reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Hej, hej. :) no i jak już się umówiłam, to samo się dziś zaczęło, w poludnie było trochę krwi, teraz już dwa skrzepy i boli, oj, boli, mocno okresowo. Napisalam do dr i czekam na odpowiedź, ale jest weekend, w razie czego we wtorek i tak stawię się w szpitalu, musze dostać immunoglobuline, bo mamy z mezem konflikt, i mam duże niedobory żelaza, może dostanę coś dozylnie, bo każde jedno doustnie mi mocno szkodzi. Mam 72 godziny od wystąpienia krwawienia, więc zdążę w immunoglobulina. A dr może szybciej się odezwie. Robilam tez dzis badania krwi i crp 1,5, więc mogę być spokojna, bo nie rozwija się żadna infekcja na razie.
dobrze ze się zaczelo. Przemęcz się i dużo spaceruj po domu schody wszystko jedno. Nawet później idź spać a trochę żebyś pochodziła. To pomoże ruszyć jeszcze lepiej. Nie bierz rozkurczowych typu nospa jak nie musisz bo trochę spowolnią. Lepiej już przeciwbólowy jeśli to koniecznie.

reklama
Nie bralam witaminek, bo jelita mi wysiadały, tylko kwas foliowy, ogólnie leki mi slabo wchodza. Ale tak, warto go brac ciagle. :)
Śmiesznie powiedział, bo mlodszy nie ma jeszcze 4 lat i nie całkiem rozumie, jak tata daje mamie plemniki, mimo, że im czytam o tym, ogólnie na szczęście się nie przejęli, że dzidzius umarł, traktują to bardziej jako ciekawostkę i czasem o tym opowiadają. Ważne, że nikt z nas nie przezywa, a dzięki tej wpadce cala nasza czwórka wie, ze chcemy trzeciego dzidziusia. :)
zapomniałam dopytać co z jelitami po witaminach się działo? U mnie właśnie różnie bywa i tak zaciekawiło mnie co u Ciebie po witaminach ?

Hej, hej. :) no i jak już się umówiłam, to samo się dziś zaczęło, w poludnie było trochę krwi, teraz już dwa skrzepy i boli, oj, boli, mocno okresowo. Napisalam do dr i czekam na odpowiedź, ale jest weekend, w razie czego we wtorek i tak stawię się w szpitalu, musze dostać immunoglobuline, bo mamy z mezem konflikt, i mam duże niedobory żelaza, może dostanę coś dozylnie, bo każde jedno doustnie mi mocno szkodzi. Mam 72 godziny od wystąpienia krwawienia, więc zdążę w immunoglobulina. A dr może szybciej się odezwie. Robilam tez dzis badania krwi i crp 1,5, więc mogę być spokojna, bo nie rozwija się żadna infekcja na razie.
Tez dzisiaj myślałam właśnie o Tobie ☺️
Ufff ze się zaczęło samo i to CRP tez ważne!

Tak czytam i patrzę ze wiele z Was bierze heparynę i acard czy coś podobnego. Macie jakieś wskazania do tego ? Czy jak to wyglada ? Kiedy się to przepisuje ?

dobrze ze się zaczelo. Przemęcz się i dużo spaceruj po domu schody wszystko jedno. Nawet później idź spać a trochę żebyś pochodziła. To pomoże ruszyć jeszcze lepiej. Nie bierz rozkurczowych typu nospa jak nie musisz bo trochę spowolnią. Lepiej już przeciwbólowy jeśli to koniecznie.
Pani doktor kazala jechać do szpitala, czy podać immunoglobuline, czy nie. I co słychać. No, jeszcze się nie zaczęło, ale probuje, szyjka na pół cm otwarta, czyli niby jeszcze nie tyle, co trzeba docelowo, pecherzyk z echem zarodka nadal jest. Powiedziala pani doktor, ze może samo pójdzie, i nie trzeba immunoglobuliny na tym etapie ciazy, jeśli samo się złuszczy. Tak czy inaczej przychodze we wtorek na zabieg, aby może się udalo pozbyć polipow I dobrze oczyścić macice. Wzielam na noc ketonal (nigdy nie biorę lekow, a po paracetamolu i ibupromie boli mnie żołądek, więc wzielam, bo boli bardzo mocno, a chce się wyspać).

Pani doktor kazala jechać do szpitala, czy podać immunoglobuline, czy nie. I co słychać. No, jeszcze się nie zaczęło, ale probuje, szyjka na pół cm otwarta, czyli niby jeszcze nie tyle, co trzeba docelowo, pecherzyk z echem zarodka nadal jest. Powiedziala pani doktor, ze może samo pójdzie, i nie trzeba immunoglobuliny na tym etapie ciazy, jeśli samo się złuszczy. Tak czy inaczej przychodze we wtorek na zabieg, aby może się udalo pozbyć polipow I dobrze oczyścić macice. Wzielam na noc ketonal (nigdy nie biorę lekow, a po paracetamolu i ibupromie boli mnie żołądek, więc wzielam, bo boli bardzo mocno, a chce się wyspać).
jak sytuacja?

Hejo, dziewczyny udało mi się złapać serduszko kropki moim detektorem. Dzisiaj 9+5, detektor to AngelSounds jpd-100s. Producent pisze ze dopiero od 16 tygodnia, wiec na to nie zwracajcie uwagi jeżeli będziecie decydować się na zakup. Nie jestem pewna co do podłączenia go do aplikacji, wydaje mi się ze nie ma tej opcji, ale to jest tak charakterystyczny rytm ze nie trzeba apki, żeby wiedzieć że "to jest to" :) uspokoiłam się, bo po tym ciężkim tygodniu bylam już trochę zaniepokojona czy wszystko będzie ok

Jest krew, ale sama krew, bez tkanek, kawałków endometrium itp. Wiec na razie wypływa tyle, na ile pozwala otwartość szyjki, jak się otworzy więcej to poleci reszta, bo w macicy jest już sieczka. Wiec co by się nie działo, we wtorek jestem w szpitalu, wyjdę tego samego dnia do domu, ta pani dr choc rozumie moje nastawienie do pobytu w szpitalu. 🙈🤣 I skoro nie ma konieczności, to ogranicza mój pobyt do minimum. 🙈

reklama
Jest krew, ale sama krew, bez tkanek, kawałków endometrium itp. Wiec na razie wypływa tyle, na ile pozwala otwartość szyjki, jak się otworzy więcej to poleci reszta, bo w macicy jest już sieczka. Wiec co by się nie działo, we wtorek jestem w szpitalu, wyjdę tego samego dnia do domu, ta pani dr choc rozumie moje nastawienie do pobytu w szpitalu. 🙈🤣 I skoro nie ma konieczności, to ogranicza mój pobyt do minimum. 🙈
wazne ze ruszyło samo to dużo ułatwi. Fajna masz lekarkę - reaguje na Twoje potrzeby.

Do góry