reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Kurde. To naprawdę wysoki. Wydaje mi się, że przejdziesz na insulinę. Bo cukier rano ponad 100 to bardzo wysoki.
A w dzień po posiłku jakie masz?
Po posiłku zawsze dobre. Między 100 a 125. Raz miałam 135.

Już nie wiem co robic, żeby zbić ten poranny. Też czuje, że insulina nieunikniona bo naprawdę mocno się pilnuje co jem 🥺

reklama
Po posiłku zawsze dobre. Między 100 a 125. Raz miałam 135.

Już nie wiem co robic, żeby zbić ten poranny. Też czuje, że insulina nieunikniona bo naprawdę mocno się pilnuje co jem 🥺
A wieczorem co jesz? I o której godzinie?
Mi lekarka mówiła, żeby zjeść przed spaniem jedną kromkę chleba z chudą wędliną i jakimś warzywem.

Może skonsultuj to z diabetologiem. Moja mi powiedziała, że jak cukier będę miała wysoki to mam pilnie na konsultacje przyjść i wtedy szybciej przejdę na insulinę po prostu. Bo u mnie ona i tak nieunikniona.

A wieczorem co jesz? I o której godzinie?
Mi lekarka mówiła, żeby zjeść przed spaniem jedną kromkę chleba z chudą wędliną i jakimś warzywem.
Jem na noc o zgrozo, najgorszy posiłek ok 21,30 kanapkę już jadłam z chuda wędlina też wysoki cukier. Później zjadłam 3 łyżeczki Skyru naturalnego z orzechami też wysoki 🤷
Teraz spróbuję same migdały na noc, podobno obniżają cukier. Tylko czekam na przesyłkę

Mam diabetologa 27 września. Plus w czwartek jadę do szpitala na oddział diabetologi

Ostatnia edycja:
Hejka Dziewczyny :-)
Witam nowa koleżankę @anka225 :-) Cieszę się że do nas dołączyłaś :-)
Jak tam mija Wam poranek? Współczuję że cały czas męczą Was mdłości... U mnie już trochę lepiej, zaczęłam już powoli jeść.. :-) ale jak poczuje jakieś słodkie perfumy u kogoś lub inne ciężkie zapachy to mnie cofa... Wczoraj to mój narzeczony musiał przewijać naszego syna bo było mi momentalnie niedobrze ... Ale jakoś musimy to przetrwać :-)

A u mnie już 9t1d :-D i teraz na środę mam wizytę i ma mi dać skierowanie na prenatalne.. ciekawe kiedy będę je miała :)

Ha, wogóle mój facet stwierdził że już zaczyna być widoczny mój brzusio... :-D ale ja startuje z wagi 69 kg, przez ten brak apetytu trochę schudłam ale to teraz ważę 67... 🤔 A mój rocznik to 86...
A aktualnie jestem w pracy :-)

Cześć, poranek u mnie zabiegany, ale dzięki temu chyba zapomniałam się źle czuć 😂

Któraś z Was pisała, że przyjmuje heparynę, mogę zapytać dlaczego?

Cześć, poranek u mnie zabiegany, ale dzięki temu chyba zapomniałam się źle czuć 😂

Któraś z Was pisała, że przyjmuje heparynę, mogę zapytać dlaczego?
Heparyna jest przepisywana jak ktoś miał złe doświadczenia typu poronienia ale także w przypadku Zlych wyników - np. zespół antyfosfolipdowy ( w celu uniknięcia zakrzepicy i kolejnego poronienia ) ;-) ja juz nie wiem ile strzałów zrobiłam ale obstawiam ze już 40-50 ale wkoncu nie mam jakiś ogromnych siniaków 💪💪i wchodzą jak w masło :p uff

reklama
Hejka Dziewczyny :-)
Witam nowa koleżankę @anka225 :-) Cieszę się że do nas dołączyłaś :-)
Jak tam mija Wam poranek? Współczuję że cały czas męczą Was mdłości... U mnie już trochę lepiej, zaczęłam już powoli jeść.. :-) ale jak poczuje jakieś słodkie perfumy u kogoś lub inne ciężkie zapachy to mnie cofa... Wczoraj to mój narzeczony musiał przewijać naszego syna bo było mi momentalnie niedobrze ... Ale jakoś musimy to przetrwać :-)

A u mnie już 9t1d :-D i teraz na środę mam wizytę i ma mi dać skierowanie na prenatalne.. ciekawe kiedy będę je miała :)

Ha, wogóle mój facet stwierdził że już zaczyna być widoczny mój brzusio... :-D ale ja startuje z wagi 69 kg, przez ten brak apetytu trochę schudłam ale to teraz ważę 67... 🤔 A mój rocznik to 86...
A aktualnie jestem w pracy :-)
ja też 86 😀
I dziś mam wizytę. Trochę się denerwuje.

Do góry