reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Piłam, ale w pracy. W domu, zwłaszcza na noc już nie, żeby rano cukru nie wywaliło 🙄

Haha, mój się "miga" bo po obiedzie leci na "budowę" i zostajemy we dwie 🤷‍♀️ Ale o dziwo dała mi poleżeć, nawet chyba komara przycięłam 🤣

O kurde, no to tylko czekać kiedy nam coś przyniesie 😧
Obawiam się, że będę z nią chorować tak jak z siostrą za dzieciaka - ja chora, ona zdrowa; ona chora, ja chora. I od pierwszej infekcji młodej mam to samo. Jak my byliśmy chorzy to ona nie, jak ją wzięło to mnie za chwilę też.
Moja chodzi do żłobka pół roku i co miesiąc jest na coś chora, mąż wszystko od niej łapie, a mi się jeszcze nie zdarzyło 🤭 ja mało choruję, więc mam nadzieję, że i to mnie ominie

reklama
Od gorączki i opryszczki na gardle, potem wysypka na dłoniach i stopach, a teraz wysypka schodzi, a robią się takie jakby rany szczególnie na stopach, jakby zaparzona skóra i strupy, potem mogą jeszcze paznokcie schodzić 🤦 najgorzej przeszła ten ból gardła i lekarz nas uprzedzała, że to jest rana w gardle, więc nic ostrego, kwaśnego, twardego, płakała że ją szyja boli 🥴 na szczęście tylko 2 dni, gorączka też była 2 dni
o matko.... Myślałam, że to tylko wysypka babelkow a tu takie coś... Masakra

ja mam 6.10. Do Ewa Szwalkiewicz, byłam u niej tez na prenatalnych w pierwszej ciąży. Bezbłędnie od razu określiła płeć i bardzo miła lekarka. Przyjmuje tam jeszcze Hoppe ale to jest buc i jego nie polecam.
Nie mam pojęcia do kogo ja zostałam zapisana ale dla mnie to i tak nieistotne, nie znam tych lekarzy. Po prostu chcę, żeby było zrobione te badanie. Kiedy 11 lat temu zaszłam w ciążę to było zupełnie inaczej. Nawet poradnia ginekologiczna na nfz była w stylu PRL a na usg to trzeba było się umawiać osobno i iść na oddział ginekologiczny. Teraz poradnia jest unowocześniona, nawet usg mają w gabinecie;) Tyle się zmieniło, jestem teraz mądrzejsza i świadoma różnych zagrożeń.
Czytając Wasze wypowiedzi na forum wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam. 😊

mam jeszcze Clexane, a za acardem będziemy kombinowac, będę porobwac brac i nie zobaczymy mamy na to jakiś plan, bardzo się boje tego ale jakoś trzeba.
też miałam plamienie nie wiadomo skąd. "czasem w ciąży się zdarza" może to czas w którym miałabyś okres gdybyś w ciąży nie była?
Grunt, że to nie od maleństwa, że kosmowka się nie odkleja. O ile dobrze kojarzę jesteś ok 2tyg przede mną czyli 11tc? To już dość bezpiecznie

reklama
też miałam plamienie nie wiadomo skąd. "czasem w ciąży się zdarza" może to czas w którym miałabyś okres gdybyś w ciąży nie była?
Grunt, że to nie od maleństwa, że kosmowka się nie odkleja. O ile dobrze kojarzę jesteś ok 2tyg przede mną czyli 11tc? To już dość bezpiecznie
9+5 om, usg 10+2 dziś pokazało

Do góry