reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

dziendoberek:-)

ja sie wtne i lece malego usypiac:-)

Ada a co to z oczkiem:baffled::confused:, mam nadzieje ze to raz dwa zalatwisz:tak:

netgirl Grecja:sorry2:.......cud miod:-), Tobie to sie napewno wakacje w Polsce marza:-D;-), a len....czasami sie zdarza;-)

Ruda mam to samo z wlosami:szok:, kepami leca:no:

Aga, Lady no madrze "powiedziane":tak:

Iwonka no to udanego wypadu i czekamy na Was:-)

Lucky jak samopoczucie Twoje i £oskow?

do potem

reklama
ruda ale spisz 6 bo weej Ci sie nie chce czy bo dzieci?? ja to dobijam wrecz czasem do 10-12 godzn!!

a z wlosami to kiepsko bo Ty farbujesz.. ja farbowalam z rok na czarny i ciagle musialam farbowac bo odrosty to tragedia... az mi zaczely wypadac to wtedy chcialam rozjasnic zeby nie obcinac... i nic z tego tylko sobie bardziej wlosy zniszczylam... az w koncu obcielam i jakos jest ale tym farbowaniem to sobie strasznie zniszczylam wlosy.. i do tej pory nie doszly do siebie.. :baffled:

renata do Polski bardzo bym chciala pojechac tym bardziej ze nikt na zywo poza moja mama dziecka nie widzial i prababcie sie doczekac nie moga... tym bardziej ze to pierwsze w rodzinie male w moim pokoleniu, ale marze sobie na jesieni albo zima bo tu zimy nie ma... ale zobaczymy jak to wyjdzie..

Lady - ja na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze neta nia mialam od dwoch dni :-D

Witam sie z kolezankami:-)

moja tez gozej spac zaczela. a przed spankiem jak mamusia nie utuli to wogole cyrk.. smaruje jej dziaselka bobodentem.. ale mala cwaniara zlizuje go zanim zacznie dzialac chyba bo nie zauwazylam zeby jakos specjalnie je pomgal..

kupilam juz jakies papu w sloiczku ale wstrzymam sie do wrzesnia z nowosciami.. niech jeszcze pociumcia tylko mamusie.. moze to chore ale lubie ja karmic.. a tu jakies jedzonko bedzie trzeba wprowadzac:laugh2: no i do pracy sie wybrac jakiejs w koncu bedzie trzeba.. moze przeciagne sobie wolne do stycznia.. bo tak w zimie wozic mala co rano 30 kilosow do prababci?? - kazdy pretekst jest dobry:laugh2:

Ostatnio mnie moje kochane tesciostwo odwiedzilo.. noz noramlanie znowu mnie wkurzyli.. mala spala sobie na dworku ladnie.. zaczelam robic cos tam w domku.. mala sie obudzila wiec tesciowka ja od razu na raczki - mala w ryk.. to tesciowa ja do wozka i poszla kurna gdzies w swiat.- tylko sie nie zapytala kiedy mala jadla!!! jak ja w konu znalazlam to mala tak plakala ze az katarku dostala. a tesciowka uparcie ja buja - toz kobieta uparta!!! zabralam ja do karmienia to mi sie ciagle zachlystywala bo tak chlipala malutka.. nakarmilam w koncu, przebralam - powinno byc ok - babcia wziela na rece za jakis czas mala znowu w ryk.. to nie moze oddac mnie bo sie uprze ze ona ja uspokoi (powodzenia!!) ,.. w kocu sie wkurzylam i powiedzialam ze juz ja musze kompac i ja zabralam - od razu inne dziecko!! zesz ona tego zrozumiec nie moze, moja mama jak widzi ze malej nie pasuje i plakac zaczyna to chociaz mi ja odaje a nie zachowuje sie jak alfa i omega!! dobrze ze w ten weekend gdzies jada to mi sie nie zwala znowu.. troche spokoju bedzie..
no to sie nagadalam.. na jeden post wystarczy :laugh2:

Ruda mam to samo z wlosami:szok:, kepami leca:no:
no to widzę że nie jestem sama z tym problemem:-)

ruda ale spisz 6 bo weej Ci sie nie chce czy bo dzieci?? ja to dobijam wrecz czasem do 10-12 godzn!!

a z wlosami to kiepsko bo Ty farbujesz.. ja farbowalam z rok na czarny i ciagle musialam farbowac bo odrosty to tragedia... az mi zaczely wypadac to wtedy chcialam rozjasnic zeby nie obcinac... i nic z tego tylko sobie bardziej wlosy zniszczylam... az w koncu obcielam i jakos jest ale tym farbowaniem to sobie strasznie zniszczylam wlosy.. i do tej pory nie doszly do siebie.. :baffled:

netgirl wiesz i jedno i drugie po pierwsze dzieciaki a po drugie dni mi się wydają za krótkie i zawsze mi brakuje czasu :-)a ja jestem taka że nie wiem jak bardzo by mi się chciało spać to po południu się nie położę :-)szkoda mi dnia :rofl2:a z kolej wieczorkiem jak położę dzieci to mam czas dla siebie i z tego korzystam czasami za bardzo - potem sypiam często po 4 godziny :szok: wieczorkiem też w telewizji leci masa programów które mnie ciekawią i nie mogę się wybrać przez nie do sypialni hehe:-D
a jeśli chodzi o włosy to ja farbuję co miesiąc od 18 lat więc nie sądzę że to może mieć jakiś wpływ ;-):-) to się zaczęło teraz tak nagle po odstawieniu cyca :baffled:

Ostatnia edycja:
moja tez gozej spac zaczela. a przed spankiem jak mamusia nie utuli to wogole cyrk.. smaruje jej dziaselka bobodentem.. ale mala cwaniara zlizuje go zanim zacznie dzialac chyba bo nie zauwazylam zeby jakos specjalnie je pomgal..:laugh2:

jeśli chodzi o bobodent to on jest do de.. też go miałam i nic nie pomaga dentinox-gel jet lepszy:-)

Z wypadaniem włosów to norma u kazdej po porodzie w 3/4 miesiącu, wiec zero stresów;-):-) To regulujaca sie hormonalna gospodara:-p

Witam.

