reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Pewnie wywołam tym pytaniem ***** burze, ale zapytam ;)

Dziewczyny któraś z Was jest już na zwolnieniu?
Jestem już w 12t5d ciazy czuje się bardzo dobrze, jedyne co mi doskwiera to że strasznie szybko się mecze, jestem śpiąca.

w mojej pracy większość czasu spędzam w biegu, dużo stresu audyty, kontole, spotkania, presją czasu, itp. ciągle na nogach itp. wracam do domu i jedyne na co mam ochotę to sen.

Na samym początku ciąży ustaliłam z pracodawcą że będę pracować do końca września, o ile będę się dobrze czuć.
A potem pójdę na zwolnienie.

Pracodawca również naciska na zwolnienie, nie chce się o mnie martwić że coś mi się stanie, itp. szkole teraz osobę na moje zastępstwo, ktora ma mnie zastąpić od października.

Jak ugryźć temat zwolnienia z lekarzem?
Nic mi tak na prawdę nie dolega, oprócz tego ze faktycznie pracuje mi się już zbyt ciężko..

Czy lekarz może mi nie wystawić zwolnienia?
Czy muszę uciekać się do naginania rzeczywistości co do mego samopoczucia.
myślę że to kwestia rozmowy z lekarzem. Jeśli praca która wykonujesz jest zbyt ciężka, męcząca lub niebezpieczna pracodawcą nie może Cię do niej zmuszać a Lekarz raczej nie odmówi Ci zwolnienia.

reklama
A ja znowu jak nigdy nie piję gazowanych napoi, tak teraz mogę się napić tylko fantą i cola, zimną i mega zgazowaną, taką najlepiej po wstrząsie 😂 za to ukochany sok pomarańczowy powoduje 🤮 o wodzie nie wspomnę...
Ktoś pisał o piciu, generalnie też mam ten problem, że za mało piję, do wody się za nic nie mogę zmusić, choć normalnie pije 2-3l bez problemu. To dla mnie jakieś nielogiczne...

To prawda nic nie jest logiczne w ciąży. Nawet to, że nie raz głupoty mówisz i robisz jak dziecko 😬😁
Generalnie ja mam ochotę na ogórki kiszone i dziś zjadłam chyba z 6🤦‍♀️ nigdy specjalnie fanka nie byłam.

myślę że to kwestia rozmowy z lekarzem. Jeśli praca która wykonujesz jest zbyt ciężka, męcząca lub niebezpieczna pracodawcą nie może Cię do niej zmuszać a Lekarz raczej nie odmówi Ci zwolnienia.
Nie no pracodawca nie zmusza, codziennie sugeruje że już czas na zwolnienie to ja się uparłam że ten miesiąc jeszcze będę w pracy ;)

Testy to faktycznie różnie wychodza, mogl ci sie tez trafić jakiś lipny... jeśli cie to uspokoi to skocz na bete, lepsze to niż sie zastanawiac, martwic i kupowac kolejny test 🙂
Nie stresuj się. Dla spokoju zrob betę.
Poszłam zrobić ta betę i … okazało się, ze wynosi ponad 174 tys. Tak się kończy robienie testów na tym etapie, moja głupota nie zna granic. Wychodzi na to, ze moj wynik przekracza górna granice, gdyż aktualnie u mnie 8+1. Czy któraś z Was wie o czym może świadczyć wyślą beta hcg? Czy zawsze zwiastuje jakies nieprawidłowości?

Załączniki

• 056391EC-ADAB-48EC-BB40-7E6270971E15.jpeg
    056391EC-ADAB-48EC-BB40-7E6270971E15.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 48
Teraz miałam po 2 tygodniach ze względu na krwiaka. Teraz idę po 4 jeśli nic mnie nie będzie niepokoić🙂

My miałyśmy tabelkę i tam był nick, wiek, liczba dzieci, miasto, termin porodu, płeć dziecka. Druga tabelka to było imię dziecka, rodzaj porodu, waga i cm, tydzień ciąży
podbijam, bo to istotną sprawą jak ma być prywatny wątek. Chętna na admina?

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś porobilam sobie badania i wyniki nie sa zbyt zadowalające. TSH 4.1, Prolaktyna 3 razy powyżej normy. Jedynie glukoza na czczo wyszła w normie - 90. Czekam co mi odpisze Pani dr. Boje się, ze mój lekarz prowadzący w DE nie zainteresuje się ta tarczyca albo ze będę miała problem ze znalezieniem lekarza, który mnie z tym poprowadzi, bo wyglada na to ze normy w ciąży są dużo niższe niż normalne, dla pierwszego trymestru jakoś 2.3. Czy ktoras z Was również ma podobny problem? Nawet nie wiem co to tak naprawdę może oznaczać i czego się spodziewać :/

Do góry