reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

ALUNIA całkiem możliwe,że mu idą ząbki a może jakiś żelik na ząbki w sumie mówiłaś że kupiłaś ostatnio ale może jakiś inny nie wiem....z mojego to już kapie na maksa zaślinia pdłogę:-D:-D:-D a ręcę to gryzie a potem nerw nerw nerw:happy2:

reklama
aga
hehe dlatego ja odstawilam swój ciężki wózek bo 3cie pięro i 15 kg wózek mnie wykończyły...dziś pierwszy raz chcę is z leciutką parasolką która sobie sprawiłam...tylko że pada ;/

co do krzesełka
to ja dla syna miałam wlaśnie takie drewanien rozkladane...i musze powiedziec ze sprawowalo sie bardzo dobrze, sluzylo mu w roznych zastosowaniach ponad 3 lata, potem oddalam sasiadce...

teraz chyba tez takie kupie...ale nie wiem,jeszcze sie zastanawaim..poczekam az mala sama usiadzie wtedy kupie krzeselko.

Lady
no to mnei pocieszylas...hehehe bo jak to zobaczylam to mialam wrazenie ze zaraz mi sie to rozwali :p ale moze nie bedzie tak zle i wystarczy sie do czegos nowego przyzwyczaic ;)

Ada:-)
Renatka:-)

Layla
aa noo moja też źle śpi..i nerwowo je...nie cierpi ciepłego mleka teraz i herbatki, wszystko musi byc chlodne niemal zimne...pewnie zeby...zelikiem smaruje,zobaczymy co dalej

Witajcie
Lady - Iwonka i Natlka - obecne :-D my już w domciu, mała troche marudna jak zwykle, bo nie ma sie kto nią zająć w każym momencie, bo ja to musze przysprzątnąć, zjeść, umyć sie, itp. no i z samego rana pospać sie chce, a u mamy 6 rano i mi ją zabierali i cały czas ktoś przy niej to nawet nie płakała a w domu masakra :baffled:
Anekha- moja spacerówka tez rozkładana na sznurek, wydaje mi sie ze solidne to jest, nie przycina sie i nie trzeba sie namęczyć żeby zmienić pozycjetak jak w tych metalowych :nerd:
Ruda, Ada, Aga, Renatka i reszta ;-) dzin dobry :-) co słychać u dzieciaczków?
Moja żabka zaczyna ładnie trenować podnoszenie, w końcu skapowała że jak ją trzymam za rączki to znaczy ze chce jej pomóc :rofl2: ładnei pije soczki i dzieki temu ze ją przepajam ciut rzadziej je, no i chyba jakoś mniej mi wyjada :-)
na długi weekend znów wyjezdzamym, tym razem do tesciow wiec pewnie naslucham sie gadania ze wprowadzilam jedzonko i ze daje jeszcze mleko modyfikowane :baffled:
zaraz lecimy na miasto musze pozałatwiać meldunki, dowod, becikowe... i po zakupy do dzieciecego bo pieluch, chusteczek, obiadkow, soczkow i smoczka do kaszki brak :dry: a tak pomyslalam ze mam herbatke hippa, mała wczesniej jej nie pila, ale teraz jak juz tyle soczkow posmakowala to moze i wypije :confused:
a no i nie pamietam czy wam mowilam, ze mi przez 4 dni kupki nie robiła to jej kupilam czopka i zrobila ogromne 4 :rofl2::-D pozniej juz robila codziennie no i znow 2 dzien przestoju i nie wiem czy jak znow 4 dni nie bedzie to jej dac :confused: no i czy to mozna tak czesto, bo ja jakos termometrem to nie potrafie :zawstydzona/y:

ANEKHA to na pewno idą ząbki jak nie chce ciepłego tylko zimne stop procent teraz pytanie tylko kiedy wyjdą:nerd:

u mnie też pada nie mocno ale pada ale ja muszę wyjść z domu bo nie usiędzę:-):-) więc folia parasolka i paszli:happy:

IWONKA ten przestuje to pewnie dlatego,ze tyle nowości kaszki zupki itp spróbuj jej dwać teoszkę samego soczku jabłkoweg z wodą przegotowaną może łyknie po tym powinna póść kupka czopkiem nie wolno za często.....a teściową olej to twoje dziecko i wiesz oc robisz się nie przejmuj

