reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

:-DWitam wieczorkiem, to lubie mala spi, razraz kompanko i lulu (do 2-3 w nocy:-D)
dzisiaj impreze mala mielismy bo siostra slub cywilny brala,:biggrin2: co prawda mala mi posiedziec nie dala, gwar, szum, spac jej sie chcialo i nie mogala zasnac.. wszyscy by ja na rekach nosili a ona pozniej taka histerie odwalila ze do domu musialam uciekac.. tam dopiero zasnela..
a jutro moja kochana tesciowa przyjezdza z tesciem i bratem meza - juz nie moge sie doczekac !! :wściekła/y:do was tez tak czesto przyjezdzaja ?? raz na tydzien, dwa (weekendy) - znalezli sobie miejsce do grilowania, bo na wioseczce mieszkam.. mam nadzieje ze jakos to przetrwam

a co do wyczynow mojej malej.. to tez niezle fika.. najlepiej jej sie skacze po kapaniu na przewijaku - oj juz nawet sie odwrocic nie moge..
po zabawki tez juz tak bardziej swiadomie zaczyna siegac, zwlaszcza na macie.. a co do przewracania to powolutku powolutku zaczyna sie "bujac" na boki wiec kwestia czasu kiedy sie zacznie turlac po kanapie :-D
ok uciekam - milego wieczorku

reklama
katja ano z Grecji poki co z Aten, chcemy sie wyporwadzic ale poki co za pierwszym podejsciem sie nie udalo...... a czemu "czyzby"?:happy:

anrus to musi to smiesznie wygladac ja mojej probowalam juz nozki podciagac do buzi ale poki co malo ja to interesuje. ostatnio bardzo lubi zuc wlasny jezyk, ewentualnie cale piastki, paluszki, no i oczywiscie kciuka.... kciuk to juz nalogowo przed snem...

U nas to już tradycja, że przed spaniem jest pół godziny regularnego darcia, panna nie wie czy spać, jeść, bawić się czy co robić. Na szczęście po tych 30-40 minutach w koncu decyduje się na cyca, przy tym jeszcze musi się dziecię pożalić, jaka to ta jej mama wstrędna jest! i na szczęście zasypia padnięta, niestety ja po tych jej wieczornych rytuałach też ledwo na oczy patrzę więc mówię dobranoc moje kochane cioteczki.
Reniu, Lady- gdzie się podziewacie mordy Wy moje?:-);-):-)

Witam kwietnióweczki z samego rana a gdzie wy sie podziewacie jeszcze wszyscyśpią :-)

U nas to już tradycja, że przed spaniem jest pół godziny regularnego darcia, panna nie wie czy spać, jeść, bawić się czy co robić. Na szczęście po tych 30-40 minutach w koncu decyduje się na cyca, przy tym jeszcze musi się dziecię pożalić, jaka to ta jej mama wstrędna jest! i na szczęście zasypia padnięta, niestety ja po tych jej wieczornych rytuałach też ledwo na oczy patrzę więc mówię dobranoc moje kochane cioteczki.
Reniu, Lady- gdzie się podziewacie mordy Wy moje?:-);-):-)

to skąds znam takie zachowanie chociarz juz ostatnio jest lepiej i juz się tak niedrze przed spaniem ale był taki moment ze musiałm ją usypiac na rękach odwróconą do mnie plecami i na pionowo bo każda próba położenia w poziomie kończyła sie wrzaskiem teraz też zasypia na rękach niestety jakoś niemoge jejtego oduczyć ale już bez większego wrzasku staram się ją kłaść troszke bardziej zmęczoną żeby nie miała siły już na wrzaski

jeżeli ktoś ma problemy z atopowa skóra u swojej pociechy to mogę z ręką na sercu polecic płyn do kąpieli leczniczej Balneum hermal plus bardzo dobra sprawa ja niestety muszę sie rozprawiać z tymi wysypkami ale to męczarnia dla malej szczególnie jak jest tak gorąco

