reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Jestem po wizycie, niestety będę się z Wami żegnać 😭
Jelitowka zabiła naszego kropka.
Ciąża się cofa, serce już nie bije.
Nawet nie płacze, chyba sama nie mogę w to jeszcze uwierzyć.
Mam iść za tydzień na kontrolę i raczej po skierowanie do szpitala po lek na wywołanie poronienia.
Przez ten tydzień mam leki jeszcze brać, to będzie najgorszy tydzień jaki jestem w stanie sobie wyobrazić.
ojej tak bardzo mi przykro... Przytulam

reklama
Jeżeli nic się nie dzieje tzn nie musisz leżeć czy coś to śmiało można. Na dłuższy lot polecam kupić rajstopy albo podkolanówki kompresyjne ale takie z prawdziwego zdarzenia :) na krótsze loty nie ma potrzeby
ja mam takie dziwne guzy na nogach, w pierwszej ciąży tez miałam. Albo to od hormonów albo coś może z przepływami krwi. Na razie biorę cyclo 3 forte, w pierwszej ciąży tez brałam i szybko mi zeszło dość, mam nadzieje ze teraz tez tak będzie. Wiec myśle ze rajstopy by się przydały.

ja mam takie dziwne guzy na nogach, w pierwszej ciąży tez miałam. Albo to od hormonów albo coś może z przepływami krwi. Na razie biorę cyclo 3 forte, w pierwszej ciąży tez brałam i szybko mi zeszło dość, mam nadzieje ze teraz tez tak będzie. Wiec myśle ze rajstopy by się przydały.
Veera 140 den polecam

Cześć dziewczyny, nie wyrabiam z czasem, ciągle w biegu. U nas nocka tragiczna. Mały się budził co chwilę, w końcu wylądował w wózku. Katar i płacz całą noc. Chyba zeby mu idą bo dzisiaj 3 kupy 🙈 no i już do żłobka nie poszedł... Odebrałam wyniki krwi dzisiejsze. No niestety glukoza na czczo 95...po 1h 100 po 2h 110 więc tu spoko. I tak się zdziwiłam, że na czczo jest poniżej 100. No ale wiemy jak to się skończy.
Tsh 1.083 więc super.

Mnie mdłości trzymają cały dzień ale z różnym natężeniem. Zjadlam obiad to modliłam się, żeby go nie zwrócić.. Ogólnie czuje, że zbliżam się do granicy i już niedługo zacznie się miłość z kibelkiem 🤮 🚽.
Na kolację zjadłam sobie roztopiony ser wędzony z połową słoika drzemu wiśniowego 🥰

Nie łudzę się, że coś się zmieni. Jak to lekarz powiedział, nie ma szans, żeby serce przestało i zaczęło bić.
Więc jeśli możesz mi opisać jak to wygląda to będę bardzo wdzięczna. Długo jest się w szpitalu czy tylko coś wstrzykują i do domu? Po jakim czasie powinno zacząć krwawić? Lubię się przygotowywać psychicznie na trudne chwile, jest mi wtedy łatwiej.
Przykro mi. Na jakim etapie ciaza się zatrzymała? U mnie 5+5, to było 2,5 tygodnia temu, i nadal czekam na krwawienie, mam lekkie plamienie i bóle okresowe, więc liczę, że się rozkreci samo, nie jestem zwolenniczką łyżeczkowania, bo organizm sam sobie powinien poradzić. Jutro mam wizytę, to zobaczę co i jak i jak długo jeszcze mogę bezpiecznie czekac.

