reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja też narazie boje się mówić komukolwiek chociaż sama nie miałam wcześniej żadnych przykrych zdarzeń, jednak historie dziewczyn z tego forum bardzo mnie przed tym hamują. Strach że coś złego może się jeszcze wydarzyć. Za to dziś odebrałam drugi wynik bety. Pierwszy przedwczoraj 778, dziś 2035 😍
Piękny wzrost :-) ja jutro idę na betę :p

reklama
Co ma być to będzie . Ja i tak jestem bardzo szczęśliwa z tego co los mi dał. Właściwie jestem zaskoczona bardzo bo dopiero co wróciłem mi okres po ostatnim porodzie i do tej pory karmie piersią.
Cześć, planujesz może karmić nadal? I jeżeli chciałabyś odpowiedzieć, to masz zalecone jakieś leki w ciąży?

Cześć, planujesz może karmić nadal? I jeżeli chciałabyś odpowiedzieć, to masz zalecone jakieś leki w ciąży?
póki co cały czas karmie. Nie widzę powodu żeby odstawić karmienie ( zreszta bylo by to teraz bardzo trudne) . A jeśli o leki chodzi to póki co żadnych poza kwasem foliowym magnezem i witaminami dla ciężarnych póki co nie biorę ale jeszcze nie byłam u ginekologa więc zobaczę co mi powie.

póki co cały czas karmie. Nie widzę powodu żeby odstawić karmienie ( zreszta bylo by to teraz bardzo trudne) . A jeśli o leki chodzi to póki co żadnych poza kwasem foliowym magnezem i witaminami dla ciężarnych póki co nie biorę ale jeszcze nie byłam u ginekologa więc zobaczę co mi powie.
Rozumiem i bardzo dziękuje za odp.;)🙂

ja tez karmie dalej córkę (14miesiecy) i nie wiem jak to dalej będzie. Jestem bardzo rozchwiana w tym temacie bo z jednej strony chwilo trwaj, ale czuje, ze ten moment musi nadejść. Nie mam narazie konkretnego planu na to i mam nadzieje, ze nie usłyszę żadnych przeciwwskazań od mojej ginekolog.

ja tez karmie dalej córkę (14miesiecy) i nie wiem jak to dalej będzie. Jestem bardzo rozchwiana w tym temacie bo z jednej strony chwilo trwaj, ale czuje, ze ten moment musi nadejść. Nie mam narazie konkretnego planu na to i mam nadzieje, ze nie usłyszę żadnych przeciwwskazań od mojej ginekolog.
moja ma 20 miesięcy. Karmie ja głównie w nocy i w dzień przy zasypianiu. Podobno w 2 trymestrze produkcja pokarmu się zmniejsza nawet o 70% i większość dzieci sama się odstawia. A jeśli nie to nie ma przeciwskazań w ciąży fizjologicznej do karmienia.
Można nawet karmić razem noworodka i niemowlę razem.
Skurcze macicy wywołane karmieniem nie są mocniejsze od tych w czasie orgazmu więc jeśli można uprawiać sex to karmić też można 😀🤣

reklama
Dziękuje za informacje:) na razie pytam tak w ramach przygotowania, bo raczej w tym msc.ciąży nie ma. Tylko u mnie sytuacja jest nieco inna, bo ja w poprzedniej ciąży byłam obstawiona masą leków (seksu też 0🤭). Obecnie nadal kp i nie bardzo chciałabym jeszcze z tego rezygnować. Chyba po prostu muszę indywidualnie skonsultować się ze swoim gin.czy leki, które powinnam przyjmować w ciąży nie szkodzą przy karmieniu. Jeszcze raz dziękuje, że podzieliłyście się swoim doświadczeniem:)
Życzę spokojnych kolejnych 9msc.i szczęśliwego rozwiązania🙂✊

Do góry