reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Te bóle podbrzusza macie stale czy okresowo ? Bo ja od 3 dni mam stałe co prawda dziś już minimalne , ale przyznaję trochę mnie to niepokoi . Nie są jakieś silne, ale są.

reklama
Te bóle podbrzusza macie stale czy okresowo ? Bo ja od 3 dni mam stałe co prawda dziś już minimalne , ale przyznaję trochę mnie to niepokoi . Nie są jakieś silne, ale są.
U mnie są najczęściej jak próbuję sprzątać czy zajmuje się młodszą córką. Jak poleżę to jest lepiej. Ale to delikatne bóle, jak coś Cię niepokoi to najlepiej wziąć nospe. Nie zaszkodzi.

Mam nadzieję, że w tej ciąży będę mieć jak Ty 🤣 bo chciałabym do 16 tygodnia popracować 😆 we wcześniejszej w 10 już musiałam iść na L4 bo nie mogłam pracować 😔
Trzymam kciuki za spokojną ciążę bez uciążliwych objawów w takim razie. ☺️

Ja raczej nie wrócę do pracy. Pomijając, że boję się poronienia i jestem trochę w kropce, bo nie wiem jaką podjąć decyzję. Jestem do 24.08 na zaległym urlopie wypoczynkowym, złożyłam niby wniosek o urlop wychowawczy na cały wrzesień, ale on jest bezpłatny i nie wiem czy nie zrezygnować z niego zanim się zacznie.. Pracuje na magazynie gdzie nie mogą mi zapewnić pracy w ciąży i prawdopodobnie i tak by mi dali pełnopłatne zwolnienie, ale jakoś się boję powiedzieć z kadrach, że jestem w ciąży. 🤷 A przecież i tak pewnie poproszę o zwolnienie od ginekologa, więc się dowiedzą.

Ja już tak szczerze mówiąc już nie czuje tego bólu, może jeszcze wczoraj jakieś tam delikatne ale to bardziej bym powiedziała ze występują teraz u mnie okresowo. Wcześniej prawdopodobnie w chwili zagnieżdżenia to czułam mocno przez kilka dni.

Ja też mam umówioną dopiero 25 sierpnia. Nie chce chodzić i sprawdzać i się stresować czy jest już zarodek i serduszko. Pójdę jak będzie czarno na białym.
Ja tez mam wizytę na 24 sierpnia i mam nadzieje, że to nie będzie za wcześnie. Tydzień później z kolei nie mogę, a już za kolejne dwa trzy tygodnie to bym chyba jajko zniosła.

U mnie ten ból jest stały ale zmienia się jego intensywność na przestrzeni dni. Wcześniej pojawiały się silniejsze kłucia w podbrzuszu. Dzisiaj już czegoś podobnego nie doświadczam a pozostał taki stały niewielki ból przypominający ten menstruacyjny.

Dziewczyny, serio macie objawy ciążowe? Jeśli tak to jakie? Mnie tylko bolą piersi, ale biore też duże dawki proga więc nie dziwne... Jestem ciekawa waszych objawów.
U mnie przede wszystkim senność i bolesne nabrzmiałe piersi.

4 dni temu czyli 27 dc miałam plamienie implantacyjne (w pierwszej ciąży tez miałam) no i przed tym przez kilka dni typowo bolały mnie jajniki, takie ciągniecie w podbrzuszu, uczucie kłucia naprzemiennie w jajnikach, czasami tez taki ból menstruacyjny. Na tą chwile dokucza mi tylko senność i te piersi.

Mdłości nie wiem czy się pojawią, w pierwszej ciąży miałam tylko mdłości ale od 6 tc i trwały przez cały 1 trymestr. Zobaczymy jak będzie teraz narazie mam 4+3.

U mnie ten ból jest stały ale zmienia się jego intensywność na przestrzeni dni. Wcześniej pojawiały się silniejsze kłucia w podbrzuszu. Dzisiaj już czegoś podobnego nie doświadczam a pozostał taki stały niewielki ból przypominający ten menstruacyjny.
To u mnie tak samo. W poniedziałek był silny, wczoraj lekki , a dziś już minimalny. Jak leżę to nie ma go wcale :)

Ja raczej nie wrócę do pracy. Pomijając, że boję się poronienia i jestem trochę w kropce, bo nie wiem jaką podjąć decyzję. Jestem do 24.08 na zaległym urlopie wypoczynkowym, złożyłam niby wniosek o urlop wychowawczy na cały wrzesień, ale on jest bezpłatny i nie wiem czy nie zrezygnować z niego zanim się zacznie.. Pracuje na magazynie gdzie nie mogą mi zapewnić pracy w ciąży i prawdopodobnie i tak by mi dali pełnopłatne zwolnienie, ale jakoś się boję powiedzieć z kadrach, że jestem w ciąży. 🤷 A przecież i tak pewnie poproszę o zwolnienie od ginekologa, więc się dowiedzą.
Ja też mam taką pracę, że niestety nie są w stanie zaproponować mi innego stanowiska więc mogę pracować max do 16tc 🤷🏼‍♀️ czekam tylko na wizytę u lekarza i będę musiała zadzwonić poinformować, bo będą musieli wprowadzić mi zmiany w grafiku. Mam mocno wyjazdową pracę i w pierwszej ciąży musiałam iść na zwolnienie bo zaplanowali mi 2tyg w Afryce a teraz w 2 połowie września mam wyjazd do Kolonii na dwa tyg a wtedy wypadną prenatalne 🤷🏼‍♀️
Dodatkowo trochę zamieszania wprowadzę bo nie chcę pracować w nocy więc będą musieli trochę pokombinować 🤣

Ostatnia edycja:
reklama

Ja też mam problem bo zostałam kierownikiem niedawno, przyjęłam awans bo byłam pewna że nie będe w ciazy jako że 4 poroniłam i tylko raz udało się naturalnie zajść w ciąże z tego wszystkiego. Teraz przyuczam dziewczynę na moje poprzednie stanowisko i aż mi słabo, jak pomyślę że zostawię ją samą... więc planuje pracować jak najdłużej i wrócić w miarę szybko. Ale ja jestem typ karierowiczki jestem XD nie umiem odpuszczać i musze nad tym popracować.

Do góry