netgirlo jejku a gdzie ty tak daleko zawędrowałaś fajnie tam musi być zawsze chcialm zobaczyć grecj ale chyba niestety nie uda mi się to nigdy , a faktycznie wygląda to bardzo smiesznie szczególnie jak jest rozebrana i na golasa robi takie podnoszenie do góry nóżek

a czy wasze szkraby śmieja się w glos bo moją to opętało ona się zasmiewa a ja placzę ze smiechu bo to jest takie słodkie zę trudno powstrzymac łzy wygląda jak żabka rechotka taki ma smieszny ten odgłos smiania , ale zato o przewracaniu sie na brzuch i na plecy mogę zapomnieć nie interesuje ją to w ogóle

Dzień dobry!!!
Mój synek zawsze zasypia sam w łóżeczku ale cos ostatnie 3 dni go siekło i cyrkuje mi wczoraj niby szybciej usnął ale s wiercił kręcił.....nie wiem może skok ma...

a co do śmiechu ANRUS mój też coraz częściej mu się to zdarza i sama mało nie padam z tego jego śmiechu....no super ma ten śmiech:-D:laugh2:

Dzien dobry

Lene jestem Mordo Ty moja:-D:-D:-D

Moj sie smieje w glos jak mu mama robi "idzie rak...." oooo wtedy to mamy ubaw:tak:
Nam na zmiany skorne pomaga Oilatum, ale wiem ze sa dzieci ktore go nie toleruja:nerd:
My wstalismy, pobrykalismy, a teraz Bartek usnal i mama ma chwilke na sniadanie - u mnie dopiero 10:-p
A gdzie reszta:dry:.....no tak weekend:-)

Udanego dzionka jakbym sie nie pokazala

moze i daleko ta Grecja jak cos to zapraszam do siebie hehe.. no coz Grecja jest przepiekna... wszedzie morze.. slonce.. tylko Ateny bleeeeeee ..... ale moze kiedys uda sie z tej jungli uciec... a ze maz Grek nie podejrzewam abym do Polski powrocila..tylko na wakacje jakies..

moja tez sie zasmiewa ale dopiero od kilku dni, a w ogole mamusie to co kiedy nastepne dzidziusie?:-D

Dzien Dobry wszystkim tak dzis kombinowalam z usuwaniem zalacznikow ze cos poblokowalam i kaplica nie moglam wejsc na bb,ale sie udalo:-D.
Natgril ja mam tez meza Greka ale my mieszkamy w Polsce nasza ostatnia corunia miala sie nazywac Despina,ale nie normalny USC nie wyrazil zgody i jest Sofija.
A tak poza tym zazdroszcze ci ze tam mieszkasz ja wlasnie wrocilam od tesciow i moge sie znow pakowac,ach te morze i slonce,my jestesmy na peloponezie.Juz zwiedzilam zakintos,rodos,paros,kefalonia.......................:-(ja chcem wiecej.
No to YASOU.
Ide sprzatac:crazy:

katja moj tez z peloponezu, dokladnie andravida a wy??a czemu sie tu nie przeprowadzicie?? co do urzedu w polsce to dziwne bo ja czytalam gdzies na stronach wlasnie urzedu ze sie jeden urzednik zwrocil z zapytaniem i mu odpowiedzieli ze tak bowiem wymowa jest zgodna z polskimi regulami i ma ostatnia litere a wiec wiadomo ze zenskie imie...przy nastepnej corze walczcie..

reklama
Rada Języka Polskiego=

albo sie zwroccie o zmiane tego imienia jak wam zalezy, nie moga odmowic...nadania dziecku imienia Despina,a do tego Toj maz ma obywatelstwo greckie wiec juz w ogole..

bo to rada jezyka polskiego wydaje opinie czy mozna nadac imie czy nie i jak urzednik stanu cywilnego ma watpliwosc to sie do nich zglasza ale nie moze sam decydowac.. tym bardziej ze w sprawie tego imienia juz opinia jest a nawet jakby nie bylo to musialby sam wystapic do nich z zapytaniem... ach nie lubie polskich urzednikow!

Ostatnia edycja:
Do góry