reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Jak dobrze Renia, że macie pogodę na spacerki. U nas (przynajmniej w Gdyni) leje i zimnica, bleeh, trzeba się między kroplami deszczu przemykać...

Lady - dzięki stokrotne... Ja już chciałam z brzuszkowania zrezygnować, bo Pati tak płakała i płakała, ale dzięki Tobie zaparłam się i codziennie jest lepiej. Łap całuska!
Iwonka - a jak u Ciebie i Natalki?

reklama
Kaska ze tez parodi z Toba na czele nie nagrano.....hahahahhaWitam sie i ja heja :)Nerwy mam jak nie wiem moj maly je dzis od nocy co 6 godzin kuzwa nie wiem co jest juz 3 raz go karmie co 6 godzin i je marne 70ml,,,,,Ada ja juz sama gupieje nie wiem czy to kuzwa plesniawa czy nie dzis nic nie widze..schizooooi pogoda do dupy nigdzie nie wychodze wiec co tu robic baki kuzwa idzie tylko zbijac i znowuj moj menas jedzie w trase wraca jutroo kolo 11 i jak se tu czas zagospodarowac ...

Iza to fajnie, ale nie dzieki mi tylko dzieki samej sobie i Twojej corze ze wytrzymala sie robi.....no wlasnie Iwonka jak Ci idzie z mala? juz lepiej?Niania a Ty jak zwalczasz ten Marcelka katar???mam masc majerankowa i tam pisze ze od roku dopiero wolno ......i nie wiem czy posmarowac czy nie a ma dzialanie rozluzniajace kozki...by same splywaly...przynajmniej tu blizej by latwo bylo je sciagnac i nos oczyscic...

ALUNIA a robiłaś sebkowi badania może porób mu jak ma taki słaby apetyt...a może te mleko mu nie smakuje i nie chce...może zmieńcie na bebilon pepti to samo ale ponoc lepsze w smaku...bo to dziwne,żeby tak mało jadł no chyba,że mu katarek przeszkadza to wtedy też nie będzie chciał jeść....

Dzień dobry
Renia - u nas spacerek odpada, deszczyk pada, ja musiałabym umyć głowe no i żeby sie chciało tak jak sie nei chce hahaha :rofl2:
Masiu - jak dobrze że już jesteście w domku, te szpitalne klimaty to na wszystkich źle wpływają, ale teraz już będziecie się tulić na swoim, dużo zdróka Hrabiemu :tak:
Ada - ja zauważyłam u Natalki na udach taka chropawatą skórkę jakby od wewnętrznej strony aż do kolanka no i to właśnie nie widoczne jest tylko ręką czuć :baffled: skończył mi się wczoraj Oilatum, może też zakupie sobie to Emolium :confused:
Iza - coś czuję że z tym meczem to u mnie by było pewnie podobnie, ale to już ktoś niedawno pisał że wszystkim chłopom to sie przewracają niekiedy te priorytrty...
NiaNia - wiesz jakoś u mnie ten plan się nie trzyma kupy co do minuty i jest troszke każdego dnia inny, ale trzymam sie zasady karmienie, zabawa, spanie :tak: tylko czasem mała budzi sie głodna wczesniej albo krócej sie bawi, albo dłużej zasypia i musze biegac praktycznie całą drzemke co 5-10 minut wsadzac jej smoka, no nie wiem nie chce sie za bardzo trzymac jakos sztywnie, ale chyba nie jest źle :-)
Witam resztę kobietek :-)
U nas weekend to też takie wariatkowo było... Teściowie przyjechali, oczywiście teściowa mnóstwo komentarzy, chciała powprowadzać swoje zmiany... szok :szok: oczywiście plan dnia poszedł sie je..ć sorry za wyrażenie ale inaczej nei można tego ująć... Non stop: ona głodna, trzeba karmić na żadania, ona mało śpi, powinna spać po karmieniu, nie powinna sie uzalezniac od smoka, sprawdz pewnie ma kupe, sprawdz pewnie sie zasikala, nie powinnas jesc tego tamtego, robić tego tamtego i tak w kółko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i oczywiscie jak mała miała spac skoro jak ciut zaplakala to biegła do niej i ja zabiawiała mówiąc :ona nie chce spać :no: nie wiem jak ja to przezyłam, próbowałam sie bronić, czasem wychodziło czasem nie, ale pojechali :tak: wiec w niedziele Natalka znów musiała przeżywać zmiane na mój plan i trochę oporów było, ale na szczęscie nie dużo a dziś jest nowy tydzień i ogarniey wszystko :tak: dziś wyjatkowo znów były jakieś 2 pomylone obdzenia bo o 23.15 i 2.15 a później standard 5 :-) i Natalka chyba męczyłą się z kupą, powiedzcie mi jak pomagacie swoim pociechom zrobić kupke jak widać że chcą a nie moga? Ja ją kładłam na przewijać i podkurczałam nóżki i troszke pupce brałam do góry, rana troszke pomogło i popuscila ale malutko...
nooooo to i ja sie rozpisałam

