reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Poszłam zrobić ta betę i … okazało się, ze wynosi ponad 174 tys. Tak się kończy robienie testów na tym etapie, moja głupota nie zna granic. Wychodzi na to, ze moj wynik przekracza górna granice, gdyż aktualnie u mnie 8+1. Czy któraś z Was wie o czym może świadczyć wyślą beta hcg? Czy zawsze zwiastuje jakies nieprawidłowości?
Polecajac ta bete myslalam ze masz troche mlodsza ciaze🤦‍♀️ test chyba oszalal przy takiej wartosci😅 ale tak jak pisza dziewczyny, na widelki nie ma juz co patrzec, tylko usg 🙂

reklama
@Daanaa Myślę że jak powiesz że masz dużo stresu w pracy i ogromną presję, to nie powinno być problemu ze zwolnieniem. Ja w poprzedniej ciąży poszlam na zwolnienie jakoś koło 18tc, chociaż dwóch moich lekarzy (prywatny i na NFZ) pytali co wizytę czy chce na zwolnienie. Teraz pierwszy raz byłam u lekarza już w okolicach spodziewanej miesiączki i też lekarz pytał o zwolnienie. Jak odmówiłam, to powiedział że dalej jest covid i jesli w pracy mam duży kontakt z ludźmi to doradza zwolnienie. Pracuje z domu w 99% 🤷🏻‍♀️
@Lustysia ja na początku ciąży miałam TSH prawie 7. Biore Letrox i udało się zbić. Norma w ciąży powinna być ok 2. A jak u Ciebie FT4? Badalas? Jeśli boisz się że nie znajdziesz w DE lekarza, to może warto spróbować z teleporada u polskiego lekarza? Teraz chyba dalej wielu endokrynologow tak pracuje.

Pewnie wywołam tym pytaniem ***** burze, ale zapytam ;)

Dziewczyny któraś z Was jest już na zwolnieniu?
Jestem już w 12t5d ciazy czuje się bardzo dobrze, jedyne co mi doskwiera to że strasznie szybko się mecze, jestem śpiąca.

w mojej pracy większość czasu spędzam w biegu, dużo stresu audyty, kontole, spotkania, presją czasu, itp. ciągle na nogach itp. wracam do domu i jedyne na co mam ochotę to sen.

Na samym początku ciąży ustaliłam z pracodawcą że będę pracować do końca września, o ile będę się dobrze czuć.
A potem pójdę na zwolnienie.

Pracodawca również naciska na zwolnienie, nie chce się o mnie martwić że coś mi się stanie, itp. szkole teraz osobę na moje zastępstwo, ktora ma mnie zastąpić od października.

Jak ugryźć temat zwolnienia z lekarzem?
Nic mi tak na prawdę nie dolega, oprócz tego ze faktycznie pracuje mi się już zbyt ciężko..

Czy lekarz może mi nie wystawić zwolnienia?
Czy muszę uciekać się do naginania rzeczywistości co do mego samopoczucia.

A czemu masz wywołać💩 burze.
Dużo z nas jest już na zwolnieniu lekarskim i jeżeli masz dużo stresu w pracy to już dla mnie jest powód żebys dostała to zwolnienie. Nie zdarzyło się jeszcze w moim otoczeniu żeby ciężarną nie dostała zwolnienia, stres, 8h na nogach, zmęczenie, teraz zacznie się sezon grupowy. Jak pracujesz z ludźmi to możesz mieć obawy żeby cos złapać

Poszłam zrobić ta betę i … okazało się, ze wynosi ponad 174 tys. Tak się kończy robienie testów na tym etapie, moja głupota nie zna granic. Wychodzi na to, ze moj wynik przekracza górna granice, gdyż aktualnie u mnie 8+1. Czy któraś z Was wie o czym może świadczyć wyślą beta hcg? Czy zawsze zwiastuje jakies nieprawidłowości?

Nie mam pojęcia niestety nie pomogę. A kiedy masz lekarza?

reklama
A czemu masz wywołać💩 burze.
Dużo z nas jest już na zwolnieniu lekarskim i jeżeli masz dużo stresu w pracy to już dla mnie jest powód żebys dostała to zwolnienie. Nie zdarzyło się jeszcze w moim otoczeniu żeby ciężarną nie dostała zwolnienia, stres, 8h na nogach, zmęczenie, teraz zacznie się sezon grupowy. Jak pracujesz z ludźmi to możesz mieć obawy żeby cos złapać
A wiesz, wszędzie na tych mamusiowych grupach jest wieczna wojna o to, że ciąża to nie choroba ;D jak zwolnienie na co, skoro wyśmienicie się czuje ;D

Do góry