reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hej hej witam sie i ja

dziś z Jeremim trochę pospacerowaliśmy ale jakoś niespokojny był więc po 14 na dom zawitaliśmy. Oczywiście głodny był choć od poprzedniego karmienia minęlo niecale 3 godziny, zaczynam Mu podawać już 180ml bo 150 na dlugo nie starcza. teraz śpi na raty a ja na raty robię sernik dla męża hahha:-):-):-)

Alunia-bezpiecznej drogi i daj znać jak już dojedziecie i sie zagościcie hahha:-)

jak ja zazdroszczę tych urlopów, mi się tak marzy ale niestety w tym roku nie ma..przeprowadzka do nowego domku i kończenie budowy ehhh

coś mnie łeb nawala to chyba przez@ znów się ze mnie leje jak w poprzednim miesiącu, a tak fajnie było prawie przez rok hahah:-):-)

co do podnoszenia maluchów to mój Jeremi już od dłuższego czasu główkę podnosi a teraz to już utrzymuje ją długo w górze i podpiera się na rękach leżąc na brzuszku ale to klocuszek i ma dużo siły:-):-)
A jeśli Aga martwisz się to zadzwoń lub podejdź do lekarki niech zobaczy będziesz spokojniejsza.

miłego popołudnia dla Was

reklama
a tak w ogóle dzień dobry.
niedawno wróciliśmy z miasta.
nakupiłam trochę bodziaków dla Leonka bo mój maluszek coś ostatnio ledwo się dopina w rozmiarze 62 i wiecie co najlepsze pajace to dla niego takie bez stopek, śpiochy też jakoś muszę większe. Bo moje dziecię nie wymiarowe, znaczy się jakieś nóżki ma długaśne.
Ale się przy tym zmęczyłam. A co gdzieś przysiadłam to oczy mi się zamykały.

Umówiłam się też na pierwsze usg, by zobaczyć bąbla w moim brzuszku. Dokładnie w moje urodziny 25lipca. Bosko:-)

Witam,
Masiek normalnie zaczynam Ci zazdrościć tych usg itd. Też sobie zrobilam taki prezencik na urodzinki w lutym :-) fajna sprawa..

Jejku, Masiek, ale masz fajnie dzidzie będą się razem bawić,ale z drugiej głowy będziesz miała urwanie głowy jak nie wiem,bo znając życie jedno będzie szło Asiu,a drugie będzie zaczynać wojować:tak::tak::tak:koleżanka tak ma. A Jak się wogóle czujesz???

Dobry.
Ale wczoraj burza przeszła. Nie zupełnie nad nami, ale i tak jak trzaskało:szok::szok::szok: aż chałupka się trzęsła. A jak lało:shocked2: fajnie bo roślinki mi podlało.
A jak reszta Poznania? Bo tak na moje oko to burza bardziej nad Poznaniem poszła.
Ja się bałam (zawsze się boję burzy) ale wczoraj masakra pierwsza w tej chacie, tuliłam się w W. jak dziecko. Bo dziecko spało. Zauważyłam, że ten to jeśli chodzi o hałas ma lajcik. Nic mu nie przeszkadza:tak:

I mam pierwszy mdłość zaliczony, miałam zrobić papu psiakom, ale zapach karmy wprawił mnie w mdłości.
Teraz to się zacznie, matko jak będzie tak jak za czasów początku ciązy z Leonkiem to wysiadam.

dobra mykam na śniadanko i na spacer idziemy.

A przypomniało mi się jeszcze. Wczoraj na łajzy po sklepach wzięłam drugi wózek/ ten który kupiłam zaraz po tym jak Leoś się urodził, Corrado karina, super. Lekki, zwrotny, składa się dwoma ruchami i jest przystosowany do przewożenia niemowlaka. Ba nawet po ulicy się sprawdził, łatwo się pod krawężnik podbija. Fakt trochę telepie na dziurach, ale to w końcu to spacerówka.

Ja mam chwilę spokoju bo Nicunia drzemkę sobie zrobiła... Jakaś taka strasznie zmęczona jestem tą pogodą...
Iwonko niestety nie pójdę z Wami do kina,bo Nicole ma jeszcze osłabiony organizm i nie za bardzo mogę z nią przebywać tłocznych miejscach,gdzie nie daj Boże mógłby by ktoś przeziębiony:eek::eek::eek:...

reklama
Hejka,
ja po wypoczynku u rodziców i teściów, ale chyba jeszcze sie do nich w tym roku wybiore. Całe dnie na dwoerze byliśmy, nawet jak padało i była brzydka pogoda to siedziałm z małą na tarasie (teście) lub w altanie (rodzice), no i po tygodniu zasypianai we wózku na dworze dzisiaj był rano lament ze spankie. Jak łatwo przyzwyczaić dziecię do dobrego.

Iwonka, Ania o której sie spotykamy przed kinem?i czy przed seansem będa pokazywac jak ćwiczyć z dzieckiem?

Moja niunia sie rozpasła nieziemsko, fałdeczki dostała ze szok i dzisiaj założyłam jej śpiochy co 1,5 tyg nie nosiła i za małe. No ale wieksze ciuszki pokuowałam na wyprzedazach wiec maco na grzecik włożyć.

w sierpniu rodzinke w wawie chcemy odwiedzić i pomyślałm ze moze do Hajnówki wskoczymy ale to chyba z daleko moze w nastepnym roku.

Buziaki :-D

ps Masia trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę (no i dzielnego starszego braciszka)

Do góry