reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

no tak weekend i jak zwykle pustki....

ALA musisz znowu zadziałać.....:-)
u nas wczoraj wichura nawąłnica burza byliśmy non stop bez świtła dopiero dziś nam włączyli i co chwilę wyłączają:baffled: dziś ma być podobnie buuuu....jak nie lubię byc wtedy sama w domu bez mojego:nerd:

reklama
My chrzcimy 14 .09, bedzie 15 osób, ale postanowiłam, ze zrobię przyjęcie w lokalu, bo nie mam ochoty babrać się w garach. Kurdę my dziś cały dzień w gosciach i Hania nawet na chwilkęoka nie zamnknęła, jak padnie po kąpieli to hooho!!!
a odnosnie fajnych przepisów to ja polecam ten, chociaż jet trochębardziej pod wódeczkę- ale kurczaczek palce lizać!
Skład 2 kg skrzydełek*
Zalewa: - 1 słoik dżemu brzoskwiniowego (a lepiej morelowego „Łowicz”),- 6 łyżek keczupu,- 6 ząbków czosnku zmiażdżonego,- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego,- 2 łyżeczki ostrej papryki,- 3 łyżki miodu,- 1 łyżeczki chilli,- 6 łyżek cukru,- mała łyżeczka pieprzu, - ziele angielskie
Składniki zalewy wymieszać razem.Skrzydełka pokroić na 3 części, umyć dokładnie i zasypać solą (2 garści). Pozostawić na 2 godziny, a potem opłukać je i rzucić na wrzątek gotując 5 minut od wrzenia. Wyjąć je, odcedzić, wyłożyć na tackę. Zalać sosem (zalewą) i wymieszać. Pozostawić to na 3 godziny, aby się „wżarło” , a potem włożyć na 1,5- 2 h do piekarnika na 180 stopni. Po wyjęciu wymieszać troszkę i zajadać się ze smakiem.
Świetnie smakują na imprezach zakrapianych dużą ilością alkoholu. A kobiety w 9 miesiącu ciąży po ich zjedzeniu jadą na porodówkęJ
SMACZNEGo

Sorki za czcionkę ale nie chciała sięzmniejszyć za cholerę

Witam kobitki:-)
Pogoda tak jak w całej Polsce do DE
nawet z dzieckiem na spacer nie można wyjść:wściekła/y:

U mnie cały dzionek po byku mały marudzi cały czas nie może zasnąć :-(ZĘBY:wściekła/y:co przymknie oko na sekundę to się z płaczem budzi :-(nie życzę nikomu takich przedstawień jak ja mam teraz z Natankiem :no:

An------Moj maly non stop robi ciemno zielone kupki....... na przemian z czerwonymi po marchewce........zoltej juz nie widzialm kilka miesiecy hahaha i sama nie wiem czy to dobrze a jest na nutarmigenie........................................................................................................................................................................................................................................................Ruda--------- smaruje mu tym wlasnie kilka razy dziennie az 6 nie wiem czy to nie za malo..... cienka warstwa wszedzie dzisal cale i nawet zajechalam mu na podniebienie hahahah....... ale w sumie nie smarowalam mu nigdy przed posilkiem bo zaraz mi sie zdawalo ze wsio wylize i zmyje i tyle tego leku na dziaslach..... no od jutra sprobuje jak mowisz ile czasu dac na ten test by sprawdzic poprawe????????------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- heja co Cie tak malo ostatnio?????????????? mowisz czopa zapodac? a powiedz mi jakie on ma dokladnie dzialanie? czy od niego sie nie uzaleznia malec???? czy to nie jest jakies szkodliwe dla malego??? sorki ze pytam ale nigdy nie stosowalam... mozna to podawac mu co dzien na noc???????--

