reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Część Dziewczyny,
Ale mamy tutaj rozjazdy w tc i samopoczuciach. Zazdroszcze że niektórym z Was juz przechodzi a część w ogóle całkiem dobrze znosi. Ja czuję się tragicznie 🤷🏻‍♀️ jeszcze poprzedni tydzień z chorym dzieckiem w domu spędziłam starając się pracować jednocześnie. Mdłości mnie strasznie męczą, apetytu nie mam w ogóle, jestem wykończona. Standardowo kawy nie mogę, na sam zapach mnie cofa, ale w poprzedniej ciąży akurat z kawa miałam to samo w pierwszym trymestrze. Wtedy też wymiotowałam codziennie po śniadaniu, ale już chociaż miałam spokój na resztę dnia. Ważylam 50kg 2 tygodnie temu, teraz już 2kg zjechałam. Ochotę mam jedynie na lody kaktusy 🤷🏻‍♀️ obecnie 8tc+5, ale ciąża była młodsza kilka dni na ostatnim USG. Kolejne mam 23.09.
@pietraczkaa przyjaciółka miała właśnie cukrzycę w ciąży i trzymała się tej kanapki wieczorem. Brała insulinę i cukier dalej wysoki. Wyeliminowałaal ta kanapke i cukier w normie już bez insuliny. Wierzę że znajdziesz dla siebie jakieś rozwiązanie, bo ona też miała ponad 100.

Część Dziewczyny,
Ale mamy tutaj rozjazdy w tc i samopoczuciach. Zazdroszcze że niektórym z Was juz przechodzi a część w ogóle całkiem dobrze znosi. Ja czuję się tragicznie 🤷🏻‍♀️ jeszcze poprzedni tydzień z chorym dzieckiem w domu spędziłam starając się pracować jednocześnie. Mdłości mnie strasznie męczą, apetytu nie mam w ogóle, jestem wykończona. Standardowo kawy nie mogę, na sam zapach mnie cofa, ale w poprzedniej ciąży akurat z kawa miałam to samo w pierwszym trymestrze. Wtedy też wymiotowałam codziennie po śniadaniu, ale już chociaż miałam spokój na resztę dnia. Ważylam 50kg 2 tygodnie temu, teraz już 2kg zjechałam. Ochotę mam jedynie na lody kaktusy 🤷🏻‍♀️ obecnie 8tc+5, ale ciąża była młodsza kilka dni na ostatnim USG. Kolejne mam 23.09.
@pietraczkaa przyjaciółka miała właśnie cukrzycę w ciąży i trzymała się tej kanapki wieczorem. Brała insulinę i cukier dalej wysoki. Wyeliminowałaal ta kanapke i cukier w normie już bez insuliny. Wierzę że znajdziesz dla siebie jakieś rozwiązanie, bo ona też miała ponad 100.
Obyś się lepiej poczuła 🤞 niestety ja też od kilku dni nie pije kawy

Dzięki ♥️ szukam właśnie złotego środka, co mi podpasuje. Jeszcze trochę czasu mam żeby obserwować organizm przed wizyta u diabetologa.

Heparyna jest przepisywana jak ktoś miał złe doświadczenia typu poronienia ale także w przypadku Zlych wyników - np. zespół antyfosfolipdowy ( w celu uniknięcia zakrzepicy i kolejnego poronienia ) ;-) ja juz nie wiem ile strzałów zrobiłam ale obstawiam ze już 40-50 ale wkoncu nie mam jakiś ogromnych siniaków 💪💪i wchodzą jak w masło :p uff
Aha. Ja w sumie z nadmiaru informacji zapomniałam lekarzowi powiedzieć o zakrzepicy w 1 ciąży... całą 2 musiałam się kłóć i teraz też tak będzie. Ale wizyta 28.09 więc wtedy mu powiem.

