reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hej Wam z wieczora..

no a ja sobie siedze i czekam na meza, mala juz spi, cyfrowy polsat mi zablowkowali bo karty nie wymienilam i nie mam co ogladac.. :-(

ide sobie pochomikowac cos :-D

Kasia a oby napewno chodzi o te karte????? bo ja dostalam i mi tak z 2 miechy lezala i nic nie wymienialam....az pewnego dnia tez mi wylaczyli polsat cyfrowy ale bylam zla .... i myslalam ze wlasnie przyczna tego bylo brak wymiany tej karty....a jak dzwonie do nich a oczywiscie zawsze sie jest tam ktoryms w kolejce zanim sie ktos tam odezwei po 2 stronie sluchawki.... i co sie okazalo ze to nie przez karte tylko ze oni o jakies dwa zlote podniesli abonament a ja nie wplacilam tej pelnej kwoty bo nawet nie wiedzialam ze ta podwyzka jest......................ale zaraz mi urchomili polsat cyfrowy i tym samym odrazu te karte aktywowalam...... a potem uregulowalam odrazu rachunek o te 2 zlote ktore nie raczyli mnie nawet powiadomic....... wiec zadzwon zapytaj sie.....

ja tesciow tez mam super, a najbardziej poki co to ze nie moge sie z nimi dogadac bo greckiego jeszcze nie znam hehehe :-Dto utrzymuje bardzo czyste relacje bo jak cos mi sie nie podoba to maz musi to powiedziec i itak na niego jest:-D

No a jak wlasnie z mezem sie dogadujesz co????? skoro greckiego nie bardzo pojumujesz ???czyzby Masia ????? ;[ drugie wcielnie? hhah ;)

reklama
An no gratuluje tez zaka ale faktycznie jak ruda mowi szok tak szybko ja wim ze dzieci zabkauja wczesnie ale ni sadzilam ze az tak szybciorem sie przebije hahah nie no uwazaj teraz na paluszki by Cie nie pogryzll... i co bezgoraczkowo Ci to przeszedl dos spokojnie?? bo nie pisalas ze cos nie tak?

a jesli chodzi o te nocke to okropna takiej jeszcze nie mialam odkad sie urodzil Seba..... nie dosc ze zasnolo kolo 22:30 przy czym zjadl kaszke o 22 spal twardo tylko do 23:30 i od tej pory az do 7 do poki nie wstal ciagle sie krecil z oku na ok wypluwal smoka i pojekiwala to ja smoka do buzi spokoj na kilka minut i tak do rana non stop naprawde...jak ja mam mu pomóc??? jak myslciie dac mu ten czopek uspakajacy na noc?????????? jak myslicie ? ale on nie placze nic tylko nie moze cos spac jakby mu cos przeszkadzalo malo tego jak mial karmienie o 22 po 100ml to nastepne kolo 3 po 40 ml i to przez sile a koljne 50 ml o 6 nad ranem kolejne o 10:30 po 100ml....... i teraz powinien zjesc a dalam mu mleko nie chcila to dala mu sok i kuzwa ciagnol go tak ze niemal sie nie krztusil to ja przerwalam i wsadzilam butelke z melkiem i dupa wypluwal wiec dalam spowrotem z sokiem i wypil mi 80 ml........ no nic chociaz sie nawodnil...ale mam stresa jak nie wiem.... dzsiaj jeszcze twesiowa ma imininy takze malo mnie tu chyba bedzie a teraz jeszcze u rodzicow jestem czekam na obiad hahahahahhaha

Jeremi ma jedną jedynkę dolną śmiesznie wygląda:-):-) a szczególnie jak w głos się śmieje widać biały kiełek hihih

Lady Jeremi był marudny trochę i robił jakiś czas zielone kupki na zmianę z żółtymi i ślinił się na maksa ale nie gorączkował na szczęście
Nocki nam przesypiał całe jak usypia ok 21-22 to do 6 rano czasem 7 akurat jak do roboty wychodzę to T karmi już :-)

An no gratuluje tez zaka ale faktycznie jak ruda mowi szok tak szybko ja wim ze dzieci zabkauja wczesnie ale ni sadzilam ze az tak szybciorem sie przebije hahah nie no uwazaj teraz na paluszki by Cie nie pogryzll... i co bezgoraczkowo Ci to przeszedl dos spokojnie?? bo nie pisalas ze cos nie tak?

a jesli chodzi o te nocke to okropna takiej jeszcze nie mialam odkad sie urodzil Seba..... nie dosc ze zasnolo kolo 22:30 przy czym zjadl kaszke o 22 spal twardo tylko do 23:30 i od tej pory az do 7 do poki nie wstal ciagle sie krecil z oku na ok wypluwal smoka i pojekiwala to ja smoka do buzi spokoj na kilka minut i tak do rana non stop naprawde...jak ja mam mu pomóc??? jak myslciie dac mu ten czopek uspakajacy na noc?????????? jak myslicie ? ale on nie placze nic tylko nie moze cos spac jakby mu cos przeszkadzalo malo tego jak mial karmienie o 22 po 100ml to nastepne kolo 3 po 40 ml i to przez sile a koljne 50 ml o 6 nad ranem kolejne o 10:30 po 100ml....... i teraz powinien zjesc a dalam mu mleko nie chcila to dala mu sok i kuzwa ciagnol go tak ze niemal sie nie krztusil to ja przerwalam i wsadzilam butelke z melkiem i dupa wypluwal wiec dalam spowrotem z sokiem i wypil mi 80 ml........ no nic chociaz sie nawodnil...ale mam stresa jak nie wiem.... dzsiaj jeszcze twesiowa ma imininy takze malo mnie tu chyba bedzie a teraz jeszcze u rodzicow jestem czekam na obiad hahahahahhaha

