Ruda spania nie masz

;-), podoba mi sie imie Twojego synka

, a starszy jak ma na ime?
Ja nie mogę dziewczyny przez chwilkę nie zaglądałam na FO a tu tyle nowych postów mam jeszcze problem żeby je ogarnąć :-)
Jeśli chodzi o mojego drugiego synka to nazywa się Kacper ( zaczerpnięte z tej bajeczki o duszku - która mi i mojemu menowi się bardzo podobała , więc imię na niego czekało jakieś 3 lata zanim przyszedł na świat )
A Natan miał być dziewczynką - na drugie dzieciątko czekaliśmy 5 lat i imię też czekało :-) Dostał to imię bo było najbliżej tego co mieliśmy w planach czyli Nadia
Jeśli chodzi o moje spanie to nie mam z nim (raczej ) problemów wczoraj poszłam troszkę później spać tz. ok 4 bo mój men miał wyjazd za granicę i chciałam go pożegnać :-)
A jeśli chodzi o jakiś plan dzienny mojej pociechy to raczej nie jest to jakiś książkowy przebieg dnia
Regularnie tylko wciąga mleko 150-180ml mleka z 3 łyżeczkami kleiku co 3-4 godziny w między czasie je deserek ( jabłko , banan, brzoskwinia , marchewka ) pół słoiczka. Popija sokami i nektarami wszystkie smaki jakie są po 4 miesiącu - jest tu duży wybór smaków. Jeśli chodzi o herbatki to też tu mamy całe spektrum smaków ale te mu gorzej smakują niż soczki. Ogólnie jest wszystko żarty przy moim śniadanku troszkę chlebka , szyneczkę do possania , jajo ale tylko żółtko - długo by wymieniać

Ja Natiemu wprowadziłam deser z jabłek i sok jabłkowy już przed 3 miesiącem ze względu na jego problem z kupami robił je co 7 dni ( i to jedną sztukę ) A od tego czasu przeciętnie mamy aż od 5 do 9 dziennie (i mały jest szczęśliwy )
W ciągu dnia moje dziecko sypia różnie od 0,5 godz do 3 godz. w trakcie całego dnia . Jeśli chodzi o nocki to raczej je przesypia bo karmie go cycuchem na śpiku 2 razy.
Niestety nie wyrobiłam mu takich nawyków jak ten że po kąpieli idziemy spać - troszkę mi tego szkoda :-(bo widzę jak to ułatwia sprawę mojej siostrze przy wychowywaniu synka . No ale cóż moje dziecko ma zupełną swobodę jak jest śpiący to idzie spać i tyle :-) Ja też nie lubię jak mi się narzuca godziny spania
Ogólnie porównując mojego pierwszego synka Kacperka i Natanka to to drugie jest złote jeśli chodzi o zachowanie . Przy pierwszym synku nic nie dało się zrobić wiecznie noszony na łapkach nie potrafił się sam sobą zająć

Z Natankiem jest inaczej chętnie leży w łóżeczku i gada do karuzelki ( nawet godzinę) potem go sadzam do huśtawki z grzechotkami i też się sobą zajmuje :-) Ogólnie raczej mam czas na zrobienie wszystkiego co powinna pani domu zrobić