reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Trzymam kciuki! ❤️

Jest dokładnie tak jak mówisz. Zazwyczaj są to kwestie genetyczne, nieprawidłowy podział komorkowy. Są różne abberacje chromosomowe o których nie mówi się tak często jak o trisomiach i monosomiach, a które nie dają szansy na prawidłowy rozwój dziecka a właściwie nawet na jego przeżycie po porodzie. Może to brutalne co napisze, ale gdyby u mnie coś takiego się działo to chyba wolałabym żeby skończyło się to na pewnym etapie jeszcze w ciąży samoistnie, niż żebym miała trzymać w ramionach martwe dziecko zaraz po porodzie.
Zgadzam się z Tobą w 100%
Ja usłyszałam w podczas diagnozowania mojej poprzedniej ciąży ze „nie każdy ma szczęście poronić chory genetycznie płód na wcześniejszym etapie”
Złożyłam później skarge na tą lekarkę i nawet dostałam odpowiedz ze Pani Doktor została wezwana na dywanik.
Jakkolwiek okrutnie to brzmi, jest w tym jakaś prawda.

reklama
Zgadzam się z Tobą w 100%
Ja usłyszałam w podczas diagnozowania mojej poprzedniej ciąży ze „nie każdy ma szczęście poronić chory genetycznie płód na wcześniejszym etapie”
Złożyłam później skarge na tą lekarkę i nawet dostałam odpowiedz ze Pani Doktor została wezwana na dywanik.
Jakkolwiek okrutnie to brzmi, jest w tym jakaś prawda.
no miała lekarka rację…

Z perspektywy czasu tak, wtedy czułam się potraktowana bardzo zle.

Dołączam do klubu gdzie nie śpi się od 6rano. Czekanie na wyniki mnie powoli wykańcza. Wróciłam nawet do pracy żeby tylko nie myśleć o tym.

Dzien dobry! Ja dzisiaj przemieszczam się wyjątkowo pociągiem i jest to super komfort po 2 tygodniach gonienia wszędzie autem 😅 rano w piekarni udało mi się kupić jeszcze ciepłe drożdżówki z wiśniami, nie mogę się doczekać drugiego śniadania bo pachniały obłędnie! 🤤
Mając chwile czasu zaczęłam jeszcze przeglądać ubranka na vinted, nie wiem dlaczego dla dziewczynki, ale w drodze powrotnej dla równowagi podglądam coś dla chłopca:D w ogóle macie zamiar kupować ubranka z drugiej ręki, czy wolicie mieć wszystko nowe?

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I badania.
Pięknego dnia mamuśki ❤️❤️
Ja mam zostawione po młodej, ale obiecałam je też siostrze mojego K., bo w październiku rodzi 🙂 Najwyżej znowu wrócą do mnie, chyba, że się okaże chłopak 😀 To pewnie nowe albo zapytam koleżanki czy jeszcze ma po synku 🙂

Drożdżówki z wiśniami? Brzmi przepychota! Szkoda, że u nas takich nie ma, jedynie rogaliki na wagę 😋

Dzień dobry😊
Dziś wstałam z bojowym nastawieniem szukania wolnego terminu na badania prenatalne. Wyszukałam, że w woj. war-maz są tylko 3 takie miejsca w tym 2 w Olsztynie. No to dzwonię do tej drugiej poradni, bo co szkodzi spróbować. Podejrzewam, że takich pacjentek jak ja jest więcej i też im poodwoływali wizyty i też będą gdzie indziej szukać terminu. No cóż, zadzwoniłam przed 8 i wyjaśniłam moją sytuację pani z rejestracji i ulitowała się i wcisnęła mnie na wtorek. To będzie 13+1 . Cieszę się, że się udało. 🙂

Dzień dobry😊
Dziś wstałam z bojowym nastawieniem szukania wolnego terminu na badania prenatalne. Wyszukałam, że w woj. war-maz są tylko 3 takie miejsca w tym 2 w Olsztynie. No to dzwonię do tej drugiej poradni, bo co szkodzi spróbować. Podejrzewam, że takich pacjentek jak ja jest więcej i też im poodwoływali wizyty i też będą gdzie indziej szukać terminu. No cóż, zadzwoniłam przed 8 i wyjaśniłam moją sytuację pani z rejestracji i ulitowała się i wcisnęła mnie na wtorek. To będzie 13+1 . Cieszę się, że się udało. 🙂
super wiaodomosc🥰 cieszę się ze się udało 💗

Cześć 😊
Nie możemy wyjść z przeziębienia.. raz lepiej raz gorzej, ale ciągle cis mnie trzyma. To chyba przez odstawienie sterydu do nosa.. bralam ciągiem 2 lata i teraz zatoki nie mogą sobie poradzić z infekcjami. Masakra jakaś..

Dzien dobry! Ja dzisiaj przemieszczam się wyjątkowo pociągiem i jest to super komfort po 2 tygodniach gonienia wszędzie autem 😅 rano w piekarni udało mi się kupić jeszcze ciepłe drożdżówki z wiśniami, nie mogę się doczekać drugiego śniadania bo pachniały obłędnie! 🤤
Mając chwile czasu zaczęłam jeszcze przeglądać ubranka na vinted, nie wiem dlaczego dla dziewczynki, ale w drodze powrotnej dla równowagi podglądam coś dla chłopca:D w ogóle macie zamiar kupować ubranka z drugiej ręki, czy wolicie mieć wszystko nowe?

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I badania.
Pięknego dnia mamuśki ❤️❤️
pewnie będę kupować w ciucholandach i na vinted, przynajmniej na pierwszy rok. W większości są w idealnym stanie.
Miałam wszystkiego bardzo dużo po mojej trójce, ale przecież miałam już nie mieć dzieci i dokładnie wszystko rozdałam 😁 ciekawe czy coś dostanę od znajomych 😉

Pociągiem to bardzo lubię jeździć, szczególnie pendolino nad morze do Gdyni, uwielbiam morze, szkoda, że mam akurat tyle pracy, że nie mogę się wyrwać.

reklama
Dzień dobry😊
Super, że się udało 🙂 To chyba jest nas 3 z w-m 😀 moje prenatalne będzie też w 13+0/1 🙂

Do góry