reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzen Dobry Mamusie!!!

Widze, ze malutko nas tu dzisiaj wszyskie jestescie na cmentarzach!!!
Ja w rodzinnych stronach to mialam baaaardzo duzo do odwiedzenia, tu gdzie mieszkam mam tylko 2 w tym na jednym sa 2 groby.
Bardzo melancholijny dzien ale tak jest dobrze trzeba od czasu do czasu troche podumac...

Anrus79 dziekuje ci bardzo ale niestety musze cie zawiesc to zdjecie zrobione zostalo 27.10.08 czyli przed ponad miesiacem wiec wyobraz sobie ja okragle teraz wygladam!!!!
Wysle do galerii kwietniowek znowu jedno aktualne zdjecie!

Masiek jak sie dzisiaj czujesz jak sie czlowiek z jakims problemem przespi to jest mu za zwyczaj lepiej no i cala sprawa nabiera innych kolorow....

LadyLajla wyglada na to ze twoj maz duzo czasu przed komputerem spedza czy zle to zinterpretowalam?

Pozdrawiam was wszystkie, do uslyszenia a raczej do napisania!

Nika

reklama
Witam Nowe Kwietnióweczki!!!!

No juz jestem jak sie ciesze nie macie zielonego pojecia jak się steskniłam za wami już myślałam że sie nie doczekam dnia kiedy tu zajrze to jakieś uzależnienie ...w dzien w dzien przeglada sie forum rozmawia z Wami a tu nagle nie można.... cholerny komp mi nawalił.... ale już ok poczytałam sobie co nie co... gdybym takim orłem w czytaniu była z lektur szkolnych to na szóstkach bym leciała hahahaha.....U mnie wszystko ok... chodz czasami brzuszek mnie ciagnie na dól czasami tak lekko rwie..czasem lekko kuje w którymś miejscu....i wiecie dośc to imntymne co powiem ale co tam w końcu jesteśmy kobietami no nie??? bOZDE JA MAM jakieś dziwne uczucie czasami jakby mi pochwe rozrywało coś m w pachwinie tam pobolewa a raczej nie boli a tak dziwnie jakos...nie wiem jak wam to wytłumaczyc....pewnie sie nabijacie teraz hah nie no nie umiem tego okreslic uczucia.... w klazdym badz razie jakos mi tak dziwnie wargi sromowe mam wrazenie ze jakies są napuchniete lekko ..i wcale to nie przez sex..... Boże powinnam sie martwić???? mam wizyte dopiero 8 listopada....a tak poza tym wszystko ok poza bólami głowy które rególarnie mam co kilka dni i na kilka dni....mdłości mi całkowicie przeszły wiec jestem jupi:) no ale zaczeła sie u mnie zgaga nie meczy mnie nie wiadomo ile czasu no ale pojawia sie a skoro już to znaczy ze sie rozkreci i da wieksze lada dzien siwe znaki... apetyt mam masakryczny przybieram na wadze za szybko przed ciazą wazylam 60 kilo a juz 65.....słodycze mnie mecza zwłaszcza czekolada...i wypryski podostawałam...jeszcze troche i będą na mnie wołać pokemon :]tak poza tym mam dużo energi...nie mama gdzie jej wyładować no mogłabym zrobić w domku generalne jakieś porzadki ale mi sie naprawde nie chce a zwałaszcza jak mój mąż zaczoł robić obiadki to już w ogóle mi sie nawet ich nie chce robic...energiczna ale zarazem leniwa....powoli robie miejsce na rzeczy małego mam już wanienke pare ciuiszków...buteleczki hihi... i na tym skonczylam tak do swiat Bożego Narodzenia wtedy dopiero zaczne szalec :)Ciesze się że sie czujecie dobrze...