reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Wyniki z USG są odrazu, tzn lekarz wszystko omawia jak na zwykłym USG. Test pobierany jest z krwi. Ja miałam wyniki coś po ok 2-3 tygodniach. Są one porównywane z USG i z wywaidem i oceniane jest ryzyko wystąpienia chorób.

A na na ten test trzeba być na czczo? Pewnie głupie pytanie 🤭coś by mówili jak się umawiałam 😆 że względu na wiek to ryzyko już jest duże, dlatego boję się tego wyniku z testu. Zresztą usg też dygam

reklama
A wiesz, wszędzie na tych mamusiowych grupach jest wieczna wojna o to, że ciąża to nie choroba ;D jak zwolnienie na co, skoro wyśmienicie się czuje ;D
No to niech pracują te, które nie chorują na ciaze, a tym które są zmeczone, maja mdłości, ciężko przechodzą ciaze, maja stresująca prace pozwólmy iść na zwolnienie. Żyjmy i dajmy żyć innym tak jak chca 😉

Jutro, ale co tam lekarz, my tutaj jesteśmy największymi ekspertkami (oczywiście żarcik) 😂

😂😂😂
Nooo tak.
A tak serio nie raz coś się komuś wydaje napiszę, a Ty biedną stresujesz. Wiesz jak to jest wszytsko można napisać. Dlatego ja wolę sie nie wymądrzać, bo to że coś gdzieś przeczytałam nie oznacza, że tak jest

Pewnie wywołam tym pytaniem ***** burze, ale zapytam ;)

Dziewczyny któraś z Was jest już na zwolnieniu?
Jestem już w 12t5d ciazy czuje się bardzo dobrze, jedyne co mi doskwiera to że strasznie szybko się mecze, jestem śpiąca.

w mojej pracy większość czasu spędzam w biegu, dużo stresu audyty, kontole, spotkania, presją czasu, itp. ciągle na nogach itp. wracam do domu i jedyne na co mam ochotę to sen.

Na samym początku ciąży ustaliłam z pracodawcą że będę pracować do końca września, o ile będę się dobrze czuć.
A potem pójdę na zwolnienie.

Pracodawca również naciska na zwolnienie, nie chce się o mnie martwić że coś mi się stanie, itp. szkole teraz osobę na moje zastępstwo, ktora ma mnie zastąpić od października.

Jak ugryźć temat zwolnienia z lekarzem?
Nic mi tak na prawdę nie dolega, oprócz tego ze faktycznie pracuje mi się już zbyt ciężko..

Czy lekarz może mi nie wystawić zwolnienia?
Czy muszę uciekać się do naginania rzeczywistości co do mego samopoczucia.
Długo razem z partnerem staraliśmy się o dziecko kosztowało nas to dużo nerwów, łez i pieniędzy w klinice. Koleżanki z pracy wiedziały o naszej sytuacji szefostwo tez. Na l4 poszłam już od pierwszej wizyty tzn od 5 tc. Rozmawiałam pare dni wcześniej przed wizyta o l4 z Szefową i sama powiedziala że mam iść bo dziecko najważniejsze. Myślę że jeśli przedstawisz lekarzowi jaka masz pracę i swoje samopoczucie nie powinien Ci nie wystawić l4.

A wiesz, wszędzie na tych mamusiowych grupach jest wieczna wojna o to, że ciąża to nie choroba ;D jak zwolnienie na co, skoro wyśmienicie się czuje ;D

Serio... Ja za bardzo w sumie nie latam po takich grupach. Miałam jedna w poprzedniej ciąży i było super wsparcie. Dzięki Nim myślę tak długo karmilam piersią, z każdą głupota można było napisać, żadna nie oceniała tylko pomagalsmy sobie to było super. Więc Danka, tak masz na imię? Nic się nie stresuj, jak sam szef wygania Cię na l4 to leć. Nie ma co sie czaić, mamy takie prawo i śmiało z niego korzystaj. Tym bardziej, że w ciąży nie będziesz na okrągło 😗

Serio... Ja za bardzo w sumie nie latam po takich grupach. Miałam jedna w poprzedniej ciąży i było super wsparcie. Dzięki Nim myślę tak długo karmilam piersią, z każdą głupota można było napisać, żadna nie oceniała tylko pomagalsmy sobie to było super. Więc Danka, tak masz na imię? Nic się nie stresuj, jak sam szef wygania Cię na l4 to leć. Nie ma co sie czaić, mamy takie prawo i śmiało z niego korzystaj. Tym bardziej, że w ciąży nie będziesz na okrągło 😗
Daniela, alw Danka też super;)

reklama
Do góry