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No czesc ;)Ruda ----------dzieki za poparcie hihihihiAnetka ----------ja mam to samo oparcie dziala linkowo o zgrozo.... no ale narzie niz z tym sie nie dzieje..........Aga----- a u mnie pochmurno... w nocy strasznie ;alo........ ale szczerze mowiac kolodypy mi juz lata to slonce nawet nie chce mi sie na nim siedzieca tak jak teraz jest git wyjde i nie prazy da sie posiedziec z malym......Adus------ no wlasnie sprawdzam obecnosc....i jestem niepocieszona ... no ale dzien sie jeszcze nie skonczyl........Bojciu laski jak moj maly zle spi... do 2 w nocy ok do tego karmienia potem przysnie twardo na godzine i lipa budzi sie co chwile jeczy chce smoka ale go wypluwa kreci sie na boki wierci i tak co 10 minut do 7 rano ...i ostatnio to jego staly rytual...a ja jak cma...... czy to zabki ????ida???? jeju on tak sie slini wypycha smoka i wklada piachy szarpie nimi na boki paluszki tez a sliny masa.......

Nie ma sprawy Lady jeśli chodzi o nie przespane nocki to raczej na ząbki dzidzi idzie ! mój szkrabek też nie chciał dyda - mocno go wypychał :-)nie przesypiał nocek , pakował łapki i wszystko co miał pod ręką do buzi :-Dsmoczek go tylko interesował jak miał go w rączce i nim sobie pocierał o dziąsła :tak:ale u mnie to się zaczęło jeszcze jak Natan nie miał 3 miesięcy i trwa do teraz z większym i mniejszym nasileniem :szok:no nie wiem ile to jeszcze będzie trwało :confused:bo białe kreseczki na dziąsłach ma od miesiąca

Witajcie
Lady - Iwonka i Natlka - obecne :-D my już w domciu, mała troche marudna jak zwykle, bo nie ma sie kto nią zająć w każym momencie, bo ja to musze przysprzątnąć, zjeść, umyć sie, itp. no i z samego rana pospać sie chce, a u mamy 6 rano i mi ją zabierali i cały czas ktoś przy niej to nawet nie płakała a w domu masakra :baffled:
Anekha- moja spacerówka tez rozkładana na sznurek, wydaje mi sie ze solidne to jest, nie przycina sie i nie trzeba sie namęczyć żeby zmienić pozycjetak jak w tych metalowych :nerd:
Ruda, Ada, Aga, Renatka i reszta ;-) dzin dobry :-) co słychać u dzieciaczków?
Moja żabka zaczyna ładnie trenować podnoszenie, w końcu skapowała że jak ją trzymam za rączki to znaczy ze chce jej pomóc :rofl2: ładnei pije soczki i dzieki temu ze ją przepajam ciut rzadziej je, no i chyba jakoś mniej mi wyjada :-)
na długi weekend znów wyjezdzamym, tym razem do tesciow wiec pewnie naslucham sie gadania ze wprowadzilam jedzonko i ze daje jeszcze mleko modyfikowane :baffled:
zaraz lecimy na miasto musze pozałatwiać meldunki, dowod, becikowe... i po zakupy do dzieciecego bo pieluch, chusteczek, obiadkow, soczkow i smoczka do kaszki brak :dry: a tak pomyslalam ze mam herbatke hippa, mała wczesniej jej nie pila, ale teraz jak juz tyle soczkow posmakowala to moze i wypije :confused:
a no i nie pamietam czy wam mowilam, ze mi przez 4 dni kupki nie robiła to jej kupilam czopka i zrobila ogromne 4 :rofl2::-D pozniej juz robila codziennie no i znow 2 dzien przestoju i nie wiem czy jak znow 4 dni nie bedzie to jej dac :confused: no i czy to mozna tak czesto, bo ja jakos termometrem to nie potrafie :zawstydzona/y:

to to gratulki następnych postępów Nati też to trenuje - nawet bez rączek hehe ale się obala i zabawnie to wygląda:-)

Ja dziś też mam zabiegany dzionek do urzędu miasta i do pracy muszę iść załatwić wychowawcze bo do tyrki jeszcze nie idę:-)
nie miałabym sumienia Natiego zostawić z jakąś nianią :no::-(
Lady jednak twój post coś pomógł hehe - dość spory tu dziś ruch heheh:-):-D
Pozdrawiam wszystkie mamuchy i do potem

No Lady nakrzyczalas i ruch jak w mlynie:-D
ale na Iwonke zawsze mozna liczyc;-), no i duzo juz je Natalka, moze zamarudze jak Twoja tesciowa:-D, ale po co modyfikowane:baffled:, jak juz sie zdecydowalas dawac jej obiadki, deserki, soczki, to zrezygnuj z modyfikowanego, bo Ci cyca odrzuci:tak:, no chyba ze tego chcesz to inna sprawa:-), wiec sorki:sorry2:

nas tez spacer czeka, ale ta pogoda......wczoraj zmoklismy:baffled: tzn ja i dzieci bo Bartus spal w najlepsze:-D

Ala potrzebna znów jakaś afera żeby tłoczno się chyba zrobiło ;-);-);-)

Reniu, luckymama ja wprost przeciwnie do Was nie lubię wózków bo cholera muszę je nosić. :baffled::baffled::baffled:My kupiliśmy 3 w1 bardzo leciutki bez żadnych bajerów ale też bez amorków więc mała strasznie lata po krawężnikach... Nie jestem zadowolona. Kręgosłup mi od tego wózka juz wysiadł i dziś w nocy nie mogłam się podnieść z wyrka coś mi się zablokowało i z rana najpierw muszę się rozchodzić - porażka...

Ale te Wasze fajowe i coś Reniu w produktach mamas jest interesującego...

A my dziś znów uciekamy do rodziców bo podobno ma być gorąco i mąż strasznie dużo ma pracy więc odpocznę od targania wózka.

Kiedy kupujecie krzesełko do karmienia? I jakie? Ja jak byłam mała miałam oczywiście drewniane ale takie rozkładane do stolika i krzesełka. Są takei plastikowe ale nie ładne wiec chyba kupię takie zwykłe?

Maryś ma podstawowy skład zabawek czyli mata, leżaczek, karuzela. Macie jakieś ciekawe inne propozycje na zajęcie malucha bez mego udziału? ;-);-);-)

Aga współczuję kręgosłupowi:sorry2:
A co do krzesełka to ja mam takie zwykłe z Ikei i jestem mega zadowolona.:-)

No czesc ;)Ruda ----------dzieki za poparcie hihihihiAnetka ----------ja mam to samo oparcie dziala linkowo o zgrozo.... no ale narzie niz z tym sie nie dzieje..........Aga----- a u mnie pochmurno... w nocy strasznie ;alo........ ale szczerze mowiac kolodypy mi juz lata to slonce nawet nie chce mi sie na nim siedzieca tak jak teraz jest git wyjde i nie prazy da sie posiedziec z malym......Adus------ no wlasnie sprawdzam obecnosc....i jestem niepocieszona ... no ale dzien sie jeszcze nie skonczyl........Bojciu laski jak moj maly zle spi... do 2 w nocy ok do tego karmienia potem przysnie twardo na godzine i lipa budzi sie co chwile jeczy chce smoka ale go wypluwa kreci sie na boki wierci i tak co 10 minut do 7 rano ...i ostatnio to jego staly rytual...a ja jak cma...... czy to zabki ????ida???? jeju on tak sie slini wypycha smoka i wklada piachy szarpie nimi na boki paluszki tez a sliny masa.......

Lady ja mam żel na żąbki Dentinox i działa. A Mi tez się potwornie zaślinia.
Nakrzyczałaś i widzisz, działą;-):-D

Reniu, Adulku, Aguniu, Ruda, Anekha, Lady, Netgirl i reszta witam się:-D

reklama
U nas taki drobny deszczyk dziś ale ja to bym chciała żeby raz na 3 dni padało bo jak już Wam mówiłam Marycha wtedy śpi jak suseł. :-):-)
My już spakowane czekamy na rodziców. Zaczynam mieć super wprawę w tym pakowaniu i robię to ekspresowo...

Maryś tylko teraz na piersi _ herbatki. Coś zaczniemy wprowadzać gdzieś w połowie września jak mała będize miała 4,5 mies. Co do nocek to u nas super - śpi od 20 gdzieć do 7-8 rano i budzi się tylko raz na jedzenie pomiędzy 3-4. Je 10-15 min i idzie dalej spać...:-D Gorzej w ciągu dnia bo śpi łącznie może 2 godziny no ale coś za coś.... i dlatego poszukuję zabawek? Pls help!!!

Do góry