Przykro mi. Na jakim etapie ciaza się zatrzymała? U mnie 5+5, to było 2,5 tygodnia temu, i nadal czekam na krwawienie, mam lekkie plamienie i bóle okresowe, więc liczę, że się rozkreci samo, nie jestem zwolenniczką łyżeczkowania, bo organizm sam sobie powinien poradzić. Jutro mam wizytę, to zobaczę co i jak i jak długo jeszcze mogę bezpiecznie czekac.
dobrze, ze masz wizytę kontrolna, bo za długo to tez czekac nie wolno. Nie ładnie mówiąc ale to wszystko „gnije” w środku gdy już jest obumarłe. Oczywiście pewien czas jest wskazany odczekać, chociaż częściej lekarze posyłają do szpitala chociażby na założenie tabletek. A właśnie im szybciej tym większa szansa na samoistne oczyszczenie. W 1 ciąży dzięki szybkiej reakcji byłam 1 dzień w szpitalu, bo tabeltki z rana juz wieczorem pomogły , noc ciężka ale rano usg i treść poronną na usg poniżej 1 cm i można było iść do domu i spokojnie juz się oczyścić do końca i tak było. Oczywiście kontrola temperatury a w późniejszym czasie bety czy spadła i morfologia z ob i crp

dobrze, ze masz wizytę kontrolna, bo za długo to tez czekac nie wolno. Nie ładnie mówiąc ale to wszystko „gnije” w środku gdy już jest obumarłe. Oczywiście pewien czas jest wskazany odczekać, chociaż częściej lekarze posyłają do szpitala chociażby na założenie tabletek. A właśnie im szybciej tym większa szansa na samoistne oczyszczenie. W 1 ciąży dzięki szybkiej reakcji byłam 1 dzień w szpitalu, bo tabeltki z rana juz wieczorem pomogły , noc ciężka ale rano usg i treść poronną na usg poniżej 1 cm i można było iść do domu i spokojnie juz się oczyścić do końca i tak było. Oczywiście kontrola temperatury a w późniejszym czasie bety czy spadła i morfologia z ob i crp
Moja beta chyba już spada, jutro robię druga i zobaczę. Ponoc jak spada, to wieksza szansa, że samo pójdzie. I dr bedzie widziec czy endometrium już się rozwarstwia, czy pęcherzyk się zapada. Na wizycie tylmdzien temu był płaski dość, wczesniej okrągły. W poprzednich ciążach zawsze bul okrągły, więc chyba się zapada. Się okaże. Póki co czuje się świetnie, mam dużo energii i zadziwiająco dobre samopoczucie. Pewnie dlatego, że ciaza nie była planowana i już tydzień po jej potwierdzeniu czulam, że dziecka nie będzie, więc szlam na wizytę po potwierdzenie i wcale nie byłam zaskoczona.
Jutrzejszą wizyta u dr, która robiła mi cięcia i zrobi lyzeczkowanie jak coś, w a poniedziałek mam wizytę u swojej pani dr, ale ona czasem lekko panikuje na zapas, więc wolę bardziej wyważona opinie.

Drogie dziewczyny odrazu pytanie, jak czujecie rozciąganie tak zwane na początku ciazy? Kłucia jajników , pachwin, rozpierania itp? Czy coś tez czujecie ze strony pecherza? Od wczoraj mam kłucia szczególnie przy pełnym pęcherzu. Siku normlanie ale zastawnaiam się czy to nie początek jakiejś infekcji ale mam nadzieje ze nie. dlatego chętnie poznam wasze objawy z tej strony.
O ile nie jestem odwodniona przez wymioty to latam siku zaraz po wypiciu szklanki wody.kilka tygodni temu czasem czułam kłujący ból jajników teraz praktycznie przez większość dnia ( ale bardziej na noc) odczuwam taki ból jednostajny jak przy lekkiej miesiączce( ogólnie mam bardzo bolesne) ale mimo wszystko boli.Od paru dni jestem na nospie i magnezie.Dopiero dzisiaj coś puściło.Teź zastanawiam się czy tak powinno być

reklama
O ile nie jestem odwodniona przez wymioty to latam siku zaraz po wypiciu szklanki wody.kilka tygodni temu czasem czułam kłujący ból jajników teraz praktycznie przez większość dnia ( ale bardziej na noc) odczuwam taki ból jednostajny jak przy lekkiej miesiączce( ogólnie mam bardzo bolesne) ale mimo wszystko boli.Od paru dni jestem na nospie i magnezie.Dopiero dzisiaj coś puściło.Teź zastanawiam się czy tak powinno być
a który tc?

Do góry