reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

An------Moj maly non stop robi ciemno zielone kupki....... na przemian z czerwonymi po marchewce........zoltej juz nie widzialm kilka miesiecy hahaha i sama nie wiem czy to dobrze a jest na nutarmigenie........................................................................................................................................................................................................................................................Ruda--------- smaruje mu tym wlasnie kilka razy dziennie az 6 nie wiem czy to nie za malo..... cienka warstwa wszedzie dzisal cale i nawet zajechalam mu na podniebienie hahahah....... ale w sumie nie smarowalam mu nigdy przed posilkiem bo zaraz mi sie zdawalo ze wsio wylize i zmyje i tyle tego leku na dziaslach..... no od jutra sprobuje jak mowisz ile czasu dac na ten test by sprawdzic poprawe????????--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lene heja co Cie tak malo ostatnio?????????????? mowisz czopa zapodac? a powiedz mi jakie on ma dokladnie dzialanie? czy od niego sie nie uzaleznia malec???? czy to nie jest jakies szkodliwe dla malego??? sorki ze pytam ale nigdy nie stosowalam... mozna to podawac mu co dzien na noc???????------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------netgirl.......to troszku sie meczycie? no chyba ze obydwoje perfekt jezyk w jednym paluszku :) moja siostra miala kiedys chloppaka holednra swietej pamieci..... i rozmawial z nim po niemiecku...troche dukala i bylo to troszku dla niej czASEM MECZACE......ALE JAK SIE na niego wkurzala to darla sie do niego po polsku hahahahhahahhahahahaha ale facet byl do rany przyloz bardzo madry inteligietny czuly i chodz bardzo bogaty to nigdy sie z tym nie obnosil..... byl rowny nigdy nie dal odczuc sie gorszym pod zadnym wzgledem a takich jest malo.......---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Reniu moze tez zabki cholerne/?Adulka co tak Cie malo dzis?????Luky jak tam katarek zanika ?---------------------------------------------------------------Ja wrocilam juz od rodzicow i z imprezki od tesciowej malego z placzem uspilam strasznie nerwowy cos i czujnie mi zaczol spac wlasnie sie przebudzal teraaa a w domu cihco jak nie wiem coo.....telewizora juz nawet nie wlanczam..........ze strachuuu.. a wczesniej cicho bo chicho ale na chodzie byl i bylo ok....a teraz strach...................................Iwonka jak tam>?

reklama
Siemanko z ranka :)))..............................jakm tam bylo?????????????????????????????????w nocy???????????????/ajkies nowosci? bo u mnie ta sama rutyna :) wlasnie sie zbieram do wanny ale trafic tam od rana nie moge potem jade na zakupy do lodowki i oczywiscie przybory szkolne dla mojego zerowkowego menasa :) ale on juz duzy facet jest szok az plakkac mi sie chce ze do budy juz idzie .....poza tym chce dzis zrobic mieso w galarecie na probe bo nigdy nie robilam.... a chce trzasnac na chrzest :))))

Dzień dobry
Ale noc jakie burze. :tak::tak::tak:Nawet mała się budziła od tego hałasu.:baffled::baffled::baffled: A dzis rano słyszałam że sierpień ma być najbrzydszy od 150 lat. BBBuuu

Lene moim zdaniem to ta pogoda lub poprostu "zły humor". W sumie teraz każde marudzenie można by zwalić na zęby...

Lady moja pediatra też radziła jak maluch niespokojny te czopki. Spróbuj 2 nocki a potem zobaczysz pewnie to chwilowe.

Lady kiedy chrzciny? Myślałam ze już po ...
My 30/08 ale taka mała i krótka uroczystość. Mało ludzi będzie więc chyba do knajpy na obiado-kolacje pójdziemy.
Mięso w galarecie odradzam w takie upały :baffled::baffled::baffled:

Aga Ty chrzcisz w sobote???? ja w niedziele 31 sierpnia...:) a sama mowilas przed chwila ze ma byc miesiac sierpien najgorszym od 150 lat :)wiec licze na ochlodzienie pod koniec miecha.... ja robie wdomku bo ja za duzo gosci nie bede miala przy pierwszym synku byloo ponad 30osob jak nie 40 bo robilam u rodzicow moich a oni ponapraszali kazda ciatke i wojka oraz swoich znajomych i dziadek z babcia byla jak ja robie u siebie to zapraszam tylko moje siostry z mezami i z dziecmi...rodzicow moich jak i meza brata jego niesety pomijamy bo nie zyjemy z nim w zgodzie..... i jedna ciocie siostre mojej mamy bo tylko z nia utrzymujemy kontakt duzy....i My :) i takim sposobem naliczylam tylko 16 osob.........az tak sie nie wystawiam bo menu mam takie:)..........................rosol z kury .....drugie danie filety z kurczaka a drugie mieso do wyboru to jakies w sosie duszone.......... i bukiet surowek w tym-------buraczki mojej roboty z chrzanem jak i bez bo nie kazdy lubi--------mizeria oczywiscie w sosie thaziki moj specjal :) i trzecia sorowka to z kapuchy pekinskiej marchwi i takie tam .........jako przytawki to bedzie talerz pelen wedlin szynek kielbaski krakowskiej z inyka......a dodatkowo ja robie schab duszony w piekarniku w foli na kanapki i to samo karkowke robie tez sama i to do chleba ......zajebiozaaaaa. mniam........oprucz wedlin bedzie salatka typowa warzywna i salatka s serem feta..........jajka w majonezie.......sledzie.........pomidorki i ogorki zielone jak i koszone.............galarteka z miesem ........i cos na cieplo to bogos jeszcze robie.........a na slodko sernik z brzoskwiniami mam zajefajnyyy [przepis naprawde puszysty i zawsze wysoki i samcznyyyyyyyy.........dodatkowo tort oczywiscie zakupiony 3 kilowy ......... do tego masa napoi i sokow i wodka i chlebek to cale menu.... juz nic nie robie wiecej bo za duzo roboty i tak mam jej troche a wsio sama bede robic......

