reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Musisz zbadać też po 48h bo najważniejszy jest przyrost bety, chociaż po pewnej wartości już te przyrosty zwalniają. A kiedy masz następne usg?
Następne mam 3 września .. z racji tego , że zarodek był za mały jak na 7 tydzień .
Tak wiem .. z racji że to będzie weekend powtórkę zrobię w poniedziałek ( jeśli ma to sens po 4 dniach ) .

reklama
Następne mam 3 września .. z racji tego , że zarodek był za mały jak na 7 tydzień .
Tak wiem .. z racji że to będzie weekend powtórkę zrobię w poniedziałek ( jeśli ma to sens po 4 dniach ) .
Są kalkulatory które przeliczają wzrost i po 4 dniach, najważniejsze że zarodek byl, może wybierz się wcześniej na USG

Jak zrobisz jutro badania , to następne możesz zrobić w sobotę . Chyba że laboratorium nie pracuje w soboty 🤷🏽‍♀️ u mnie nie było problemu z badaniem bety w weekend.

Cześć! Dołączam i ja do kwietniówek! Dzisiaj potwierdzona ciąża na usg, jest zarodek i pulsujące serduszko, termin porodu z usg 11.04.2025r. Piszę dopiero teraz, ponieważ to moja druga ciąża z czego pierwsza poroniona w 8/9 tyg, więc jestem jeszcze ostrożna. Mimo tego, że nastawiam się pozytywnie to niestety głowa robi swoje i przychodzą też te gorsze chwile. To nasza długo wyczekana ciąża, więc mam nadzieję że w końcu to ten czas! 😊

Hej dziewczyny. Zapisałam się na jutro zbadać betę .. wcześniej nie badałam . Ale martwi mnie fakt że ciąża na USG jest mniejsza . Od wczoraj czuje dziwne ukłucia w podbrzuszu .. ja wiem , że to może być normalne .. ale strasznie się martwię .
Też mam jakby dziwne klucie w podbrzuszu, ale nie takie jak wcześniej, tylko konkretnie po lewej stronie i trochę niżej i już zaczynam się schizowac 😕Ale też nie wiem czy to po prostu nie jelito. Ja badałam betę bo testy które robiłam dość wcześnie były średnio intensywne, przyrost był okej, w pn beta 1800, jednak teraz zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam iść wcześniej do gin niż dopiero po 7 tygodniu.. eh Miejmy obie nadzieję że to nic takiego, tylko zwykły objaw 🙏

Cześć! Dołączam i ja do kwietniówek! Dzisiaj potwierdzona ciąża na usg, jest zarodek i pulsujące serduszko, termin porodu z usg 11.04.2025r. Piszę dopiero teraz, ponieważ to moja druga ciąża z czego pierwsza poroniona w 8/9 tyg, więc jestem jeszcze ostrożna. Mimo tego, że nastawiam się pozytywnie to niestety głowa robi swoje i przychodzą też te gorsze chwile. To nasza długo wyczekana ciąża, więc mam nadzieję że w końcu to ten czas! 😊
Witaj w naszym gronie.

Wiem co przeżywasz bo sama jestem po dwóch poronieniach z czego jedno dziecko miało wadę genetyczną i do pierwszych prenatalnych będę żyła w ciągłej niepewność.

Witaj w naszym gronie.

Wiem co przeżywasz bo sama jestem po dwóch poronieniach z czego jedno dziecko miało wadę genetyczną i do pierwszych prenatalnych będę żyła w ciągłej niepewność.
Obawiam się że ta niepewność mimo wszystkich dobrych znaków zawsze z nami będzie, trzeba to po prostu przetrwać! Ważne że jest tu tak duże grono dziewczyn, z którymi można się podzielić swoim troskami a także radościami, zawsze razem jest raźniej, a mężowi już wolę nie marudzić bo mnie wystrzeli w kosmos 😋

reklama
Byłam dziś na wizycie. Serduszko wolno ale bije

Załączniki

• received_1588555095057894.jpeg
    received_1588555095057894.jpeg
    92,4 KB · Wyświetleń: 67
Do góry