reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Witam wszystkie mamuśki

Co do śmiechu :-D To Natan śmieje się aż do utraty tchu jak leży na macie i tam widzi swoje odbicie w lusterku - jest to mega zabawny widok . Uwielbia także jak go się całuje po gołym ciałku i tu nie ma większego znaczenia czy to nóżka , rączka, szyjka .brzuszek, pupa wszędzie tak to go gila że pęka ze śmiechu. Nati ma teraz etap fascynacji dłońmi nie ważne czy to są moje paluchy taty brata czy jego malutkie paluszki - wszystkie są bardzo interesujące i może godzinami się w nie wpatrywać :tak:
a stopki są też bardzo intrygujące i smaczne ale jak mama mu je poda bo sam jeszcze nie umie tak zadrzeć do góry tych pultaśnych syrek.:-D

reklama
Teraz to juz po jabkach jest Sofija nastepny bedzie Yorgos:-D(mam trzy cory),a my jestesmy Patras.W tym roku chociaz statek strasznie nie zucal:-(,i podroz byla mila,a czy sie przeprowadzimy moze na stare latka,ja mam prace maz tez i na razie tu zostaniemy.:-(Dlugo jestes w Grecji.????????????????????????U mnie stuknelo 10 latek z mezem Grekiem
Andravida moj maz sie tam urodzil:)

Ostatnia edycja:
no to mnie krocej bo poltora roczku tutaj hehe a patra jest po drodze, my od patry mamy jeszcze 100 km i wlasnie w tamte rejony chcielibysmy sie przeporwadzic.. poki co jedna proba niepowodzeniem zakonczona bo nie nzalezlismy domu do wynajecia!! byla praca a domu nie.......bo poki co na kupno wlasnego nas nie stac..:baffled: ale dla nas nie ma mozliwosci rozwodu nigdy wiec do konca razem :-D jako ze oboje bardzo wierzymy i sie Boga boimy hehe wiec nawet jak sie klocimy to poozniej trzeba myslec jak to pozbierac, a dzieci tez chcemy duzo :-D
Yorgosa obstawiam ze wam nie pozwola, chyba ze pisane jako Jogros, ale o nim rada wcale opinii jeszcze nie wydala, przy czym ja myslalam ze to inaczej z nadawaniem imion jak jedna osoba ma obywatelstwo obce.. i tak jak czytam czym sie kieruje rada to wychodzi ze jak sa jakies zwiazki rodzinne tradycje to zezwalaja nawet jak odbiega od normy tylko nastepnym razem walczcie hehe

Czesc :-)
Ja tak na szybkiego bo mam chwilke, wiec nie podczytalam co u was :sorry2: ale jak jakies super extra newsy to na priwa niech mi ktoras przesle co bym nie musiala szukac a zeby mnie nic nie omineło :-D:-D:-D
Co u mnie - podróż pociągiem okazala sie naprawde spoko, małą praktycznie caly czas psała i grzeczna byla no i ja tez pospałam :rofl2: mam nadzieje ze powrot bedzie rownie przyjemny ;-) a wracamy w poniedzialek :-) Natalką wszyscy sie cieszą i niestety ;-) cały czas jest noszona na rękach :wściekła/y: no i oczywiście jej to odpowiada a mamusia bęzie musiala w domu odzwyczajać :sorry2: no to tyle newsow ode mnie
buziole wszystkim szkrabom :*

Hwj Laski sorki ze od akapitow zaczynac ni bede bo tak sie wlaajsnie dzijee jak z lapropa nawijam.... wiec Anetka co do okresu to wiesz ja mialam chyba chyba po miesiacu jakos tak sama nie pamietam a niby to tak niedawno temu bylo a ze ty bierzesz tabsy to tez moze byc inaczej ......Iwonko nawet nie wiedzialam ze ty juz pojechalas mowilas ze masz w planie...a ty juz tam fajnie ze mla zniosla podroz...wykorzytaj chwile u mamuski jak najlepeij wiem ze babunia musi wnusie poczuc i utulic i ponoscic ale krotko trzymaj bo wrocich na hate i beda cyrki...a Ty sama samutenka....a latwiej jest nauczyc niz oduczyc....no ale daj ukochac troszku im :)wnusia kawal drigi jechala hihihi....Kasia no popieprzylo mi sie haha ah te tytuly wszystkie do siebie podobne hahahahaha.....Reniu mordo T :) Moj na idzie raczek nie reGUJE... no chyba ze mu palce wbijam po zebrach wtedy sie zgina...ale tego nie robie bo sama tak bym nie chciala hahahahaale za to jak naciskam paluszkiem na nosek i mowie pii piip.... to tak sie smieje glosno ze szok ;]oby nie smial sie jak ja bo ja to krzykliwa i smiech tez glosny i zryty no ale oidzie przezyc hahahah moj Domino wiecznie mnie nasladuje jak sie smieje no ale co mi tam :pza to maz nie daje se rady jak brechtam w centrum handlowym mowi ze siara ze mna isc hahahahhaahah wiec my tak ze soba na kilometr odstep Ps:ale on wiecej mi siary z tym brzuchem robi niz ja mu :p....Lene tez mialam taki okres ze musialam na raczkach uspiac czasem jak zawyje zalosnie z wieczorka jak juz jest tak bardzo spiacy.... ale czesciej naszczescie sam zasypia.... a mniej mnie dzis bylo bo mialam problemy z netem i kompem meza musialm mu sama formatowac dysk i wgrywac te programy wszystkie...i sterowniki i cholerna neostrade..a sobie zlamalam adapter wifi do lapropa tak jakos wyciagnelam ze w porcie od usb zostalal ta metalowa czesc wiec musialm pojechac z reklamacja na szczescie z miejsca mi wymienili ale musialam zdac caly livebox i od nowa musialm wsio instalowac :) to sie nagadalam....i prawdopodobnie szykuje mi sie wizyta u siory na meczyk slask wroclaw gra a jest juz w 1 lidze wiec trza ogldnac ma moj mezus szczescie ze im wierna akurat jestem hahahhahaah