Reniu no mamy apogeum kataru, masakra, nikomu nie zycze.
Katar najgorsza choroba u małych dzieci:crazy::-(

Hej Laski..............................................................................................................................................................................................Ruda mi tez ypadaja garsciami przy kazdym czesaniu ich mnustwo zostaje wiec moglabym tak sie czesac i czesac i zawsze cos zostanie malo tego leca maz sie wkurza bo nawet w jedzeniu czasem znajdzie a wtedy az sie nie chce jesc bleeeee....... a i masz racje nie koniecznie po farbowaniu..owszem zdaza sie bo normalnie to tez mi czasem wypadaly ale po porodzie to masakrycznie kosmykami garsciami zewszad mazna bylo by zbierac albo na peruke bym napewno nazbieralala hahaha zaczelam sie witaminowac tabletki lykam regularnie 2 dziennie ze skrzypovity....i dodatkow kupilam sobie maseczke na wlosy ::waks:: sie nazywa...... i czekam na efekty.............................................................................................................................................................................................Netgirl------dzien na lenia to na mam codziennie hahahahha no ale robie troche bo nikt za mnie tego nie zrobi :) a w domu jak na lustrzanej podlodze nic sie nie blyszczy.....:/....................................................................................................................................................................................KASIA_81-----no bo takie sa tesciowe ja mialam to samo przy Dominiku pierwszym synku ...maly i plakal a tesciowa odrazu daj aj go uspokoje ..a ja ze nie bo mi sie uspokoji a u ciebie tylko bardziej podrazni ale ta uparta niemla ze mi z rak dziecko wyrywala ...a maly jak plakakal zalosnie tak plakal....i sama zabralam... ....i pare takich akcjiiii bvylo tzn nie pare a kilkaset.....tylko to ja czasem potrafie niefortunnnie sciac z nog....przez co z mezem wiecznie klotnie na matki jego podlozu byly.....ale to za mna a przy ddrugim dziecku zapal na szczescie jeje opadl ze nie ma potrzeby nawet do nas na gore zajrzec..... a to zaden zal do niej.... zal to moze ma moj maz ze sie nie interesuje nic nimmmm.....a mi to ani w w 5 ani w 10...... jednym slowem dostaje uwagi ze Ala za zimno mu ala ubierz go ala tamto ala tamto...ala zaloz czapeczke uszy beda go blec ala trala dupa maryny ona swoje a ja swoje.... kiedys mialam wieksza cierpliwosc do jej tez i tylko sluchalam co mowi a teraz komentuje ..ona za chlodno ubrany a ja lepeij nie moglby byc......ktorka pilka...ona na nozkach ma pajaczki ubierz mu spodenki a ja nie zdazyl przytyc to se ma....itd itd, moglabym se wymieniac ....drazni mnie no ale co zrobic....jednym slowem mama wie najlepiej co dla jej dziecka jest dobre i nigdy krzywdy swiadomie mu nie zrobi.....!
..................................................................................................................................................................................................Luki kurujta sie i maluszkiii.az mi szkoda ich wiem co to katar i malszek...az serce sie kroi ze malenstwa tak sie mecza wiec duziiooo zdroweczka......

no nie zazdroszczę katarku na pewno dzieciaczkom bardzo przeszkadza :-(
życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-) cieszę się że Natan to okaz zdrowia i jak na razie to od urodzenia nawet nie mił czyszczonego noska - no tylko po porodzie przez położną:-)

ale upał ufffffffffff

elo
zameldowana, dowod sie wyrabia, zakupy zrobione :-) mala zjadla zupke,popila soczkiem i zmeczona troszke kima ;-)a ja nie wiem w co mam włożyć ręce tyle pakowania :baffled: no i sie nie chce :no:
porysowalam babce na parkingu samochod haha nawet sama nie poczulam i nie zauwazylam a ona mnie w koncu na jakims skrzyzowaniu dogonila :-D spislala moje dane i pojechala bo czasu nie miala no i nie wiem co teraz :sorry2: a zeby bylo smieszniej to jeszcze wjechalam tylem w slupek na koniec :dry::rofl2: na szczescie tak mam samochod porysowany ze nam juz kilka nastepnych rys rozniecy nie robi ;-)
kasia - no zobaczymy jak mi weekend z tesciowa minie, w sumie to moja na odwrot, malą przez cały dzien może raz na ręce weźmie a jak zaczyna marudzić to od razu oddaje z tekstem "jest głodna" albo "zasikała sie napewno" choc przed chwila jadla i miala zmieniana pieluche :sorry2:
Lady - ja to jestem jeszcze na etapie przemilczenia jak coś mi powie ;-)
ja z kolei nie zauwazylam zeby mi bardzo wylatywaly włosy, ale u mnie nie ma z czego bo i tak cienkie :laugh2:
oki zadzeram kiece i lece :-)

reklama
Hej Iwonka pakowania nie zazdroszcze......lecz wyjazdu jak najabrdziej sama bym gdzies pojechala ale nikt nie zaprasza hihihihi ponoc ochlodzenie ma isc ................... jestem wlasie u rodzicow i maz jedzie na rybki ze szwagrema aja hmmm lulu i aaaaaa z nudow hahahah czekam na familie az wroci bo sama teraz siedze :)

Do góry