reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Pytanie do dziewczyn co biorą Xonvea. Jak wasze samopoczucie po tabletkach? Ile bierzecie,?
Ja brałam najpierw 3 dziennie, potem zeszłam do dwóch i od dzisiaj próbuje brać tylko jedną na noc :) im bardziej zmniejszam tym lepiej z funkcjonowaniem w dzień bo nie śpię tyle i mam więcej siły :) plus to, że kolejny tydzień do przodu 😂

reklama
No ja póki co jestem po pierwszej tabletce i też właśnie spałabym na siedząco.. Mam wziąć jeszcze na noc i ewentualnie jutro rano. Cioci mi podłączyła kroplówkę z elektrolitów więc wróciłam do żywych. Trochę jem, staram się dużo pić. A jak mas z brać te tabletki?
Mi lekarka mówiła żeby zacząć od 2 na noc i jeżeli następnego dnia będzie ciężko to wieczorem 2 na noc i kolejnego dnia 1 rano, jeżeli będzie ok tak ma pozostać, a jak nie to jeszcze po południu 1 czyli 4 dziennie :)
Tak też jest w ulotce napisane

trochę mi lepiej, ale i tak ciągle leżę w łóżku.. dzisiaj miałabym wizytę, a jutro sanco, a tak to w sumie zrobię najpierw prenatalne, a jak wyjdą wątpliwe, to dopiero sanco. Tylko, że to 9 października.
Mam nadzieję że będzie dobrze i może nie będziesz musiała 😉 teraz najważniejsze żeby odpoczywać ale dobrze że już lepiej 🤗

trochę mi lepiej, ale i tak ciągle leżę w łóżku.. dzisiaj miałabym wizytę, a jutro sanco, a tak to w sumie zrobię najpierw prenatalne, a jak wyjdą wątpliwe, to dopiero sanco. Tylko, że to 9 października.
Ja mam drugiego października i siedzę jak na szpilkach, mdłości ustąpiły , tylko czasem mnie łapią tak z 2 razy dziennie,za to ciągle jestem śpiąca i czuję się taka bezsilna.Wyszłam wczoraj z synem i mężem na zakupy , trochę się przeszliśmy a mnie zaraz nogi bolały i góra brzucha skuta.Rano obudziłam się z zakwasami na żebrach 😓nie wiem jak ja mam się ruszać skoro tak mnie to męczy,do tego jakieś nerwobóle w lewej piersi...mam trochę stresu ostatnio,może to dlatego

reklama
Ja mam drugiego października i siedzę jak na szpilkach, mdłości ustąpiły , tylko czasem mnie łapią tak z 2 razy dziennie,za to ciągle jestem śpiąca i czuję się taka bezsilna.Wyszłam wczoraj z synem i mężem na zakupy , trochę się przeszliśmy a mnie zaraz nogi bolały i góra brzucha skuta.Rano obudziłam się z zakwasami na żebrach 😓nie wiem jak ja mam się ruszać skoro tak mnie to męczy,do tego jakieś nerwobóle w lewej piersi...mam trochę stresu ostatnio,może to dlatego
Będzie dobrze ☺️
Chyba sporo z nas ma ten problem że trochę się pokręci albo coś porobi i zmęczenie jakby nie wiadomo co się zrobiło 😅

Do góry