reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Musisz zbadać też po 48h bo najważniejszy jest przyrost bety, chociaż po pewnej wartości już te przyrosty zwalniają. A kiedy masz następne usg?
Następne mam 3 września .. z racji tego , że zarodek był za mały jak na 7 tydzień .
Tak wiem .. z racji że to będzie weekend powtórkę zrobię w poniedziałek ( jeśli ma to sens po 4 dniach ) .

reklama
Następne mam 3 września .. z racji tego , że zarodek był za mały jak na 7 tydzień .
Tak wiem .. z racji że to będzie weekend powtórkę zrobię w poniedziałek ( jeśli ma to sens po 4 dniach ) .
Są kalkulatory które przeliczają wzrost i po 4 dniach, najważniejsze że zarodek byl, może wybierz się wcześniej na USG

Jak zrobisz jutro badania , to następne możesz zrobić w sobotę . Chyba że laboratorium nie pracuje w soboty 🤷🏽‍♀️ u mnie nie było problemu z badaniem bety w weekend.

Cześć! Dołączam i ja do kwietniówek! Dzisiaj potwierdzona ciąża na usg, jest zarodek i pulsujące serduszko, termin porodu z usg 11.04.2025r. Piszę dopiero teraz, ponieważ to moja druga ciąża z czego pierwsza poroniona w 8/9 tyg, więc jestem jeszcze ostrożna. Mimo tego, że nastawiam się pozytywnie to niestety głowa robi swoje i przychodzą też te gorsze chwile. To nasza długo wyczekana ciąża, więc mam nadzieję że w końcu to ten czas! 😊

Hej dziewczyny. Zapisałam się na jutro zbadać betę .. wcześniej nie badałam . Ale martwi mnie fakt że ciąża na USG jest mniejsza . Od wczoraj czuje dziwne ukłucia w podbrzuszu .. ja wiem , że to może być normalne .. ale strasznie się martwię .
Też mam jakby dziwne klucie w podbrzuszu, ale nie takie jak wcześniej, tylko konkretnie po lewej stronie i trochę niżej i już zaczynam się schizowac 😕Ale też nie wiem czy to po prostu nie jelito. Ja badałam betę bo testy które robiłam dość wcześnie były średnio intensywne, przyrost był okej, w pn beta 1800, jednak teraz zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam iść wcześniej do gin niż dopiero po 7 tygodniu.. eh Miejmy obie nadzieję że to nic takiego, tylko zwykły objaw 🙏

Cześć! Dołączam i ja do kwietniówek! Dzisiaj potwierdzona ciąża na usg, jest zarodek i pulsujące serduszko, termin porodu z usg 11.04.2025r. Piszę dopiero teraz, ponieważ to moja druga ciąża z czego pierwsza poroniona w 8/9 tyg, więc jestem jeszcze ostrożna. Mimo tego, że nastawiam się pozytywnie to niestety głowa robi swoje i przychodzą też te gorsze chwile. To nasza długo wyczekana ciąża, więc mam nadzieję że w końcu to ten czas! 😊
Witaj w naszym gronie.

Wiem co przeżywasz bo sama jestem po dwóch poronieniach z czego jedno dziecko miało wadę genetyczną i do pierwszych prenatalnych będę żyła w ciągłej niepewność.

Witaj w naszym gronie.

Wiem co przeżywasz bo sama jestem po dwóch poronieniach z czego jedno dziecko miało wadę genetyczną i do pierwszych prenatalnych będę żyła w ciągłej niepewność.
Obawiam się że ta niepewność mimo wszystkich dobrych znaków zawsze z nami będzie, trzeba to po prostu przetrwać! Ważne że jest tu tak duże grono dziewczyn, z którymi można się podzielić swoim troskami a także radościami, zawsze razem jest raźniej, a mężowi już wolę nie marudzić bo mnie wystrzeli w kosmos 😋

reklama
Byłam dziś na wizycie. Serduszko wolno ale bije

Załączniki

• received_1588555095057894.jpeg
    received_1588555095057894.jpeg
    92,4 KB · Wyświetleń: 75
Do góry