Ja mam zespół antyfosfilipidowy.Tak czytam i patrzę ze wiele z Was bierze heparynę i acard czy coś podobnego. Macie jakieś wskazania do tego ? Czy jak to wyglada ? Kiedy się to przepisuje ?
2 poronienia na koncie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam zespół antyfosfilipidowy.Tak czytam i patrzę ze wiele z Was bierze heparynę i acard czy coś podobnego. Macie jakieś wskazania do tego ? Czy jak to wyglada ? Kiedy się to przepisuje ?
mam 4 poronienia za sobą. Trombofilii nie mam. Dali profilaktycznie.Tak czytam i patrzę ze wiele z Was bierze heparynę i acard czy coś podobnego. Macie jakieś wskazania do tego ? Czy jak to wyglada ? Kiedy się to przepisuje ?
po obumraciach ciąż i wielu badaniach mam trobofilie wrodzoną miedzy innymi wiec jest to koniecznośćTak czytam i patrzę ze wiele z Was bierze heparynę i acard czy coś podobnego. Macie jakieś wskazania do tego ? Czy jak to wyglada ? Kiedy się to przepisuje ?
Bardzo fajna. Pierwsza moja wizyta u niej była w 12 tc, w pierwszej ciazy, wpadlam do gabinetu i powiedzialam, że chce mieć cc. Minę miała, jakby zobaczyla kosmitę, i w końcu wydusiła "dobrze, zrobimy cięcie, proszę usiasc".wazne ze ruszyło samo to dużo ułatwi. Fajna masz lekarkę - reaguje na Twoje potrzeby.
I tacy lekarze powinni dostać nagrode za to ze rozumieją kobiety. Dobrze że nią trafiłaśTak,
Bardzo fajna. Pierwsza moja wizyta u niej była w 12 tc, w pierwszej ciazy, wpadlam do gabinetu i powiedzialam, że chce mieć cc. Minę miała, jakby zobaczyla kosmitę, i w końcu wydusiła "dobrze, zrobimy cięcie, proszę usiasc".
Poki co nic się więcej nie rozwija, ale to może być kwestia paru minut, jak nagle poleci. Jeszcze 2 dni i tak czy inaczej będzie po wszystkim.
A to moja by mi napisała, żebym sobie darowała takie paniki, ona ogólnie jest podobna do mnie, nie uskutecznia paniki i nie lubi, jak ktoś to robi. Choc wczoraj wyslala mnie do szpitala, a pani powiedziała, że w sumie nadgorliwie nieco, bo, nawet jak trzeba podać immunoglobuline, do mam czas do wtorku na luzie. No ale kazala, to pojechałam, lepiej sprawdzić dwa razy niż potem żałować.I tacy lekarze powinni dostać nagrode za to ze rozumieją kobiety. Dobrze że nią trafiłaś
Moja gin z kolei wytrzymuje wszystkie smsy, ataki paniki, analizy wymiarów wszystkiego które jej wysyłam albo męczę na rozmowach. Mega się przyjaźnimy ale i tak będę jej płacić chyba jakiś osobny abonament za to ze wytrzymuje to wszystko.
Nie polecam ketonali ze względu na tą osłonke, ona właśnie bardzo siada na żołądku i niszczy inne organy.Jest bardzo toksyczna dla organizmu.Pani doktor kazala jechać do szpitala, czy podać immunoglobuline, czy nie. I co słychać. No, jeszcze się nie zaczęło, ale probuje, szyjka na pół cm otwarta, czyli niby jeszcze nie tyle, co trzeba docelowo, pecherzyk z echem zarodka nadal jest. Powiedziala pani doktor, ze może samo pójdzie, i nie trzeba immunoglobuliny na tym etapie ciazy, jeśli samo się złuszczy. Tak czy inaczej przychodze we wtorek na zabieg, aby może się udalo pozbyć polipow I dobrze oczyścić macice. Wzielam na noc ketonal (nigdy nie biorę lekow, a po paracetamolu i ibupromie boli mnie żołądek, więc wzielam, bo boli bardzo mocno, a chce się wyspać).
Niby tak, ale ja nie używam nigdy żadnych lekow, więc uznałam, że na taką okazję wezme i będę normalnie funkcjonować, bralam tez po obu cięciach, nic mi nie było.Nie polecam ketonali ze względu na tą osłonke, ona właśnie bardzo siada na żołądku i niszczy inne organy.Jest bardzo toksyczna dla organizmu.
U mnie rano trochę mdłości, ale tym razem bez ... Na 9 poszłam za mamę do pracy, po 13 wróciłam, wstawiłam pranie, szybki obiad i zaległam na łóżku Zaraz pranie powieszę i pójdziemy na kawę do rodziców, przywieźli jakieś dobre ciasta z imprezyJak wam mija niedziela? U mnie trochę rozciągania odczuwalnego dziś więcej. Ale to chyba dobrze