Natan od kiedy jada stale pokarmy to też ma takie kupki - bym się raczej tym nie przejmowała :-)
Ja tym żelem smaruję tyle razy ile trzeba i nie nakładam go tak mało jak jest napisane tylko 3 razy więcej bo w takiej dawce jak jest napisane to on nie działa :tak:a jeśli Natan nie chce pić mleka a jest jego pora to smaruję mu dziąsła no i niestety on wchłonie razem z mlekiem ten żel ale przy samym piciu go nie razi :-):-)
Lady po prostu spróbuj raz tak zrobić jak nie będzie maleństwo chciało pić i zobaczysz czy to u was zdaje rezultat

Lady mam fajny przepis z programu Nigelli na pierś z kurczaka. Polecam!!! Nawet mój dziadziuś ostatnio testował i teraz tylko tak kurczaka piersi robi.

W maslanke i do lodowki na 3-4 godziny a potem panierka z rozgniecionch krakersow i smazymy. Mięsko jest super miękkie i delikatne. A i jeszcze można równe krakersy bo są np. serowe lub z papryką...
Jak się pokroi takie małe kawalki to nawet na zimno są dobre jako przekąska.

U mnie już po chrzcie były 27.07 ja poszłam na łatwiznę i wyprawiałam w lokalu był obiadek , lody ,ciasto ,owoce :-) więc nie musiałam 2 dni pichcić w kuchni i potem wszystko sprzątać po imprezie :-) ja w tym roku jeszcze miałam komunie mojego starszego syna jak Natan miał miesiąc więc wtedy też robiłam w restauracji i tak mi się spodobało że teraz nawet się nie zastanawiam na organizacją takich imprez w domu:-) A jeśli chodzi o kasę to na to samo prawię wychodzi :-)więc szkoda się w to bawić;-)

Przepis super będę musiała takie coś sobie zrobić - tylko że będę to sama wcinała bo moi panowie nie lubią takich wynalazków a ja kocham takie żarełko :-)czym bardziej udziwnione tym lepsze :-)

My chrzcimy 14 .09, bedzie 15 osób, ale postanowiłam, ze zrobię przyjęcie w lokalu, bo nie mam ochoty babrać się w garach. Kurdę my dziś cały dzień w gosciach i Hania nawet na chwilkęoka nie zamnknęła, jak padnie po kąpieli to hooho!!!
a odnosnie fajnych przepisów to ja polecam ten, chociaż jet trochębardziej pod wódeczkę- ale kurczaczek palce lizać!
Skład 2 kg skrzydełek*
Zalewa: - 1 słoik dżemu brzoskwiniowego (a lepiej morelowego „Łowicz”),- 6 łyżek keczupu,- 6 ząbków czosnku zmiażdżonego,- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego,- 2 łyżeczki ostrej papryki,- 3 łyżki miodu,- 1 łyżeczki chilli,- 6 łyżek cukru,- mała łyżeczka pieprzu, - ziele angielskie
Składniki zalewy wymieszać razem.Skrzydełka pokroić na 3 części, umyć dokładnie i zasypać solą (2 garści). Pozostawić na 2 godziny, a potem opłukać je i rzucić na wrzątek gotując 5 minut od wrzenia. Wyjąć je, odcedzić, wyłożyć na tackę. Zalać sosem (zalewą) i wymieszać. Pozostawić to na 3 godziny, aby się „wżarło” , a potem włożyć na 1,5- 2 h do piekarnika na 180 stopni. Po wyjęciu wymieszać troszkę i zajadać się ze smakiem.
Świetnie smakują na imprezach zakrapianych dużą ilością alkoholu. A kobiety w 9 miesiącu ciąży po ich zjedzeniu jadą na porodówkęJ
SMACZNEGo

Sorki za czcionkę ale nie chciała sięzmniejszyć za cholerę

z miłą chęcią bym to wszamała :rofl2::-) ale czas przygotowania mnie przeraził :crazy:

:laugh2::laugh2::laugh2:
wiedze ze tu o samym miesie:-p:-D;-)
dobranoc lene:-D;-)

no to morda tez sie pozegna- Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry