukier waniliowy...pol litra mleka i mieszasz pamietaj .....potem pol szklanki oleju.... i to dokladnie wszystkie skladniki wymieszasz mozesz lac na te blache z ciastem wczesniej rozlozonym to dajesz do piekarnika w temp okolo 180 st. przez 45 minut potem wyciagasz na chwile...... i w tym czasie juz uprzednio z twcih bialek ktore ci zostaly ubijasz piane...jak juz bedzie sztywna dodaj do smaczku troszke cukru pudru i 2 budynie ....oczywiscie proszek z tej torebki z budynia waniliowego albo smietankowego i wymieszaj taka sztywna mase wysmaruj na tym serniku goracym ktory wyciagnelas z piekarnika a na te mase bialkowo bydyniowa posyp te kruszonke i wstaw na 10 minut a nawet na 15 sama zobaczysz i bedzie git......i zapomnilam dodac ze do masy tej serwowej dodaj tez brzoskwinie z puszki moga byc bo sa slodziiutkie i odsedz je od tej zalewy dobrze a potem w kosteczke i wymieszaj razem :) i włalaaaaaa :0 mowie wam pcyha i szybko sie robiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!wiecej czytania niz roboty tu : a i ten sernik jest taki puszysty ze nawet powiem wam ze lepeij snakuje na drugi dzien :) jak zrobicie to napiszcie jak tam :)
 
Hej wszystkim

Ada a co Ty w warszawie robic będziesz? Następnym razem zapraszamy z Marysią do nas:-):-):-)

Iwonko straszne podróżniczka z tej Natalki;-);-);-) A mówią że dzieci unieruchomiają...

Lene myślałam że może uda nam się spiknąć nad morzem bo chciałam do Łeby jechać ale jednak Władysławowo więc trochę daleko od Ciebie. :baffled::baffled::baffled: Co postanowiłaś z pracą? Ja nadal kombinuje ale nic jeszcze nie wymyśliłam sensownego
 
DZIEŃDOBEREK :-)
no dziś chociaż nie pada :tak::-)

Ruda- to najprostrzy przepis na swiecie, mówię Ci- robi sie te skrzydełka błyskawicznie!!:-p

Lene może to i nie trudny przepis ale w trakcie oczekiwania bym umarła z głodu ja jestem kuchenny leniuszek i wolę jakieś szybkie przepisy hehe:-) a zawsze tak jest że te atrakcyjne dania tak długo się robi :no:
 
Ruda ja jestem fanką Nigelli a zwszłaszcza ostatniej serii expresowo i czekam na polskie wydanie tych przepisów. Fajne, zaskakujące i narobić się nie trzeba a to najwaźniejsze dla mnie. A ta pierś z kurczaka w krakersach to brzmi tylko wymyślnie a smakuje ciut inaczej niż w zwykłej panierce bardziej delikatna. Mój dziadziuś jak pisałam też sceptycznie podchodził a teraz ciagle to robi...

Lady niestety kokosanki to nie...
 
Lady na to lipa że twojemu żel nie pomaga - ja już nie mam siły na te zęby a stan podgorączkowy u dzidzi to nic takiego często występuje przy ząbkowaniu :tak:
piszesz że już się coś tam wybiło no to super bo to załatwia sprawę - szczęściara :-);-) a u nas walka trwa ponad miesiąc od początku są kreseczki ale nie mają jakoś siły przebicia:tak: a kiedy wychodzą i kiedy wypadają zęby to nie ma związku ze sobą :tak: ja twierdzę że lepiej jak mleczaki wypadną do 8 roku życia bo potem troszkę głupio dziecko wygląda bez zębów :-) ja pamiętam że mi ostatni mleczak wypadł w 7 klasie a pierwszy ząbek też mi tato mówił że wyszedł koło 5 miesiąca więc to chyba nie ma żadnego powiązania :-)
 


U nas pomalu, nawet rano lepiej pospal, teraz ma drzemke zobaczymy jak sie obudzi:-), wiec wpadam tylko na chwilke sie witnac, bo musze cos porobic:dry:

Jak z pogoda w Polsce, wszystkie cale:confused:, czy byly jakies nowe traby:nerd:

U nas slonecznie ale chlodno:happy:

Udanego dzionka Dziolszki:rofl2:

lece dalej, bo mam malo czasu:-D;-)









 
Hejo:-)

my tez chrzcimy 31.08:rofl2: kościoł i obiad w kanjpie bo nie chce mi sie bawić w jakieś gotowanie:-p

Chciałam sie pochwalić, ze mamy pierwszy ząbek:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: az płakałam ze szczescia :-p:zawstydzona/y::-D
 
reklama
Do góry