reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Co 4 tygodnie póki co

Moja następna wizyta będzie po ok. 5 tygodniach. Wcześniej miałam po 2 tyg. Żeby sprawić serduszko jedno czy dwa.
Myślę o tych prenatalnych po 35 roku życia. Ok to jest usg bardzo dokładne i test pappa? Bo tego nie wiem. 🤔 ten test jest z krwi pobierany? Aha i wyniki tego usg będę mieć odrazu? A po jakim czasie z testu pappa?

reklama
Poszłam zrobić ta betę i … okazało się, ze wynosi ponad 174 tys. Tak się kończy robienie testów na tym etapie, moja głupota nie zna granic. Wychodzi na to, ze moj wynik przekracza górna granice, gdyż aktualnie u mnie 8+1. Czy któraś z Was wie o czym może świadczyć wyślą beta hcg? Czy zawsze zwiastuje jakies nieprawidłowości?
o niczymnie świadczy, na tym etapie tylko USG wyspoka wartość tomoga być np bliźniaki 😀🤣

Hej dziewczyny, ja dziś porobilam sobie badania i wyniki nie sa zbyt zadowalające. TSH 4.1, Prolaktyna 3 razy powyżej normy. Jedynie glukoza na czczo wyszła w normie - 90. Czekam co mi odpisze Pani dr. Boje się, ze mój lekarz prowadzący w DE nie zainteresuje się ta tarczyca albo ze będę miała problem ze znalezieniem lekarza, który mnie z tym poprowadzi, bo wyglada na to ze normy w ciąży są dużo niższe niż normalne, dla pierwszego trymestru jakoś 2.3. Czy ktoras z Was również ma podobny problem? Nawet nie wiem co to tak naprawdę może oznaczać i czego się spodziewać :/
dostaniesz pewnie euthyrox a prolaktyne dlaczego robiłaś?

Hej ☺️ dzisiaj miałam wizytę. 8+6.
Dzidziuś rozwija się prawidłowo, jednak lekarz wykrył na USG widoczne cechy odklejania się kosmówki.... Czy któraś z Was ma podobny problem ? Albo może przechodzila w poprzedniej ciąży i chciałaby się podzielić info ? Pozdrawiam ❤️

Nie mam pojęcia o co chodzi, a lekarz nic nie mówił?

reklama
Moja następna wizyta będzie po ok. 5 tygodniach. Wcześniej miałam po 2 tyg. Żeby sprawić serduszko jedno czy dwa.
Myślę o tych prenatalnych po 35 roku życia. Ok to jest usg bardzo dokładne i test pappa? Bo tego nie wiem. 🤔 ten test jest z krwi pobierany? Aha i wyniki tego usg będę mieć odrazu? A po jakim czasie z testu pappa?
Wyniki z USG są odrazu, tzn lekarz wszystko omawia jak na zwykłym USG. Test pobierany jest z krwi. Ja miałam wyniki coś po ok 2-3 tygodniach. Są one porównywane z USG i z wywaidem i oceniane jest ryzyko wystąpienia chorób.

Do góry