reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Tak,
wazne ze ruszyło samo to dużo ułatwi. Fajna masz lekarkę - reaguje na Twoje potrzeby.
Bardzo fajna. Pierwsza moja wizyta u niej była w 12 tc, w pierwszej ciazy, wpadlam do gabinetu i powiedzialam, że chce mieć cc. Minę miała, jakby zobaczyla kosmitę, i w końcu wydusiła "dobrze, zrobimy cięcie, proszę usiasc". 🙈🤣
Poki co nic się więcej nie rozwija, ale to może być kwestia paru minut, jak nagle poleci. Jeszcze 2 dni i tak czy inaczej będzie po wszystkim. :)

Tak,

Bardzo fajna. Pierwsza moja wizyta u niej była w 12 tc, w pierwszej ciazy, wpadlam do gabinetu i powiedzialam, że chce mieć cc. Minę miała, jakby zobaczyla kosmitę, i w końcu wydusiła "dobrze, zrobimy cięcie, proszę usiasc". 🙈🤣
Poki co nic się więcej nie rozwija, ale to może być kwestia paru minut, jak nagle poleci. Jeszcze 2 dni i tak czy inaczej będzie po wszystkim. :)
I tacy lekarze powinni dostać nagrode za to ze rozumieją kobiety. Dobrze że nią trafiłaś
Moja gin z kolei wytrzymuje wszystkie smsy, ataki paniki, analizy wymiarów wszystkiego które jej wysyłam albo męczę na rozmowach. Mega się przyjaźnimy ale i tak będę jej płacić chyba jakiś osobny abonament za to ze wytrzymuje to wszystko.

I tacy lekarze powinni dostać nagrode za to ze rozumieją kobiety. Dobrze że nią trafiłaś
Moja gin z kolei wytrzymuje wszystkie smsy, ataki paniki, analizy wymiarów wszystkiego które jej wysyłam albo męczę na rozmowach. Mega się przyjaźnimy ale i tak będę jej płacić chyba jakiś osobny abonament za to ze wytrzymuje to wszystko.
A to moja by mi napisała, żebym sobie darowała takie paniki, ona ogólnie jest podobna do mnie, nie uskutecznia paniki i nie lubi, jak ktoś to robi. Choc wczoraj wyslala mnie do szpitala, a pani powiedziała, że w sumie nadgorliwie nieco, bo, nawet jak trzeba podać immunoglobuline, do mam czas do wtorku na luzie. No ale kazala, to pojechałam, lepiej sprawdzić dwa razy niż potem żałować. :)

Pani doktor kazala jechać do szpitala, czy podać immunoglobuline, czy nie. I co słychać. No, jeszcze się nie zaczęło, ale probuje, szyjka na pół cm otwarta, czyli niby jeszcze nie tyle, co trzeba docelowo, pecherzyk z echem zarodka nadal jest. Powiedziala pani doktor, ze może samo pójdzie, i nie trzeba immunoglobuliny na tym etapie ciazy, jeśli samo się złuszczy. Tak czy inaczej przychodze we wtorek na zabieg, aby może się udalo pozbyć polipow I dobrze oczyścić macice. Wzielam na noc ketonal (nigdy nie biorę lekow, a po paracetamolu i ibupromie boli mnie żołądek, więc wzielam, bo boli bardzo mocno, a chce się wyspać).
Nie polecam ketonali ze względu na tą osłonke, ona właśnie bardzo siada na żołądku i niszczy inne organy.Jest bardzo toksyczna dla organizmu.

Nie polecam ketonali ze względu na tą osłonke, ona właśnie bardzo siada na żołądku i niszczy inne organy.Jest bardzo toksyczna dla organizmu.
Niby tak, ale ja nie używam nigdy żadnych lekow, więc uznałam, że na taką okazję wezme i będę normalnie funkcjonować, bralam tez po obu cięciach, nic mi nie było.

reklama
Jak wam mija niedziela? U mnie trochę rozciągania odczuwalnego dziś więcej. Ale to chyba dobrze ;)
U mnie rano trochę mdłości, ale tym razem bez 🤮... Na 9 poszłam za mamę do pracy, po 13 wróciłam, wstawiłam pranie, szybki obiad i zaległam na łóżku 😁 Zaraz pranie powieszę i pójdziemy na kawę do rodziców, przywieźli jakieś dobre ciasta z imprezy 😁

Do góry