reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

No kawa to masakra, ja piłam tylko jedną dziennie rano i bez kawy mam po prostu zły humor 😜 może nam minie i będziemy mogły znowu pić 🤞

Na tej diecie cukrzycowej jestem od środy i jeszcze się uczę, nie jest to łatwe. Jem dużo kanapek 🤷 na szczęście teraz sezon to są warzywa, więc te kanapki tak kolorowe chociaż. Nie jem nic słodkiego, owoce tylko rano do śniadania i to też teraz testuje jak cukier po owocach i na szczęście mocno nie szaleje, ale jem np borówki, śliwek ale też nie dużo, jabłko, narazie nie testowałam banana a bardzo lubie. Najgorzej że muszę jeść druga kolację czyli posiłek po 21, a ja nigdy późno nie jem i próbuje dostosować to co jeść na noc żeby mi z rana cukier no wybił 🤷
Obiad bez zabielania, bez zasmażek i najlepiej gotowane albo pieczone. Da się to ogarniać ale ciężko jest bo trzeba pilnować godzin i sprawdzać każdy produkt jaki ma indeks 🙈
Miałaś robioną już krzywą ? Czy to tylko na podstawie wyniku na czczo masz takie zalecenia. Ja sama sobie robię dietę ale endo powiedziała że dopiero po teście O'Sullivana będziemy decydować co i jak

reklama
Dziewczyny, właśnie stwierdzam, że powoli mi się kończy czas na zwykłe jeansy. :( Brzuch mi na tyle wywaliło, że przejście na dresy (które dopiero muszę kupić) się szykuje.
Teoretycznie w poniedziałek zaczynam 12tc, a brzuch mam jak z synem z miesiąc później.

Pracuje. Miałam teraz urlop przez tydzień to luzik, pilnowałam się. Nie wiem jak będzie od poniedziałku, zważywszy że ja teoretycznie pracuję biurowo ale jak trzeba iść do sądu no to nie mam wyjścia muszę iść, nie bardzo mogę prosić o przerwę na posiłek 🙈 i ogólnie zaczęłam się kiepsko czuć, spać mogę ciągle, więc jak będzie tak dalej to nie wiem czy nie pójdę na zwolnienie. Taki pracownik to średnio
No właśnie, najgorzej w pracy sie tego trzymac :/

@Mikado93 ponoc w kazdej kolejnej ciąży, brzuch szybciej wyskakuje. Ja teraz mam 7 tc a wyglądam jakbym byla w 20 🙊

Tak mi jest niedobrze i mam zgage, z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie potrafię tak funkcjonować. Chcialabym zasnac i sie obudzic po porodzie :D Weź tu babie dogódź 🙊

Dziewczyny, właśnie stwierdzam, że powoli mi się kończy czas na zwykłe jeansy. :( Brzuch mi na tyle wywaliło, że przejście na dresy (które dopiero muszę kupić) się szykuje.
Teoretycznie w poniedziałek zaczynam 12tc, a brzuch mam jak z synem z miesiąc później.
Ja mam 11tc i tez już się nie mieszczę w żadne spodnie ;/ w domu tylko dresy a jeszcze mnie czeka wyprawa do sklepów ale póki co mam takie mdłości ze się nie ruszam za dużo nigdzie.

Pracuje. Miałam teraz urlop przez tydzień to luzik, pilnowałam się. Nie wiem jak będzie od poniedziałku, zważywszy że ja teoretycznie pracuję biurowo ale jak trzeba iść do sądu no to nie mam wyjścia muszę iść, nie bardzo mogę prosić o przerwę na posiłek 🙈 i ogólnie zaczęłam się kiepsko czuć, spać mogę ciągle, więc jak będzie tak dalej to nie wiem czy nie pójdę na zwolnienie. Taki pracownik to średnio
Ja to bym przy takiem samopoczuciu nie dała rady pracować. Mdłości, zgaga i przede wszystkim mega niemoc i senność 🙄 staram się niormalnie funkcjonować ale cieżko się ogarnąć. W poprzednich ciążach aż tak się nie czułam.

Ja to bym przy takiem samopoczuciu nie dała rady pracować. Mdłości, zgaga i przede wszystkim mega niemoc i senność 🙄 staram się niormalnie funkcjonować ale cieżko się ogarnąć. W poprzednich ciążach aż tak się nie czułam.
U mnie identyczne objawy. 🥺 W poniedziałek idę do pracy, zobaczymy jak to będzie czy dam radę. Chciałabym jeszcze popracować jednak

reklama
Ii
Wow!
Jak ja bym już chciała byc6na tym etapie :)

Miło, że pytasz ❤️
Wczoraj miałam kilka skurczy, takich trochę na miesiączkę a że dziś zaczęliśmy urlop i pojechaliśmy nad morze na kilka dni to wzięłam ze sobą podpaski gdyby miało stać się najgorsze 😢😖 chciałbym się tak nienastawiać ale moje doświadczenia karmią mój strach 🥴
Dziś trochę mnie dalej pobolewa podbrzusze ale nie umiem określić czy to stres czy może dalej ciąża. Wizytę mam niestety dopiero 21.09, do tego czasu będę siwa lub łysa 😅
Będzie dobrze ;-) chociaż nie ukrywam ze masz racje głowa robi swoje ja tez nosze podpaski na czarna godzinę .. :-) ale damy radę ! No i te czekanie od wizyty do wizyty
Ja mam wrażenie ze mam coraz mniejszy brZuch - ( a chuda nie jestem ) naprawdę czuje się jak wywrotowiec w tej ciąży , cycki tez miewałam większe przed okresem ... to jakiś kosmita siedzi we mnie i ma wywalone na Wszytsko od zapachów po zachcianki :p nic nie potrzebuje 🤣🤣

Do góry