Kaska ze tez parodi z Toba na czele nie nagrano.....hahahahhaWitam
sie i ja heja :)Nerwy mam jak nie wiem moj maly je dzis od nocy co 6 godzin kuzwa nie wiem co jest juz 3 raz go karmie co 6 godzin i je marne 70ml,,,,,Ada ja juz sama gupieje nie wiem czy to kuzwa plesniawa czy nie dzis nic nie widze..schizooooi pogoda do dupy nigdzie nie wychodze wiec co tu robic baki kuzwa idzie tylko zbijac i znowuj moj menas jedzie w trase wraca jutroo kolo 11 i jak se tu czas zagospodarowac ...

no wiesz widac dobra w tym nie jestem :-D:-D.............jest ktos lepszy.... Alusienko chcesz kilo cukru na przywitanie dzioneczkan na ogolnym forum kwietniuweczek.... czy wolisz zebym ci poslodzilam na Zw.

Adus -----------------------nie ..zadnych nie robilam i sie tak zastanawiam czy do lekarki znowu nie isc bo ja u niej juz jestem raz w tygodniu z moimi obawami,... ja sie zastanawiam czy czasem gardlo go nier boli??? bo mleko ze nie dobre to on jzu sie z tym zaklimatyzowal... bo jadal mi i po 90 i po 100 a czasem 120.. katar ma ponad miesiac juz i bywalo ze sto kroc lepiej mi jadl...a teraz coraz gorzej...i mam wrazenie ze jak krzyczy to ma lekka chrypke i nie wiem juz czy se wmawiam czy ja kuzwa ma ....rece mi opadaja juz sama nie wiem co mam robic... by bylo lepiej by mu pomoc...Iwonka---------------------------to jest normas.....ja tez to mam te teksty tesciowej i wpychanie nosa w kazdej sytuacji i narzucanie wiecznej swojej woli... ale sie jej postawilam gasilam ja ze to moja sprawa.... moje dziecko i ze to ja wiem co dla niego najlepsze!i dodalam zeby wychowanie moich dzieci zostawila rodzicom... az sie moj maz za to na mnie wpienil no ale ilez mozna tego sluchac.... teraz sie znowu tom samo zaczyna choc nie ma z nami stycznosci.. no ale jak cos moiw to ja zbywam zmieniam temat albo mowie nie tak mu jest dobrze i jz tyle ze to juz podniesiony glos....tyle o teraz jej lepiej ze moj maz zaczyna na to reagowac....na jej "dobre rady" Kasia------------------------------------Cukier w zbyt duzych ilosciach jest szkoliwy,wiec dzieki postoje:]

Tak Iwonuś, zwłaszcza podczas Euro... jak dobrze że to tylko raz na 4 lata ;)
A Ty taka spokojna i sympatyczna jesteś, pewnie dlatego teściówka próbuje Ciebie urabiać wedle własnego widzimisię, trzeba było rogi pokazać, w końcu chodzi o dobro Twojej córeczki :) Walczyć jak lwica :))
Kupeczkom nie pomagam (kiedyś próbowałam ale nie szło). Ewentualnie jem i piję to, co wiem że może pomoże. Czasem też pomacham jej nóżkami albo pomasuje brzusio. To wsio. I staram się nie martwić jak kilka dni nie robi bo piguła mówiła że dzieci karmione piersią mogą nawet tydzien nie robić.

Oooo grzmi, burza u nas.... zleje mi synka jak ze szkoły będzie zaraz wracał :-(.

ALUNIA nie zaszkodzi podejść ale moim zdaniem skoro zaklimatyzował się już mleczkiem spóbuj zrobic badania ogólne nie wiem morfologie mocz nie raz lekarza badaj tarczyce bo jak się wahają tm jakies hormny dzidzia nie chce jeść a nie raz moze byc jakś infekcja nawet moczu i nie będzie chciał jeśc....

reklama
Tylko wieez co Ada w kurza mnie to ze to my musimy robic domysly i miec jakis zasob wiedzy by cos zrobic w tym kierunku bo lekarze nas nie kieruja nie podpowiadaja to i tamto...np wysle pania na badania z malym albo zrobimy posiew noska...albo tamto i sramto...wtedy wie sie ze cos sie sprawdza probuje...i tak dalej a moj maly ma juz ponad miesiac katar chyba to nie mozliwe no nie? zwlaszcza ze ani nie marznie al nie siedzi na przeciagach nie sypiam z nim nawet w upaly przy otwartym oknem ... no kuzwa nie wiem juz sama zobacze jak dzisiejsza nocka minie i ten dzien.... bo mial teraz karmienie o 11 i zjadl 25ml tylko i po 12 znow szarpal ze glodny a zjadl tylko 20ml i zasnol...teraz go przetrzymam 3 godziny bo na raty to karmic go nie bede to dupa zimna... aj

Do góry