reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Hej, ten 1 trymestr mnie wykończy. Codziennie źle samopoczucie, brak siły i ciągle mdlosci. Odliczam tylko do drugiego trymestru i mam nadzieję, że wszystkie objawy przejdą..
Mam to samo ale jednak dopiero 8 tydzień się zaczyna i zazdroszczę wszystkim które są już dalej 😄
Dziś wzięłam xonvea i przespałam pół dnia, działa strasznie usypiająco, ale za to mogłam zjeść jak normalny człowiek :)

reklama
Mam to samo ale jednak dopiero 8 tydzień się zaczyna i zazdroszczę wszystkim które są już dalej 😄
Dziś wzięłam xonvea i przespałam pół dnia, działa strasznie usypiająco, ale za to mogłam zjeść jak normalny człowiek :)
Tez lekarz przepisal mi ten lek, ale boję się brać, bo trochę poczytałam o jego skutkach ubocznych. Wiec wole jeść migdały, krakersy i na chwilę sobie ulżyć.

Dziewczyny, ja przychodze sie pożegnać i życzyć Wam wszystkich szczęśliwego dotrwania do terminu! ❤️

Ja dziś w nocy dostałam skurczy i straciłam ciążę. Dziwne uczucie, tym bardziej że w 12 tygodniu, to już się powoli myśli, że wszystko musi już pójść dobrze, ale jak widać, nie zawsze… Teraz okazuje się, jak dobra decyzja było odczekanie z wiadomością o ciąży….

Pozytywnym aspektem jest fakt, że postanowiliśmy z mężem, że będziemy za jakiś czas próbować raz jeszcze - lepiej przygotowani i bardzo zmotywowani. Ten mały okruszek uświadomił nam, że jednak chcemy mieć kolejne dziecko i będziemy do tego dążyć.

O niee
Dziewczyny, ja przychodze sie pożegnać i życzyć Wam wszystkich szczęśliwego dotrwania do terminu! ❤️

Ja dziś w nocy dostałam skurczy i straciłam ciążę. Dziwne uczucie, tym bardziej że w 12 tygodniu, to już się powoli myśli, że wszystko musi już pójść dobrze, ale jak widać, nie zawsze… Teraz okazuje się, jak dobra decyzja było odczekanie z wiadomością o ciąży….

Pozytywnym aspektem jest fakt, że postanowiliśmy z mężem, że będziemy za jakiś czas próbować raz jeszcze - lepiej przygotowani i bardzo zmotywowani. Ten mały okruszek uświadomił nam, że jednak chcemy mieć kolejne dziecko i będziemy do tego dążyć.
O niee 😢 tak mi przykro 💔🫂
Na tym etapie człowiek myśli, że wszystko będzie już dobrze. Byłaś już u lekarza?

O niee
O niee 😢 tak mi przykro 💔🫂
Na tym etapie człowiek myśli, że wszystko będzie już dobrze. Byłaś już u lekarza?

Nie, dziś napiszę wiadomość do mojego rodzinnego z informacją, co się stało i zapytam, czy mam się zgłosić na jakieś badania- choć szczerze wątpię… Pewnie powiedzą, żeby żyć normalnie i dbać o siebie - Norwegia.
Ale muszą odwołać wizytę w szpitalu na USG itd, wizyty u położnej itd.

Nie, dziś napiszę wiadomość do mojego rodzinnego z informacją, co się stało i zapytam, czy mam się zgłosić na jakieś badania- choć szczerze wątpię… Pewnie powiedzą, żeby żyć normalnie i dbać o siebie - Norwegia.
spróbuj zrobić gdzieś usg i sprawdzić czy na pewno straciłaś ta ciążę. Widziałam tu na forum takie przypadki, że bardzo duże krwawienie że skrzepami okazywało się oczyszczaniem krwiaka a serduszko mocno biło.

A może jedź do szpitala ? Niech sprawdza co i jak 🥲 przecież muszą Cię zbadać. nie wiem sama 🤷🏽‍♀️
Bardzo mi przykro 🥺🥺

A może jedź do szpitala ? Niech sprawdza co i jak 🥲 przecież muszą Cię zbadać. nie wiem sama 🤷🏽‍♀️
Bardzo mi przykro 🥺🥺
Wiesz, tutaj podejście do poronienia szczególnie do nieskończonego 12 tygodnia jest proste - tak może się zdarzyć. Nie jest to podostawa do zgłoszenia się na pogotowie, a reszta placówek dziś zamknięta. Dlatego będę się kontaktowała z moim lekarzem rodzinnym, zobaczymy co powie ale na wiele nie liczę.

Mam jednak nadzieję, że w niedługim czasie będzie okazja zawitać jeszcze na forum!

reklama
Do góry