Dzień dobry🙂
Podobnie jak Wy z niecierpliwością czekam kiedy przejdą mi mdłości i modlę się żebym nie zaczęła wymiotować bo kilka razy dziennie mnie szarpie na wymioty😔 Musze się nagłowic co zjeść na obiad, dziś kupiłam pierogi na słodko🙂
Powiem Wam, że zupełnie inaczej "przeżywam" drugą ciążę niż pierwszą. Czy inne mamy też tak mają? Muszę sprawdzać który to tydzień i bardziej myślę o córce niż o tym dzidzi w brzuszku. Najbardziej cieszę, się z tej ciąży na wizycie u lekarza a tak na codzień jakoś o tym nie myślę. Na pewno też te cholerne mdłości doprowadzają mnie do takiego smutnego samopoczucia.
Do dziewczyn, które mają cukrzycę czy mierzą cukier. Podziwiam Was dzielne babki jesteście, ale dla 👶 wszystko❤️
A ja to praktycznie od poprzedniej ciąży chodzę w leginsach, a jeansy tylko na wyjścia gdzieś. Tak się przyzwyczaiłam, że lubię się czuć lekko😃 Musze zamówić jakieś nowe ciążowe.

A ja się dziś dzielę dobrą nowiną, wciąż mnie mdli ale jak już od dawna wymiotowałam codziennie kilka razy jeszcze przed południem, tak dziś tylko mdłości ale szybko przeszły i bez rytuału w łazience :)
Dziś zaczynam 12tc, jakoś nie wierzyłam w tą magiczną granicę bo z synem męczyło mnie przez całą ciążę ale może coś w tym jednak jest. :)

@Brokatowa tak, zdecydowanie jest to inny rodzaj. Ja dodatkowo tej ciąży nie planowałam, najprawdopodobniej też nie jest to najlepszy czas, a z moją historia dodatkowo boje się w to uwierzyć, żeby później się nie rozczarować. Z synem w ciąży mogliby mnie obudzić w środku nocy i bym podała dokładny tydzień i dzień ciąży, teraz jak nie sprawdzę to nie wiem co za tydzień 😅 dodatkowo czuje się tak podle, nie byłam gotowa na to psychicznie, więc chyba mam syndrom wyparcia. Wie tylko mój mąż, siostra i przyjaciółka. Nawet nie myślę żeby się komuś chwalić, boje się zapeszyc, a też jak powiem głośno to stanie się to takie realne. No i tak jak mówisz, wszystko się kręci wokół starszego dziecka. U nas dodatkowo choroba w poprzednim tygodniu włączając nieprzespane noce i inne atrakcje, więc o ciąży zapominam, tylko czuje się jak 💩. Ile ma Twoja córka?

Jestem głupia do kwadratu. Został mi ostatni test ciążowy i stwierdziłam, ze co mi tam, nasikam, zobaczę czy ciemnieje. I ledwo wyszedł cień drugiej kreski, znaaacznie jaśniejszy od poprzednich. Jutro mam druga wizytę u gin, ale oczywiście już panikuje i rozważam czy nie pędzić na betę 😭😳

reklama
Hejka Dziewczyny :-)
Witam nowa koleżankę @anka225 :-) Cieszę się że do nas dołączyłaś :-)
Jak tam mija Wam poranek? Współczuję że cały czas męczą Was mdłości... U mnie już trochę lepiej, zaczęłam już powoli jeść.. :-) ale jak poczuje jakieś słodkie perfumy u kogoś lub inne ciężkie zapachy to mnie cofa... Wczoraj to mój narzeczony musiał przewijać naszego syna bo było mi momentalnie niedobrze ... Ale jakoś musimy to przetrwać :-)

A u mnie już 9t1d :-D i teraz na środę mam wizytę i ma mi dać skierowanie na prenatalne.. ciekawe kiedy będę je miała :)

Ha, wogóle mój facet stwierdził że już zaczyna być widoczny mój brzusio... :-D ale ja startuje z wagi 69 kg, przez ten brak apetytu trochę schudłam ale to teraz ważę 67... 🤔 A mój rocznik to 86...
A aktualnie jestem w pracy :-)
U mnie juz tez jest lepiej, od tygodnia pije kawe, od 2 dni jestem mega glodna i co chwile jem - nadrabiam ostatni miesiac 🤢😆
Dzis pierwszy raz od nie wiem kiedy przespalam cala noc, wcześniej budzilam sie w srodku nocy i nie moglam spac przez 2-3h, a wczoraj to juz od 4.30 nie spalam 🤦‍♀️ pobolewa mnie tez dol plecow, posladek i noga, także musze wrocic do lekkich cwiczen od fizjo 🙈

Jedne objawy mijaja - pojawiają sie drugie, nie ma nudy 😝🙃

Do góry