że zaczynacie czuć ruchy dziecka mi też dawno sie zdawało że czuje lekkie muśniecia ..i tweraz długo...długo ich nie czuje i kazdego dnia mężowi mówie że nie czuje ruchów dziecka i tez sie zastanwiam czy wszystko ok zwłaszcza jak mi sie snilo ostatnio że wszystkie zeby mi powypadały.... no nic 8 wizyta tazke...zobaczymy jestem dobrej nadzieji jak Wy!już nie moge sie doczekać narodzin chcialabym miec to juz za soba....Również biore witaminki jak wy mam mi kupiła jakieś penatal i bniore je a dodatkowo na zmiane by tamte sie nie marnowały biore elevit..zawsze myślaąłm że pokarmu dziecku dostarczamy po przez pepowine nasza która nas łączy...i tamtedy opokarm w takiej postaci juz rozdrobnionej...a teraz już wiem ze po przez krew :) typowa blondynka no coż człowiek całe życie sie uczy :)i głupi umrze ;]Ada ostatnio pisałam że jade po coś słodkiego.. nakupywałam wszystko po trochu polowe pies mi zjadl bo nie przejadłam tego oczami tylko jadłam zemdliło mnie strasznie lasa jestem cos na te słodycze...ale przede wszystkim szarlotka z bitą smietana....typowa wzetka....i sernik polany czekolada jeju... i pączki z marmolada ale te malutki bo nie lubie tak na sucho....ale staram sie ograniczac juz bo ostatnio cuekier miałąm podqwyższony.....Madziujka mówiłas że kaszel ciagle masz ale nie przeziebieniowy...wiec kochana nie życze Ci ciecia cesarskiego naprawde bo ja jak rodziłam to byłam lekko przeziebiona.i mnie kaszelek meczyl....a mialam niesety ciecie cesarskie boze jaki to ból dusiło mnie w gardle miałąm ochote kaszlnąc ale sie powstrzymywałam tyle ze sie nie dało a jak kaszlnełam to odrazu brzuszek poszedł w ruch i niesamowity ból w brzuchu szwy rwały jak nie wiem co... cos okropnego modlilam sie obu tylko prztrwac do nastepnego dnia....Ka32sia szkoda że na zgage migdały nie cierpie ich nmie jadam... moze znasz jakies inne rady???Nika75 co do mojego meza to ma manie na gry strategiczne i pilke nożną...gra w a kazdej wolnej chwili czasem nocki zarywa nie wazne ze do pracy musi wstac ... hahaha zarywa je i juz.. o to czesto byly spory no ale jakos sie musisalm przyzwyczaic a ile walczylam z tym :) teraz czasem tupne nogą i złazi ale z bólem haha :) no i mój synek kolejny maly mianiak tez duzo siedzi na kompie z nudów nie umie sie sam tak bawic własnie chce isc z nim do okulisty bo cos te oczy mróży za bardzo.. ograniczyłam mu te granie na kompie ...nie chce by miał chore oczka...Efunia sliczny torcik zrobiłaś!! a smaczny???Ale się rozpisałam no co nie było mnie tu całe wieki tylko nie opuszczajcie linijek hihihi tyle czasu zajelo mi te pisanie :) chyba nie zasnełyście jeszcze co??? hahah :)wiecie co jeszcze powiem wam na same zakonczenie że jak rano wstaje i nie zjem kolacji to brzuszek mam nie mal że płaski a na koniec dnia rosnie jak na drozdzach nic z tego nie rozumiem....

W każdym bądz razie ciesze się że tu jestem już z Wami :)

Halo, to znowu ja!
LadyLajla ty to masz fajnie z twoimi mezczyznami; moj to przynajmniej nie gra, a juz napewno nie zbyt czesto ale kiedy rano ja jeszcze smacznie sobie spie siedzi sobie moj Tom przy komputerze.Co do bolu w okolicach pochwy, to mam czasami cos podobnego. U mnie to tez jest to uczucie jak by mi mialo cos rozerwac! Mysle, ze nie powinnysmy sie za bardzo martwic, bo jak sobie przypominam mialam podobne uczucie w pierwszej ciazy. Ja jestem u lekarza 6. listopada czyli krotko przed toba. Napewno ci napisze co lekarz w tej kwestii powiedzial!

Magda a skad jestes ze Slaska bo ja sie tu urodzilam. Dokladnie w Rudzie Slaskiej 11, a Slask jest bardzo duzy.

Co do zgagi to dowiedzialam sie od znajomej, ze oprocz migdalow mozna jesc orzechy!!!! Mam nadzieje LadyLajla ze orzechy lubisz? :)

Buziaki ;) pa!

Ka32sia kurde ja dziś sobie jak tu pisałam pomyśłałam że tyle lasek tu mamy kwietniowych a żadna nie jest ode mnie z Wrocka :) w którym szpitalu planujesz rodzic i z jakiej czesci Wr jestes? moze sąsiadki????? ;]:-D

Nika 75 tak to już z facetami jest bez kompa nie umieli by teraz żyć hah :) a co do orzechów uwielbiam je ale ostatnio czytałąm że są cięzkostrawne a napewno te solbne i że maja mase kalorri hihihi :)

A gdzie reszta mamusiek??? jeszcze chodzice po cmentarzu??????ładnie dzis tak było jak nigdy..... przyjemnie ąz było sobie chodzic no ale potem juz mniej jak wszystko zaczelo bolec nózki brzuszek hahah :)))))

Ka32sia kurde ja dziś sobie jak tu pisałam pomyśłałam że tyle lasek tu mamy kwietniowych a żadna nie jest ode mnie z Wrocka :) w którym szpitalu planujesz rodzic i z jakiej czesci Wr jestes? moze sąsiadki????? ;]:-D

Nika 75 tak to już z facetami jest bez kompa nie umieli by teraz żyć hah :) a co do orzechów uwielbiam je ale ostatnio czytałąm że są cięzkostrawne a napewno te solbne i że maja mase kalorri hihihi :)

A gdzie reszta mamusiek??? jeszcze chodzice po cmentarzu??????ładnie dzis tak było jak nigdy..... przyjemnie ąz było sobie chodzic no ale potem juz mniej jak wszystko zaczelo bolec nózki brzuszek hahah :)))))
LADY LAJALA ja jestem z Krzykow ale obecnie od 2 lat mieszkam w Irlandii wiec i tu bede rodzic , wczesniej rodzilam na Brochowie i bylam bardzo zadowolona z opieki.We Wroclawiu bede pod koniec tego miesiaca bo mam wizyte u dr. Fuscha , wiec jak bedziesz miala ochote to mozemy sie gdzies spiknac na kawce zbozowej i wu-zetce:-D

Ka32sia kurde dużo osób mi mówi o tym szpitalu a tak się boje dokonać właściwego wyboru... bo za 1 razem poszłam na 1 Maja było to jakies wielkie nie porozumienie na szczescie zamkneli te placówke juz dawno... dziecko po urodzeniu dostało mi gronkowca skóry jeju strasznie nie miło wspominam ten szpital...teraz sie wacham i boje najchetniej to w domu bym rodziła... ;)a co do Wz jestem za :))))

Babki babeczki gdzie Wy sie podziewacie normalnie jakies zrzedzenie losu mnie nie ma to Was masa tu jest a jak już sie pojawiam to wszystkie znikaja chyba mnie nie lubicie hahahah:-D

Witajcie Mamuśki:-) także te nowe arnus79,Martaa81 i Sylwia81:-):-):-)

Co do śpioszków to ja też sie zaliczam:-Dco prawda nie jest to 11,ale do 10 bardzo lubie poleżeć,no troche później dzien troszke krótszy ale nadrabiam wieczorem i w nocy:-D

A co do zgagi Nika 75 i LadyLajla, to niedawno czytałam, że szkodzą pikantne rzeczy, a zwłasnego doświadczenia moge przyznać że ja łapie zgage jak zjem coś słodkiego:-(dlatego odkad ograniczyłam słodkości,wiem ze to trudne to jakos mi lepiej:tak:spróbujcie tez nie kłaść sie całkiem na płasko, a szczególnie po jedzeniu!

Pozdrawiam cieplutko i zmykam gotować obiad:-)

Witajcie mamusie w ten pochmurny siapisty dzień..

Nie idę dziś na groby brzydko tam :-(

Moje ddrogie wsiem i wosiem ;-) oznajmiam że moja dzidzia się wierci cudnie się wierci!! I jest na tyle cwana że jak przyłożę rękę to milknie i spokojna jest..jak wezmę to dawaj..

reklama
cześć mamuski:-)
okropna dzisiaj pogoda, tylko leżeć w łóżeczku:-):-D jadzisiaj trochę posprzątałam a teraz ide sie położyć i poleniuchować:tak::-D muszę sie wam pochwalić że od 3 dni jatez czuje moją kruszynkę:rofl2::-):-D:tak:

buziaczki dla wszystkich;-)

Do góry