reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

NiaNiu - ty moja mentorka nie wiesz? ;-):-p:-D ja karmie pirsia wiec za bardzo ni pomoge :sorry2:

hihihi no własnie nie wiem:-p

mój młody nie chce jesc rano za bardzo. Jak dostanie butle ok3.30-4.30 to potem dopiero ok 9.00:sorry2: Chce go kłasc spac miedu 19-20 i nie wiem jak tu wmontowac reszte żarcia:nerd:

help

Kasiaaaaaaaaaaaaaaaaa!! pomocy!

reklama
:-DNIANIA u mnie tak bylo przez jakis czas... tez Max nie chcial jesc.. wiec to chyba taki okres.. musisz przeczekac

pisz jaki masz plan.. podumamy jak budda:-D

ja niemam planu co go chce wprowadzić to dzieją się potem dziwy ...i mam teraz sajgon...
przy kolejym jak bede miala od razu mu plan dam i tyle i bedzie zasypialo same w lozeczku..co ja sie namecze z tym spaniem..
awogole jakas zla jestem bo nie wyspana i zapalcilam rachunki i cala moja wyplata poszła sie ....

ide bo marudze

edit

Kaska ja bym tak chciala..moja dziś budzila sie o 23 potem o 0:20 potem o 2 :10 i 3:15 ale wtedy nie dalam jej cyca tylko fikłam na brzuch i o dziwo spala do 6 tylko ze ja nie bardzo bo sie stresowalam tym jej spaniem

:-DNIANIA u mnie tak bylo przez jakis czas... tez Max nie chcial jesc.. wiec to chyba taki okres.. musisz przeczekac

pisz jaki masz plan.. podumamy jak budda:-D

No wiec tak. Dopoki było tylko mleko marcel dostawał jesc co 3 h poczawszy od 7.30 lub 8.00. Je raz w nocy ok 3.30.
Pije tylko wodę, a od jakiegos czasu soczek ( w godzinach porannych).

Nagle od dwóch tygodni zaczyna długo spać w dzień, po 2-2,5 h. Czasem nawet go budzę jak zbliza się do 3 h.

Drzemi ucina sobie narazie nie o jedej porze, czasem rano a czasem po południu.
Przez to rozjezdza się pora karmienia i sama juz nie wiem jak to ogranąć. No ale ok, tego nie przeskoczę, z resztą cieszę się ze dłuzej spi:-p

Na noc dostaje butle z kleikiem. Ile dajecie tego kleiku?? Ja mniej wiecej na 150+5 daje dwie miarki takie jak do mleka:sorry2:

Na czuwaniu Marcel wytrzymuje ok.1 h 40 minut. Potem kimono:tak:

Wstaje obecnie ok 7.30 :tak: zasypia ok 19.30:tak:

cdn

terazo nowych pokarmach:nerd:

kleik na noc - tu ok
sok jablkowy - tez ok
jabłko - dziś doszlismy do 1/2 słoika

i kuniec:sorry2::nerd:

jak to dalej robić?
zagescic to jabłko kleikiem i dać jako posiłek po 3 h od ostatniego karmienia?
czyzaczac w to miejsce dawac marchewkę? potem ziemniak?

potem zamiast kolejnego karmienia ustawic zupkę jak juz marchewka i ziemniak bedzie ok?

ja pitole nie wiem..

Nianiu ja też z tym nowym planem mam problem. Jak wszystko super sie zaczeło układać to trzeba wprowadzać i zmieniać. U nas jest jeszcze gorzej bo dochodzi pierś i do tego jeszcze praca.

Ustawiam się druga w kolejce do analizy nowego planu.;-);-);-)

Jeśli chodzi o drzemki to ja wprowadziłąm 4 h przerwę w jedzeniu na spacerek. I teraz Marycha zjadła o 11 potem wychodzimy na spacerek i będzie jadła po powrocie koło 15. Lubi wertepy więc zazwyczaj śpi tak 2-2,5 h z małymi przerwami. potem zazwyczaj muszę ją lulać koło16.30 - 17.00 bo jak nie śpi to zasypia przed kąpielą. Karmienie 18.

Oho Marycha ogląda telewizję. Ja jej dam :crazy::crazy::crazy:

Laski, o co chodzi z tym szczepieniem na ratowirus??? bo my miałysmy do tej pory tylko 2 szczepienia pentaximem i nie wiem o co biega, bo mi moja lekarka nic nie mówi o tym ratowirusie, a może to jest już w pentaximie???? oświeccie mnie proszę.
Nianiu odnosnie planu to ja też Ci za duzo nie pomogę, bo ja piersiowa jestem, ale mniej wiecej wyglada to tak:
-pobudka około 8.00- potem lezenie w łozeczku, w zalezności od nastroju dziecka
- przebieranie po nocce, są tylko siuski, nie robi kupki w nocy
-9.00 karmienie
-teraz Hania albo zasypia, albo bawi się z mamą
- w ciagu dnia totalna samowolnka i moje dziecko je i spi kiedy ma na to ochotę, zazwyczaj co 2- 3 godzinki karmienie, w miedzy czasie spanie no i oczywiscie spacerki, jeśli pogoda nam na to pozwala
-około 18 jest ostatnie karmienie przed kapielą i zabawa
-o 20.30 kąpiel a po tym masuję Hanię- czasem nawet do 40 minut, bo ona to uwielbia
-Hania jest już wymęczona i marudna okropnie, wiec muszę ją trochę utulić i uspokoić, a po tym rytuale karmienie, staram się nakarmić ją z obu piersi
- około 3- 4 w nocy moja panna szuka cyca, więc jest wtedy karmienie na śpiocha, kolejne koło 6-7 również na spiocha
Tak to u nas wyglada każdego dnia

Ja mam taki plan,że nie mam planu:-D:-D:-D

a serio to mamy stałe pory tylko papu dremki wybiera se różnie

zawsze papu jest
5.30-6.00 rano
9.30-10.00
13.-13.30
17.00 i 20.15 i spać i 2 w nocy karmienie.....

je 140ml mleka czasami 150ml mleka dostał na razie sok z marchewki ale ma po nim zatawrdzienie ale pewnie dałam za dużo jak na pierwszy raz drzemi ma pomiędzy na czuwaniu jest około 2 godzin i śpi po godzinie w dzień maks 4 godziny wieczorem koło 19.30 staje sie marudny i tzra ponunkać jak u Lene

reklama
Kacha wyszlam tylko tarasem na ogrod z zmojego meza kawal drania haha bo kuzwa po 5 minutach juz mnie szuka po calym domu nie da mi sie spokojnie zalatwic i darl sie co tak dlugo w kiblu robie bo maly juz steka a ja to daj mu pic i dalej se klikam hahahaha ten gnojek zauwazyl ze laptopa nie ma w pokoju i mi kurna wylaczyl modem glowny szloak ale sie wkurzylam no mowie wam...zamknela drzwi na spust i poszlam na ogrod chyba z 20 minut gadal mi tam pod drzwiami...a mnie nawet nie bylo hahahha zanim sie skapnol minelo chyba z pol godzinki hahha i szukal mnie wszedzie...i z dupy szczelal no nie moge czy wasi mezczyzni nie zostana tez z malym 5 minut? a potem juz sraki dostaja? hahaha

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry