pietraczkaa
Fanka BB :)
Od 21:30 do mniej więcej 6:30ajak długa masz przerwę w nocy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od 21:30 do mniej więcej 6:30ajak długa masz przerwę w nocy?
Obyś się lepiej poczuła niestety ja też od kilku dni nie pije kawyCzęść Dziewczyny,
Ale mamy tutaj rozjazdy w tc i samopoczuciach. Zazdroszcze że niektórym z Was juz przechodzi a część w ogóle całkiem dobrze znosi. Ja czuję się tragicznie jeszcze poprzedni tydzień z chorym dzieckiem w domu spędziłam starając się pracować jednocześnie. Mdłości mnie strasznie męczą, apetytu nie mam w ogóle, jestem wykończona. Standardowo kawy nie mogę, na sam zapach mnie cofa, ale w poprzedniej ciąży akurat z kawa miałam to samo w pierwszym trymestrze. Wtedy też wymiotowałam codziennie po śniadaniu, ale już chociaż miałam spokój na resztę dnia. Ważylam 50kg 2 tygodnie temu, teraz już 2kg zjechałam. Ochotę mam jedynie na lody kaktusy obecnie 8tc+5, ale ciąża była młodsza kilka dni na ostatnim USG. Kolejne mam 23.09.
@pietraczkaa przyjaciółka miała właśnie cukrzycę w ciąży i trzymała się tej kanapki wieczorem. Brała insulinę i cukier dalej wysoki. Wyeliminowałaal ta kanapke i cukier w normie już bez insuliny. Wierzę że znajdziesz dla siebie jakieś rozwiązanie, bo ona też miała ponad 100.
Aha. Ja w sumie z nadmiaru informacji zapomniałam lekarzowi powiedzieć o zakrzepicy w 1 ciąży... całą 2 musiałam się kłóć i teraz też tak będzie. Ale wizyta 28.09 więc wtedy mu powiem.Heparyna jest przepisywana jak ktoś miał złe doświadczenia typu poronienia ale także w przypadku Zlych wyników - np. zespół antyfosfolipdowy ( w celu uniknięcia zakrzepicy i kolejnego poronienia ) ;-) ja juz nie wiem ile strzałów zrobiłam ale obstawiam ze już 40-50 ale wkoncu nie mam jakiś ogromnych siniaków i wchodzą jak w masło uff
U mnie juz tez jest lepiej, od tygodnia pije kawe, od 2 dni jestem mega glodna i co chwile jem - nadrabiam ostatni miesiacHejka Dziewczyny :-)
Witam nowa koleżankę @anka225 :-) Cieszę się że do nas dołączyłaś :-)
Jak tam mija Wam poranek? Współczuję że cały czas męczą Was mdłości... U mnie już trochę lepiej, zaczęłam już powoli jeść.. :-) ale jak poczuje jakieś słodkie perfumy u kogoś lub inne ciężkie zapachy to mnie cofa... Wczoraj to mój narzeczony musiał przewijać naszego syna bo było mi momentalnie niedobrze ... Ale jakoś musimy to przetrwać :-)
A u mnie już 9t1d i teraz na środę mam wizytę i ma mi dać skierowanie na prenatalne.. ciekawe kiedy będę je miała
Ha, wogóle mój facet stwierdził że już zaczyna być widoczny mój brzusio... ale ja startuje z wagi 69 kg, przez ten brak apetytu trochę schudłam ale to teraz ważę 67... A mój rocznik to 86...
A aktualnie jestem w pracy :-)