reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

:-) Ja mam 28 ;-)ale mam wrazeniem, że troszkę wypoważniałam przez to moje dzieciątko malutkie.. Muszę sobie jakieś ciuszki do pracy kupić, bo nie wypada łazić w straych wytartych dzinsach i podkoszulkach..
Mnie już ciągnie do jakiej robótki ale to pewnie dlatego, żę poki co jeszcze zadnej nie mam :-D gorzej byloby gdybym miała określony termin powrotu. Dam sobie czas do jesieni a pozniej bedziemy sie wozić do babci (30 km:dry:) co rano. Mam nadziej ze jakoś to bedzie.

A to moje bojowe maleństwo z mamusią :-p
zmama.JPG

reklama
Hej Kasia miło Was zobaczyc

Iwonka sama nie wiem jak z tym kinem, mam wielką ochotę, ale dzisiaj patrze a mam w kalendarzu zapisane szczepienie (popołudniu) - jeszcze meza po kase ścigałam, bo mam kawałek do bankomatu a to pewnie jak pierwsza dawka 175 zł.:eek:. No i sama nie wiem po pierwszej dawce miała gorączkę. Jutro rano do Ciebie zadzwonie.Jak bedzie ok to pójdziemy. Pisałaś ze bilety przed seansem i nie trzeba rezerwować.

Cycate mamy czy Wasze maleństwa tez teraz tak często wołaja jesc, moja helka czsem co godzninę, nie wiem czy oszukiwac wodą, pediatry sie spytam, chyba przytyła sporo ostatnio

Cześć kobietki.
Mam pytanie, czy wam też tak włosy wypadają?? Ja sie martwie ze jak tak dalej pojdzie to bede musiala sobie perukę sprawić:dry:

hehej.
fasolinka;-) dziękuje za pozdrowienia:tak::-)
bondzio zaczyna dokuczać. Po mdłościach, przyszła pora na pawki:cool: wczoraj wieczorem zaliczyłam pierwszego, a dzisiaj już dwa kolejne, fafuj.
I zaczynam mieć odchyły na nabiał, wcinam normalnie tego tyle i ciągle mam mało.

kasiak nie jesteś sama z włosami, u mnie masakra wszędzie znajduję, rano na poduszce tyle tego:szok::shocked2: aż czesać się nie lubię bo tyle zostaje na szczotce.
I jeszcze poszło mi po zębach, właściwie po dziąsłach a ja nie mam czasu iść do dentysty. No i się boję.:eek:.

Ale wkurzona jestem po wizycie u pediatry z okazji szczepienia. MA wąty że Młody tyle przytył: w ciągu półtora miesiąca 1,900 kg. Waży już 6,850. Ale nie zważa na to że jest baaardzo długi po rodzicach i wcaaaaaaale nie jest gruby. I kazała w ogóle nie dawać butli. A weź mu nie daj jak wieczorem się drze o butlę, nienachlołek jeden, a po butli zadowolony jak mops! A wagę ma w 75 centylu więc jest w normie.
Poza tym wielce zdziwiona czemu dostaje zwykłe mleko nan1 a nie hypoalergiczne. Ale jak nie ma alergii to po ch... mu dawać HA ?!!!!!!:wściekła/y: I je to już od półtora miesiąca i wsio jest ok. A ja również wcinam czekoladę , mleko, truskawki, czereśnie i Młodemu nic nie jest. Wcale nie zamierzam mu mleka zmieniać. Konsultowałam się jeszcze z moja ciotka która jest alergologiem dziecięcym i mówiła żeby bez potrzeby nie podawać hypoalergicznego i jej 2 wnuków też się wychowało na nan1.
Beznadziejna ta lekarka.

Kasia, Masia mi też włosy wypadają więcej niż w ciąży. Bo w ciąży miałam gęste jak nigdy.
Masiu nie zazdroszczę mdłości, ale w ciąży też już bym chciała być tylko że nawet okresu jeszcze nie dostałam.:sorry2:

To jakaś nienormalna ta lekarka moja Nicole ma 63 cm i waży 6800 kg,z tym,że jedzie na bebilonie pepti.

Mam pytanie bo w poznaniu dzisiaj taka ciężka pogodna tj. niby nie pada niby nie nic ale ciemno i jakoś tak nie miło i moja pociecha śpi mi już drugi raz w ciągu dnia i ponad 4h , a normalnie przesypia dziennie około 4 godzin max...to normalne?

reklama
Hej, ale duże te Wasze maleństwa, moja wazy tylko 5400, cos malutko przyrasta na 63 cm,

Marta Helka tez dużo śpi czasami a czasmi nie (czasem spi kilka godzin w ciągu dnia (4-5 oczywiście z przerwami, ) a czasem wiecej śpi niż nie śpi, w środę tydzień temu przespała prawie cały dzien z przerwami na karmienie, bałam sie nocy, ale luzik spała świetnie.

Do góry