:-Dlady dla mnie angielski jest w sumie jak drugi naturalny jezyk, robie sporo bledow gramatycznych ale wlasciwie to mysle po angielsku od dawna, moja mama jest anglistka i czasem w domu po angielsku gadala z nami, a przed acierzynstwem pol roku mieszkalam w rzymie wiec tez poki wloskiego sie nie nauczylam to po angielsku, ale rozumiem o jaka trudnosc chodzi bo jak po wlosku sie uczylam to szlag mnie czasem trafial ze musialam sie podpierac angielskim i nie moglam powiedziec co bym chciala.. a pozniej wyjechalam do Grecji i tez po angielsku od poczatku. wiec sie nawet nie zastanawiam jak cos powiedziec a jak ide na miasto to ludzie mnie pytaja czy z Anglii jestem:-D:-D:-D a greckiego mi sie nie chce uczyc... czyste lenistwo.. bo ostatnio mam przesyt jezykowy.. na studiach hiszpanski w zastraszajacym tempie, gdzies tam po drodze o chinski nawet zachaczylam, pozniej w ten wloski duzo wysilku wlozylam i bardzo szybko i intensywnie sie uczylam i mi sie mozg chyba przepracowal..

ja tyz chrzcze 31 w niedziele, ale my robimy skromnie tylko rodzina i to ta najblizsza wiec podejrzewam ze wiecej jak 15 osob nie bedzie i bez zadnej imprezy takze o kase sie nie martwimy

a ciasto brzoskwiniowe to moze bys sie lady podzielila przepisem bo jakos tak smaczku narobilas:laugh2:

Lady tak my w sobote przed jakims ślubem 16.30 mamy chrzest taki skrocony 15 min tylko my w kościółku i zaproszeni goście. ja nie chciałam na mszy niedzielnej bo mi zawsze szkoda tych maluszków co pół mszy przeryczą i tych zestresowanych rodziców... Więc będzie kameralnie. Co do gości to my mamy dziadków Marysi + chrzestni z osobami towarzyszącymi i w obydwu przypadkach to rodzice i rodzensto. Jak na dzien dizsiejszy to z nami bedzie max. 14 osób albo i mniej.

Ja też robię u rodziców ale znając moją mame to będzie cudować przez 3 dni gotować i piec dlatego może knajpa ale nie wiem bo jeszcze nie orientowałam się jakie stawki a częśc gości też długo nie będzie siedzieć bo są z daleka i chcą jeszcze do warszawy tego samego dnia pojechać.

Widzę że menu idelane do wódeczki... mniam mniam ale bym pojadła i popiła

Lady mam fajny przepis z programu Nigelli na pierś z kurczaka. Polecam!!! Nawet mój dziadziuś ostatnio testował i teraz tylko tak kurczaka piersi robi.

W maslanke i do lodowki na 3-4 godziny a potem panierka z rozgniecionch krakersow i smazymy. Mięsko jest super miękkie i delikatne. A i jeszcze można równe krakersy bo są np. serowe lub z papryką...
Jak się pokroi takie małe kawalki to nawet na zimno są dobre jako przekąska.

reklama
hee ja taz chrzcze 31.08:-)
u mnie bedzie ponad 20 osob i to tylko najblizsza rodzina - ja mam 4 rodzenstwa, maz 2, rodzice dziadkowie i sie nazbieralo.. z jedzenia bedzie rosol, ziemniaki z pieczonym kurczakiem z surowkami, salatke grecka i gyrosa, jazynowa i z kaszy kuskus, pozniej golabki i moze flaczki.. no i z 3 ciasta.. wiecej nie robie zreszta i tak pewnie wszystkiego nie zjedza.. a jak zjedza juz wszystko bedzie znak ze trzeba juz isc do domu :-D wodki nie kupujemy ale nie wiadomo co na to dziadki bo obydwa lubia zapic cos niecos na imprezie.. mam byc szczera to chcialabym zeby bylo juz po:zawstydzona/y:

Do góry