reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Wolno? Kurcze, myslalam, że nie jest zle :( mam już plamienie, więc może się rozwinie. Zobaczę, co mi lekarka powie dzisiaj. Wizyta o 16., to już niedługo. Szyjkę mam otwarta od samego początku, ale bralam 3x1 dupka na krwiaka, który i tak urósł, i dopiero od tygodnia go nie biorę, po potwierdzeniu, że ciaza się nie rozwija. No i tak z dnia na dzień wydaje mi się, że zmierza ku krwawieniu, ale dlugo to trwa.
No wolno wolno. Duphaston niestety w przypadku gdy ciaza obumrze staje się troszke wrogiem aby samoistnie poronic bo przecież ta ciąże podtrzymuje. Ale może się udać. Czasem wystraczy tabeltki dopochwowe i wszystko pójdzie w ciągu kilku godzin a reszta już w domu. Gdybys była w takiej sytaucji i dostała tabeli w szpitalu polecam Ci dużo chodzić. Schody tez jeśli będzie możliwość. Bardzo mi ta rada kiedyś pomogła i przyspieszyła sytaucje. Oczywiście bądź wtedy już zabeczpieczona podkładem w bieliźnie

reklama
Dziewczyny z racji że w pon mam dopiero 10+0 przesunęłam NIFTY na czwartek za sugestia Pani z TestDNA. WOGOLE polecam ich na Maxa. Bardzo mili i kompetentni ludzie. Badałam tam też materiał po poronieniu i byłam bardzo zadowolona.

Kiedy Wy planujecie NIFTY? KTOS TAK JAK JA MA WKROTCE? ☺️
Ty masz w czwartek a ja w poniedziałek 18.09 zaraz po Tobie. Biorąc pod uwage ze robię Sanco to wynik możemy mieć w podobnym czasie. Mega mnie to już stresuje :(
Dziewczyny, w środę beta 20.000, a dzis 18.700. Spada, ale czy nie za wolno? Orientujecie się, czy ona musi spaść bardzo nisko, abym dostala krwawienia, czy samo to, że spada, jest wystarczające? Mam od wczoraj bóle okresowe i sluz lekko zabarwiony na bordowo, ale to tylko tyle póki co. Dziś wizyta I muszę się nastawić na to, co mi powie dr, a bardzo nie chce do szpitala. I chce, by samo się oczyscilo.
Ciężko mi powiedzieć. Moja dziewczynka zmarła jak byłam w 6msc i to już był regularny poród. Znając mnie, w takiej sytuacji byłabym już w szpitalu. Wiem ze to straszne ale trzeba podejść do tego stricte zadaniowo. Trzymaj się kochana ❤️

Ty masz w czwartek a ja w poniedziałek 18.09 zaraz po Tobie. Biorąc pod uwage ze robię Sanco to wynik możemy mieć w podobnym czasie. Mega mnie to już stresuje :(

Ciężko mi powiedzieć. Moja dziewczynka zmarła jak byłam w 6msc i to już był regularny poród. Znając mnie, w takiej sytuacji byłabym już w szpitalu. Wiem ze to straszne ale trzeba podejść do tego stricte zadaniowo. Trzymaj się kochana ❤️
Kochana też się stresuje bo mam za sobą ciaze z wadami genetycznymi.
Ale staram się myslec pozytywnie. Nie mamy już na to wpływu.
Bardzo liczę że wszystko będzie dobrze i na sanco i na nifty i później na prenatalnych.

o to chodzi. Ja się dowiedzielam o martwej ciąży w sobotę a w poniedziałek rano miałam już być w szpitalu. Dla mnie to nie jest kwestia lubię, nie lubię tego miejsca. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i trzeba podejść odpowiedzialnie i zadaniowo. Mój lekarz nie pozwolilby mi czekać. Dzięki temu po 5 dniach byłam w domu po wszystkim.

O.matko. ja Wam dziewczyny współczuję tych mdłości. Miałam może też przez godzinę jak byłam głodna. Tak to nic.
Ja całymi dniami czuje się jakbym miała żołądek wypełniony powietrzem.Też muszę często jeść bo jak złapie głód to jest strasznie bolesny.Właśnie zastanawiam się co robić na obiad.Wczoraj zrobiłam makaron w sosie serowym ze szpinakiem i pomidorami,całkiem fajnie wszedł ☺️cieszę się ,że mogę już coraz więcej jeść.

Wspolczuje straty na takim etapie, to musiało być straszne. :(
Podchodzę do tego tak, że organizm powinien sam usunąć ciążę. Teraz praktykuje się natychmiastowe tabletki lub łyżeczkowania, ale to głównie dlatego, że kobiety chcą mieć to za sobą. Ja w ogole tak do trgo nie podchodzę. Czekam, jakbym czekała na okres, w ogole nie przeżywam tego jako straty, od początku wiedziałam, że nic z tego nie będzie i nie uważałam, że jestem w ciąży. Wiec wizyta w szpitalu wydaje mi się czymś abstrakcyjnym i nienaturalnym. No nie wiem, chciałabym poczekać i dać szansę naturze, tak jest najlepiej dla mnie.

Zapisałam się na usg prenatalne na 2 października.To będzie 12w2d.Stresuję się,mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze.Idę do dobrego lekarza z dobrym sprzętem.Może będzie już widać co jest między nogami 😅,ale dla mnie najważniejsze jest to żeby dzieciątko było zdrowe.

No wolno wolno. Duphaston niestety w przypadku gdy ciaza obumrze staje się troszke wrogiem aby samoistnie poronic bo przecież ta ciąże podtrzymuje. Ale może się udać. Czasem wystraczy tabeltki dopochwowe i wszystko pójdzie w ciągu kilku godzin a reszta już w domu. Gdybys była w takiej sytaucji i dostała tabeli w szpitalu polecam Ci dużo chodzić. Schody tez jeśli będzie możliwość. Bardzo mi ta rada kiedyś pomogła i przyspieszyła sytaucje. Oczywiście bądź wtedy już zabeczpieczona podkładem w bieliźnie
Dzięki za radę, myślę, że jak już to zdecyduje się na zabieg, jeśli dostanę znieczulenie miejscowe, bo na narkozę, nawet ta lekka, nie wyrażę zgody. Pogadam dzis z lekarka, jak ona to widzi, myślę, że jest taka bardzo wyważona, ani nie olewa, ani nie panikuje, powinna sensownie poradzić.

reklama
Dzięki za radę, myślę, że jak już to zdecyduje się na zabieg, jeśli dostanę znieczulenie miejscowe, bo na narkozę, nawet ta lekka, nie wyrażę zgody. Pogadam dzis z lekarka, jak ona to widzi, myślę, że jest taka bardzo wyważona, ani nie olewa, ani nie panikuje, powinna sensownie poradzić.
ten zabieg jest wykonywany w znieczuleniu ogólnym zwykle ale krótkim. Miejscowym chyba tez ale nie wiem. Właśnie jeśli chce się go uniknąć jak najszybciej po przykrej informacji powinno się w pierwszej kolejności być w szpitalu i wziąć tabletki dopochwowe i wtedy wiesz czy się oczyścisz sama czy nie, im szybciej tym większa szansa. Zabiegu nikt nie chce wiaodmo, ale trzymanie za długo tez tego wszystkiego tez niedobre. Trzymam kciuki za wizytę odzywaj się do nas po! 🫶

Do góry