reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Ada dziewczyny ja ogolnie nie mam stalych por karmienia pojenia itd moj maly je co 3 godziny czesciej co 4 i zdarza mun sie co 5 a w nocy co 6 i musze prowadzic zeszyt z zapiskami co kiedy jak i ile hahahahahhaahahah no bo bym sie pogubila....Adus pytasz czy dalej malo je a powiem ze jak zjadl mi oooo chwila pojde po zeszyt hahahahhahaha

reklama
ALUNIA mój się by najchętniej zajął małym jak ten śpi:-D:rofl2: także nie jesteś sama w ogóle twierdzi,że co ja niby robię takiego,że potzrebuje pomocy:baffled::happy: także zlej go ciepłym moczem:-)

Ok juz jestem zeby nie bylo to pisze schemat z 3 dni ....1 dzien....8:30-mleko-30ml,10:25-mleko-100ml,13:30-m-120ml,17:00-s-50ml,19:00-m-100ml,20:35-s-20ml,22:00-m-120ml,w nocy nie bylo karmienia nie chcial...2 dzien....8:00-m-50ml,11:00-m-90ml,13:00-s-60ml,14:15-m-60ml,18:05-marchewka 1 sloik,19:10-s-60ml,20:40m-100ml,2:30-m-90ml......3 dzien.....6:05-m-100ml,9:50-m-120ml,12:10-s-30ml,20:20-m-40ml....noc nic i to bylo tak.....

Adys u mnie wiesz jak jest jeszcze? ja oprucz tego ze jak maly spi nie tylko siedze na kompie ale w miedzy czasie posprzatam ugotuje cos rzeczy poskladam i pranie porobie starszemu synkowi sniadanie zrobie i sobie i mezowi i jeszcze ubiore wymaluje i srata tata taaaa a moj maz pomaga czasem odkurzy ale wszystko robi wtedy kiedy maly nie spi jak maly spi siedzi tylko na kompie bo ma wolne az do wrzesnia sobie zrobil.... a jak maly juz nie spi to on nagle znajduje tysiac rzeczy ktore musi zrobic ato cos przy aucie a to przy domu a to na ogrodzie hahahahah

ALA cały słoik marchewki no to ładnie a mleczko faktycnie różenie je i czsami mało 30-50ml może faktycznie mu ten Nutramiogen nie samkuje i spróbuj dodawać kaszki smakowej...ja dałam sok z marchwi ale ma zatwrdzenie:baffled: a twojemu nic nie było po takiej ilości marchwi co

ALUNIA ja to samo cały dom na głowie i zawsze cos do roboty a mój siedzi w pracy od rana do wieczora i jest 2 pracowników ale on zawsze coś znajdzie a ja sama od 9.00 do 23.00 no wpada na obiad zje i wychodzi....a ja wtedy też na spacer z małym idę ech takie życie

Adus nie nic moze zrobil bardziej kupke taka zbita i pomaranczowa cala ale bylo dobrze ja ci powiem lepszy patent mialam to napisac wam n wz ale tu skrobne wczoraj wyklucalam sie z mezem kto nakarmi malego i mowilam ze ja bym posprzatala i ze trzeba bylo by mu zapodac marchewke a on nic..... wiec ja pytam sie nakarmisz go???? a on mi przytaknol ale zauwazylam ze maly tylko w lozeczku lzey a on na kompie wiec wzielam sie sama za to nakarmilam go na tarS NAKARMILAM UMYLAM i dalam mezowi i poszlam myc ten cholerny tARAS.... I ZEBY WAS NIE SKLAMAC ZAJELO MI TO OKOLOO 40 minut bo byl tak przez tego psa naszego zapuszczony ze szczota ryzowa musialam dzialac a potem szlauf wziasc i splukac pozadnie.....i czekalam by wyschlo by mi pies znow sladow nie narobil ale mniejsza z tym ...suma sumarow wrqcam do domu i mi maz krzyczy z pokoju zebym wpisala do zeszytu marchew jeden raz ...a ja w pierwszej chwili nie zajarzylam bo sama zapomnialam wpisac ale potem ide do pokoju do Sebcia patrze a on caly pomaraczowy i sie pytam meza co sok mu dawales ze on caly taki pomaranczowy? a ten do mnie ze od zupki mu sie tak upackal... i szok jak od zupki przeciez ja go karmilam a on ze on tez bo przeciez on mial nakarmic gooo szok i wyobrazcie sobie ze maly w ciagu 30 minut obrobil 2 sliki te z marchewka ? myslalm ze brzuch go rozboli z przejedzenia ale wszystko gra i kuopki dzis pomaranczowe dwie byly.... ale potem sie usmialam.... jak trzeba nic nie robi a jak nie trzeba to macvie babo placek....i teraz juz sama nie wiem skoro mu zjadl to co znaczy ze on sie jednym nie najada??????? czy jak????

hej hej
hehehe co do nutramigenu-to fakt jest paskudny..wychowałam na nnim syna i teraz córkę też nim karmię...
synek w ogóle nie chciał jeść ego...to mu słodziłam łyżeczką glukozy początkowo na 100ml a potem dawałam kaszki smakowe z czasem coraz mniej tej glukozy aż się przestawił i jadł sam nutramigen
heheh za to córcia nie ma oporów :p wciąga"kiszonkę"jak ta lala... zresztą widać po jej wadze że ma apetyt :p waży teraz 6,300 i mierzy 64cm...(urodzeniowa waga 3,920 i 55cm)a je róznie..średnio 5 razy na dobę po 150-180ml w tym na noc z kleikiem ryżowym plus dopajanie..narazie herbatkami...niebawem na dniach wprowadzę jakiś soczek a potem jak leci po kolei coś tam...

reklama
a najgorsze jest to ze my kolo synkow chodzimy a potem oni i tak biegac beda za tatusiami hahahahaahahahahhahahahahahaahhaahhaha przynajmniej moj synek zawsze jak byl maly byl za mna podrosl mi i tylko tata to tata tamto tata chodz zagrac tata sramto :) a mama wola tylko jak zrec mu sie chce czy poic wtedy wiadomo ojciec zqwsze mu mowi idz do mamay zrobi Ci hahahaahah aaa i jeszcze jak kapiel trzeba i ciuchy przygotowac to wtedy ja od brudnej roboty hihihi

Do góry