Layla
kurcze wiesz właśnie o to chodzi że odstawiłam tabsy jak skończyłam karmić(bo to ta antykoncepcja dla kamiących minipigułki)zresztą mi nie służą bo plamię w trakcie ich brania ;/ no i po ich odstawieniu powinnam mieć krwawienie i d...jednodniowe plaienie i tyle...a okresu od miesiaća jak nie widać tak nei widać...i mam zagadkę o co chodzi....

katjaia
3 córki..no no..podziwiam...ja wysiadam czasem przy 2ce dzieciaków...hihih żartuje...ale kusi mnie i myśl o 3cim...tylko nie wiem kiedy...

Ale wam zazdroszczę takiej gromadki jak na przykład Lucky Mama ma- trójeczkę!!! ja też bym bardzo chciała, teraz mam pierwsze i po ciąży wyglądam jak mamut, to ciekawe co to będzie po drugim, trzecim...:szok::-D:szok::-D:-);-)
a odnosnie miesiączki to u mnie jeszcze nic się wtym temacie nie dzieje- pewnie dlatego, ze karmię piersią.

Witam wieczorkiem i pozdrawiam wszystkie mamy :-)
U mnie tez jeszcze okresu nie ma, a tabletek nie moge brac bo w ciazy mi cholestaza wyszla (zle proby watrobowe itp) tak wiec lecimy na innych metodach.. mam nadzieje ze okaza sie na tyle skuteczne ze Emilka nie bedzie obchodzic urodzinek z siostrzyczka albo braciszkiem.. pozniej moze jakas wkladke zaloze.. lekarz mi sie kazal zglosic dopiero po 2-3 misiaczkach.. a teraz sie dowiaduej ze ucieka z mojej przychodni.. no i bedzie trzeba szukac innego:sorry2:

a co do ilosci dzieciaczkow to mi tez sie trojeczka marzyla od zawsze.. trojeczka to tak w sam raz.. ani za duzo ani za malo (ja najstarsza z 5 jestem):-Dtylko najpierw trzebaby bylo wybudowac jakis domek, zeby dzieci wzdluz w lozeczku nie ukladac :-D to tak mysle ze nastepne za jakies 3-4-5 latek;-)ech

reklama
Witam wieczorową porą moje maleństwo już śpi smacznie a ja po kolacyjce do was zaszlam widze ze temat nastepnych ciaż i antykoncepcjii ja jak narazie nie myslę o tym i nawet się nie obrazę jak szybko się pojawi druga bo o pierwszą staralam sie 5 latek i po dlugim leczeniu sie udalo więc było by jak znalazl jakby tak bez zapowiedzi pojawiło się nastepne tylko było by trudniej bo z małą trzeba by było sobie dużo odmówić żeby drugiej ciązy wtedy nie zaszkodzić i tak to jest ztym wszystkim ale ile i kiedy Bóg da to się wychowa :-D a też zawsze obstawialm 3 bo ja też z trójki rodzeństwa i to ostatnia mam dwóch starszych braci
co do antyków to mam recepty na te minipigółki ale ich nie wzięłam narazie jestem z daleka od męża wczesniej się pietrałam nie miałam siły itp to sie nie faszerowalam a zresztą niewiem czy tyo bedzie działało i najwyżej bedzie rodzeństwo dla Milenki bo tak mi mówiła ginka żę jak nie ma dluższych przerw między karmieniami niż 5 godzin to niby niema owulacji ale trudno w to wierzyć jak wróce do domku to trzeba bedzie o tym pomyśleć wszystkim

Do góry