reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Będzie dobrze. Musi być dobrze. Za dużo się nacierpiałysmy tu wszystkie żeby coś miało być teraz złe. Wierze ze naprawdę zaczyna się dla nas dobry czas ❤️
Dawaj znać zaraz po ❤️❤️❤️

Chyba mnie namówilyscie bo ja tez świruje mimo ze cały czas jest mi niedobrze i totalnie nic mi nie smakuje. Waga ani drgnęła, jestem przerażona tym jeszcze bardziej. -2kg od mojej normalnej wagi gdzie i tak ona normalna nie była 🙄
Ale tatara tez bym zjadła 🤩🤩🤩
Nie wspominając o lampce prosecco do spaghetti ☺️
Co do wyników Nifty to ja miałam przez miejsce gdzie robiłam prenatalne i wtedy dzwoniła do mnie Pani doktor, w piątek o 21.
Wiec już wiedziałam ze dobrze nie będzie.
Nie wiem jak to działa w innych miejscach
jeeezu dobra. Masz rację. Oddam tego tatara za lampkę prosecco albo wina. Te bez alko to nie jest to samo. Zamówiłam ostatnio od Żebrowskiej wino musujące- dobre, mocno gazowane. I drinki w puszkach różne- dla mnie totalny niewypal.

reklama
tak, dziś już zjadłam bułkę z pomidorem i serem choć ser był tam w niewielkiej ilości ale żeby złapać trochę energii i wypiłam trochę Shakea z bananami i właśnie drożdżówkę zjem chyba. Ogólnie już jest całkiem niezle. Właśnie elektrolity będę pic jeszcze żeby uzupełnić minerały. Już chyba najgorsze za mną
Czytałam Twoje potyczki z zatruciem i „przybijam piątkę”. Zatrułam się w jakiejs knajpie na wakacjach, teraz tez nie umiem dojść do siebie. Przed zatruciem czułam się i tak źle, ale teraz… ewidentnie mój układ pokarmowy nie doszedł jeszcze do siebie. Biegunki mam dalej, z tym że z mniejszym nasileniem. Czasem już nie wiem czy to ciąża czy stan po zatruciu 🤣 w każdym razie też piję orsalit, smectę (poza takim przeciwbiegunkowym działaniem, działa też osłonowo na jelita) i probiotyk. Mam nadzieję, że się nam uda dojść do siebie…ciąża wystarczająco ciąży sama w sobie 😅

W pierwszej ciąży objawy pierwszego trymestru minęły mi dopiero po 14 tygodniu.

trzymam kciuki aby jednak było dobrze. Pamiętaj, że w ciąży zdarzają się gorsze jak i lepsze dni. Ja ostatnio mam raczej z tych lepszych więc może i u Ciebie tak jest.
ale tez to tętno nie znalazłam długo szukałam wiem
Po ktorej stronie jest dziecko i nic. A już 8+5, Ty już znalazłaś a ciut młodsza ciaza.

Czytałam Twoje potyczki z zatruciem i „przybijam piątkę”. Zatrułam się w jakiejs knajpie na wakacjach, teraz tez nie umiem dojść do siebie. Przed zatruciem czułam się i tak źle, ale teraz… ewidentnie mój układ pokarmowy nie doszedł jeszcze do siebie. Biegunki mam dalej, z tym że z mniejszym nasileniem. Czasem już nie wiem czy to ciąża czy stan po zatruciu 🤣 w każdym razie też piję orsalit, smectę (poza takim przeciwbiegunkowym działaniem, działa też osłonowo na jelita) i probiotyk. Mam nadzieję, że się nam uda dojść do siebie…ciąża wystarczająco ciąży sama w sobie 😅

W pierwszej ciąży objawy pierwszego trymestru minęły mi dopiero po 14 tygodniu.
o No proszę to nie jestem sama. Ja tez jeszcze nie doszłam do siebie bo czuje się mega osłabiona. Coś porobie i za chwile jestem mega zmęczona, chce mi się mega spać. Choć już przed zatruciem coś mnie brało na senność. Podobno 8-9 tydzień najgorszy a mi się właśnie dziś zaczął 9 tydzień.
Mnie na szczęście krótko trzymało bo od 21 do 4 rano ale skutki odczuwam jeszcze do dziś od środy wieczora.

Polecam tez węgiel - mi chyba bardzo pomógł

jeeezu dobra. Masz rację. Oddam tego tatara za lampkę prosecco albo wina. Te bez alko to nie jest to samo. Zamówiłam ostatnio od Żebrowskiej wino musujące- dobre, mocno gazowane. I drinki w puszkach różne- dla mnie totalny niewypal.
o właśnie tez chciałam przetestować, dobrze ze mówisz! Mi mąż kupił whiskey bezalkoholowe i stoi nietknięte. Nie wspominając o tym prosecco bezalkoholowym z żabki które nie smakuje jak prosecco. A moja gin która nadal karmi i ostatnio przyjechała do mnie z laktatorem i tym prosecco mówi : przyzwyczaisz się 🙃

ale tez to tętno nie znalazłam długo szukałam wiem
Po ktorej stronie jest dziecko i nic. A już 8+5, Ty już znalazłaś a ciut młodsza ciaza.
Naprawdę nie masz pojęcia jak mocno trzymam za Ciebie kciuki 🥹❤️ czekamy na info i mam nadzieje na same dobre wiadomości

o właśnie tez chciałam przetestować, dobrze ze mówisz! Mi mąż kupił whiskey bezalkoholowe i stoi nietknięte. Nie wspominając o tym prosecco bezalkoholowym z żabki które nie smakuje jak prosecco. A moja gin która nadal karmi i ostatnio przyjechała do mnie z laktatorem i tym prosecco mówi : przyzwyczaisz się 🙃

Naprawdę nie masz pojęcia jak mocno trzymam za Ciebie kciuki 🥹❤️ czekamy na info i mam nadzieje na same dobre wiadomości
to to Żebrowskiej jest lepsze ciut niż sklepowe. Ale drinków nie zamawiaj. Pilysmy z koleżankami. One do towarzystwa dla mnie i no nie. Żadnej nie pasowało. Byłam rozczarowana bo ona super to reklamuje.

spróbuj Gin zero Lubuski. To jest naprawdę ok z tonikiem i cytryną.

dziękuje wam wszystkim które to pisza. Obawiam sir ze detektor powiedział prawdę. Tzn nic nie powiedział. Poza tym te wszystkie objawy tzn ich brak i powrót wszystkiego do stanu przed i te cholerne brązy pod oczami.
No to samo co wtedy.

reklama
Do góry