Lady to spróbuj mu tym żelem smarować mojemu to akurat pomagało mi to wygląda na zęby bo Nati identycznie smoka wypluwał i pił tylko soki :-(potem te jego karmienia sobie przemyślałam i zaczęłąm mu smarować przed posiłkiem żelem i to pomogło całe mleko wciągał:-) widocznie smoczek dziecko razi jak ząbkuję :tak:spróbuj tak zrobić jak napisałam jak to nie pomorze to będziemy myśleć dalej :tak::-)

Jeremi ma jedną jedynkę dolną śmiesznie wygląda:-):-) a szczególnie jak w głos się śmieje widać biały kiełek hihih

Lady Jeremi był marudny trochę i robił jakiś czas zielone kupki na zmianę z żółtymi i ślinił się na maksa ale nie gorączkował na szczęście
Nocki nam przesypiał całe jak usypia ok 21-22 to do 6 rano czasem 7 akurat jak do roboty wychodzę to T karmi już :-)

No to fajnie że tak to bezobjawowo przeszedł dzielny chłopak :-) mój pierwszy syn też nie robił takich cyrków przy ząbkach ale wiadomo każde dziecię jest inne;-)Natan też robi na zmianę kupki raz zielone a raz żółte ale to chyba na zmianę pokarmów :-)

Dobry wieczór

Ale u nas dziś tragiczna pogoda... Tego upału i duchoty nie mógł wytrzymac nawet Włoch narzeczony mojej kuzynki...:baffled::baffled::baffled: Mary też się nieźle upociła i teraz padła po dniu pełnym wrażeń - byliśmy u prababci i pradziadka.
piękny widok jak prababcia rozmawia z prawnuczką...

Poza tym u nas po staremu tylko wykończenie mieszkania nam sie opóźnia i się strasznie wkurzam. Ludzie pracują po kilka dni i rezygnują. No i nie mogę się zdecydować przy wyborze kolorów na ściany no i do Marychy iść raczej w pastele czy moze w jakieś bardziej ostre barwy?

AN super fotki. A jaka piękna opalenizna!!!:-):-):-) No i zazdroszczę że się już przeprowadzacie :happy::happy::happy:

Lady- ja bym się nie pitoliła tylko podała viburcol, po to są te czopki- po co mały ma się męczyć a Ty razem z nim. Moja znajoma lekarz mówiła mi, żeby się nie pitolić- zwłaszcza w okresie ząbkowania.
An- to niesamowite, że Jermi ma już ząbola, :szok::szok::szok:szybko bardzo!!!
ale zastanawiam się, czy mojej córce też coś tam nie wychodzi- dziś była nieznosna cały dzien, nie spała tylko czuwała, zapadała w letarg, nie jadła- tylko pociągnęła dwa razy i wypluwała cyca i potrafiła tak przez pół godziny. Oczywiscie, jak go wypluwała darła się w niebogłosy. Teraz zasnęła, aż się boję nocki. Sama nie wiem, może to ta dzisiejsz pogoda tak na nią działa.
A tak w ogóle to dobry wieczór lasencje!!!

lady po angolsku se gadamy :-D i tego mowa ciala :-D:-D:-D jak robie grozna mine to juz wie ze trzeba uciekac :-D

moja jeszcze zabkow nie ma ale cos jej przeswituje przez dziaselka na dole i jakas rozdrazniona ostatnio jest wiec tyz glowy nie dam czy nie ida zaby:-D

Ruch jak w rzymie:dry:.....jeszcze 2 tyg i powracaja z wakacji:-p:-D;-)

Lene Bartek tez dzisiaj niespokojny caly dzien, malo spal a jak usnal to po 15min drzemal:no:, teraz po kapieli i jeszcze marudzi usnac nie morze a nie spi od 4.30:baffled:......zobaczymy

Ide lulu:-), bo niewiadomo co to w nocy bedzie:baffled:

lady po angolsku se gadamy :-D i tego mowa ciala :-D:-D:-D jak robie grozna mine to juz wie ze trzeba uciekac :-D

moja jeszcze zabkow nie ma ale cos jej przeswituje przez dziaselka na dole i jakas rozdrazniona ostatnio jest wiec tyz glowy nie dam czy nie ida zaby:-D

no ja tak wlasnie myslalam ze to Wasz jezyk przewodni:-D;-):rofl2:

no to sie nam syply zeby u kwietniowych bobasow:rofl2:

teraz juz naprawde ide;-)

reklama
Do góry