reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Ja może będę się smarować po prostu olejkiem ze słodkich migdałów, używam do olejowania włosów, podobno jest też super do kąpieli dla noworodka i codziennej pielęgnacji.

W poprzedniej ciąży używałam balsamu z Oillan mama na rozstępy. Był fajny, bo szybko się wchłaniał, ale nie miał zapachu, więc dla niektórych plus dla innych minus.

Palmersa używałam w pierwszej ciąży, ale zapach kakao trochę mi zbrzydł. Szczerze mówiąc jeszcze nie myślałam o tym czy czegoś będę używać. Kiedyś miałam jeszcze biooila. Pamiętam, że podobał mi się ten delikatny słodki zapach, nie był zbyt mdły i skóra była po nim przyjemnie miękka. A myślę, że na szczotkowanie jestem zbyt leniwa. 😂
Też właśnie mam problem z zapachem palmersa. Olejek migdałowy pewnie najlepszy 👑
Ja się szczotkuję regularnie :) skóra na pewno jest gładsza i taka milsza w dotyku :)
W sumie to mam chyba milion szczotek, twardsze, bardziej miękkie, do biustu, do twarzy 😆
będę zatem się mobilizować do szczotkowania 🤭
Ja używałam palmersa i wkurzał mnie bo pompka się psuła, był bardzo gesty.
Miałam też bio oil i z nim z kolei był taki problem ze tłusty i musialam.Długo czekać aż się wchłonie 😄
Polecić też mogę la Rochelle Posey lipikar
Balsam nie stricte na rozstępy ale super nawilża i pomaga przy jakichs podraznieniach. Uzywalam go również dla synka gdy miał problemy ze skóra jak był malutki, daje radę!! Pozatym moja bratowa która walczy z podrażnieniem na rękach używa go i bardzo sobie chwali

Kupie go napewno !
miałam próbki! Faktycznie super był.

Zaczęłam dzisiaj świrować, że wyciszyły mi się objawy ciążowe 🥹 tak wczesnie jeszcze jest, wiem, że właściwie mogłoby ich nie być - ale człowiek jakiś spokojniejszy jak coś się dzieje, bo w teorii rośnie wtedy beta.. obserwuję dalej. Nie chcę panikować i znowu latać na betę :(

Dziewczyny, serio macie objawy ciążowe? Jeśli tak to jakie? Mnie tylko bolą piersi, ale biore też duże dawki proga więc nie dziwne... Jestem ciekawa waszych objawów.

hej z ciekawośći wiesz dokładnie który tc, ewent jaka beta?
U mnie objawów procz bolących piersi jak zwykle brak- z braku mdłości się ciesze bo muszę pracować, ale zastanawiam się czy na moim etapie juz są możliwe. Jestem 4+6. No i tak cukrzyca - już robiłas badania?
Dzis 4+6, czyli tak samo jak u Ciebie :) ale ja na przykład wczoraj nie mialam zupełnie żadnych dolegliwości. Czulam się jak nie w ciazy, a tu dzis bach🙈 a krzywa cukrową robie w piątek z tego względu, że pomiary glukometrem wskazują na cukrzycę no i mialam tez w poprzedniej ciazy. Nie martw się, każda ciąża inna. Ja z córką mialam zupełnie inne objawy niż teraz.

Dziewczyny, serio macie objawy ciążowe? Jeśli tak to jakie? Mnie tylko bolą piersi, ale biore też duże dawki proga więc nie dziwne... Jestem ciekawa waszych objawów.
No właśnie mi nawet ustał metaliczny smak w ustach, który miałam. Wyciszyły się tez bóle miesiączkowe.
W poprzedniej ciąży mialam praktycznie od razu mdłości, bóle, senność i ogólne rozbicie.

Też właśnie mam problem z zapachem palmersa. Olejek migdałowy pewnie najlepszy 👑

będę zatem się mobilizować do szczotkowania 🤭

miałam próbki! Faktycznie super był.

Zaczęłam dzisiaj świrować, że wyciszyły mi się objawy ciążowe 🥹 tak wczesnie jeszcze jest, wiem, że właściwie mogłoby ich nie być - ale człowiek jakiś spokojniejszy jak coś się dzieje, bo w teorii rośnie wtedy beta.. obserwuję dalej. Nie chcę panikować i znowu latać na betę :(
Ja mam też objawy tak skokowo. Jeden dzień mam, drugi wcale. Dzis akurat mnie trochę siekło ale wczoraj nic🤷‍♀️ nie stresuj się 💪

Dzis 4+6, czyli tak samo jak u Ciebie :) ale ja na przykład wczoraj nie mialam zupełnie żadnych dolegliwości. Czulam się jak nie w ciazy, a tu dzis bach🙈 a krzywa cukrową robie w piątek z tego względu, że pomiary glukometrem wskazują na cukrzycę no i mialam tez w poprzedniej ciazy. Nie martw się, każda ciąża inna. Ja z córką mialam zupełnie inne objawy niż teraz.
O nieeee, w poprzedniej ciąży tez miałam cukrzycę - wiec rozumiem bol 🥹 w takim razie chyba też powinnam bacznie przyglądać się swojej glukozie. A krzywa pewnie niebawem przede mną.

O nieeee, w poprzedniej ciąży tez miałam cukrzycę - wiec rozumiem bol 🥹 w takim razie chyba też powinnam bacznie przyglądać się swojej glukozie. A krzywa pewnie niebawem przede mną.
Obserwuj, obserwuj, bo to dziadostwo jest bardzo prawdopodobne jeżeli mialas w poprzedniej ciąży. No nic fajnego ale przecież damy rade👌😁

reklama
U mnie też 4+6 i z objawów to ogromne zmęczenie i utrzymujący się ból w podbrzuszu jak na miesiączkę. Do tego bóle głowy i niewielkie bóle piersi. Wcześniej miałam na zmianę dreszcze i uderzenia gorąca ale już to minęło.

Do góry