reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Hej, to i ja się dołączę :) aktualnie 5+2. W 32dc robiłam hcg, wynik 103. Wczoraj zrobiłam już normalne beta hcg i było 778 (37dc) . Nie mam za bardzo porównania bo to podobno dwa różne badania. Jutro prawdopodobnie powtórzę betę, oby wszystko było dobrze :) objawów jak narazie brak.

reklama
przy wartości powyżej 1000 przyrost zwalnia. Jak beta jest powyżej 1000 to można już robić USG bo powinien być widoczny zarodek.
Różne sa opinie ja przy becie 34 tys urosło mi do 36,5 tys i lekarz stwierdził se za mało i faktycznie ciąża się nie utrzymała ... wiec z ta beta to taka loteria :) fakt już były podejrzenia ze za mała na ten tydz co powinno ale tez oczekiwał po 48h większego wzrostu:-) wiec ja ja robię bo mnie lekko uspokaja na tym etapie ale i tak jej nie do końca wierze - nie jest wyznacznikiem czy się uda ;) ale bezpieczniej jak te 66% rośnie ;-) spokojniej :p

Cześć 🙂witam się, to moja druga ciąża. Dzisiaj odebrałam wynik bety i mam 82 i progesteron 37. Jestem dokładnie 12 dni po owulacji. Myślicie że te wyniki są ok? Nie znam się bo to tak naprawdę pierwsza beta jaka robiłam

Cześć 🙂witam się, to moja druga ciąża. Dzisiaj odebrałam wynik bety i mam 82 i progesteron 37. Jestem dokładnie 12 dni po owulacji. Myślicie że te wyniki są ok? Nie znam się bo to tak naprawdę pierwsza beta jaka robiłam
musisz oznaczyć 2 raz po 48 h . Istotny jest przyrost.
Gratulacje.

A jakies objawy u was dziewczyny?
U mnie w sumie tak jak na okres wydety brzuch bolące piersi i nabrzmiałe . Spora ilość śluzu gdzie zwykle jest sahara przed okresem. No i łapie mnie już senność oczy mi strasznie dzisiaj lecą 😴 w sumie to tak samo jak przy pierwszej ciąży . Do tego czuje ciągłe głaskanie w brzuchu 🙈takie jakieś dziwne uczucie hehe Pierwsze Usg na 12.08 🥰

A jakies objawy u was dziewczyny?
U mnie w sumie tak jak na okres wydety brzuch bolące piersi i nabrzmiałe . Spora ilość śluzu gdzie zwykle jest sahara przed okresem. No i łapie mnie już senność oczy mi strasznie dzisiaj lecą 😴 w sumie to tak samo jak przy pierwszej ciąży . Do tego czuje ciągłe głaskanie w brzuchu 🙈takie jakieś dziwne uczucie hehe Pierwsze Usg na 12.08 🥰
No w sumie u mnie ten wydęty brzuch też się zgadza 😆 sama już nie wiem czy to z obżarstwa, czy faktycznie już coś widać 🤣 ja mam pierwszą wizytę 16.08 :)

reklama
Dziewczyny a pochwaliłyście się już komuś dobra nowiną prócz partnera czy czekacie na jakiś konkretny moment ? Mój stary wygadał się dziś swojej mamie, mam nadzieję że to nie przyniesie pecha

Do góry