reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Nawet nie wiesz jak bardzo to rozumiem... napewno większość z nas ma tak jak Ty.. Ja też noszę cały czas że sobą podpaski.. straciłam przed Borysem 2 ciążę.. Z nim miałam nerwy I stres.. co wizytę modliłam się aby biło serduszko.. uspokajało mnie to tylko na max 2 dni... lekarz wiedział i moim stresie więc prosił abym rejestrowała się co 2 tyg.. Myślałam że jak zajdę potem w następną ciążę.. (czyli teraz) będę dużo spokojniejsza.. Guzik prawda... Jest identycznie.. Nawet gdy zajmuje swoją głowę czym innym.. to czasem wraca.. Już zastanawiałam się czy kupić sobie detektor do mierzenia tętna dziecka. Ale jak wszystko to też ma dwie strony medalu..
Musimy mieć więc wiarę i nadzieję że wszystko będzie dobrze 😀 przepraszam że się tak o tym rozpisałam nie pytana ale musiałam to z siebie wyrzucić...

I Dzień Dobry Wszystkim Forumowym koleżankom :-) Jak tam mija Wam sobota ? Ja mam dyżur w pracy więc się trochę oszczędzam :-)

A tak na marginesie. Wyszło mi poniżej normy Thh, i nie wiem czy się już denerwować bo nigdy nie miałam problemów z tarczyca, dopiero teraz przy tej ciąży mi tak wyszło... co prawda moja starsza siostra i mama się leczą na tarczycę i nie wiem czy teraz mi się to nie ujawniło... :-( któraś z Was tak ma ??

Pozdrawiam i udanego dnia życzę 😀

Jeszcze nie miałam badań robionych, czekam bliżej października żeby mieć na wizytę świeże.

reklama
Dziewczyny, właśnie stwierdzam, że powoli mi się kończy czas na zwykłe jeansy. :( Brzuch mi na tyle wywaliło, że przejście na dresy (które dopiero muszę kupić) się szykuje.
Teoretycznie w poniedziałek zaczynam 12tc, a brzuch mam jak z synem z miesiąc później.

Oj mi też się kończy 🤦‍♀️
Już niektórych nie noszę wejdę, ale jak mnie wszystko uciska...

Ii

Będzie dobrze ;-) chociaż nie ukrywam ze masz racje głowa robi swoje ja tez nosze podpaski na czarna godzinę .. :-) ale damy radę ! No i te czekanie od wizyty do wizyty

Ja mam wrażenie ze mam coraz mniejszy brZuch - ( a chuda nie jestem ) naprawdę czuje się jak wywrotowiec w tej ciąży , cycki tez miewałam większe przed okresem ... to jakiś kosmita siedzi we mnie i ma wywalone na Wszytsko od zapachów po zachcianki :p nic nie potrzebuje 🤣🤣

Cieszyć się 😁że jeszcze nic od mamy nie chce 😋

Hej🙂
W czwartek byłam na wizycie i widziałam już 2cm małego człowieczka😍 Krwiak już minimalny, ale nadal nie mogę nosić córki. Mam nadzieję, że do kolejnej wizyty będzie już ok. 6 października prenatalne. Ja wolę dowiedzieć się ciut później o płci niż jakby miała się zmienić. Mój lekarz na tym etapie z córką nie chciał powiedzieć, później nie chciała pokazać, ale ja właśnie od orenatalnych czułam albo może bardziej chciałam żeby była to córka🙂
Teraz trochę trudno mi sobie wyobrazić jakby miał być chłopczyk, ale myślę, że fajnie byłoby mieć parkę bo 3 już nie planuje. Najważniejsze żeby było zdrowe.

I dzień doberek Wszystkim :-) Co tam u Was słychać i jak samopoczucie?
Nie wiem jak Wy ale ja mam dziś niesamowitego lenia... nic mi się nie chce ..
Co do ciuchów ciążowych.. Ja mam tylko jedną parę leginsów ciążowych... muszę zaopatrzyć się w jakieś jeszcze dodatkowe pary bo ta co nam już mu się przeciera.. a tak to mam dużo luźnych koszulek więc ujdzie, gorzej że spodniami ;)

reklama
Do góry