reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dziękuje za informacje:) na razie pytam tak w ramach przygotowania, bo raczej w tym msc.ciąży nie ma. Tylko u mnie sytuacja jest nieco inna, bo ja w poprzedniej ciąży byłam obstawiona masą leków (seksu też 0🤭). Obecnie nadal kp i nie bardzo chciałabym jeszcze z tego rezygnować. Chyba po prostu muszę indywidualnie skonsultować się ze swoim gin.czy leki, które powinnam przyjmować w ciąży nie szkodzą przy karmieniu. Jeszcze raz dziękuje, że podzieliłyście się swoim doświadczeniem:)
Życzę spokojnych kolejnych 9msc.i szczęśliwego rozwiązania🙂✊
wszystko zależy myślę od tego na ile ciąża będzie zagrożona bo przyjmowane leki myślę że będą bez wpływu na karmienie skoro mogą być stosowane w ciąży 😀
Życzę powodzenia. Będzie dobrze, każdy problem da się jakoś rozwiązać 😀

reklama
Cześć dziewczyny, pora sie przywitać 🙂
Pierwszy pozytywny test wyszedł mi 26 lipca w moje urodziny ❤️ udało sie w 8 cyklu starań, jestem właśnie po 1 wizycie u lekarza i pecherzyk jest w macicy 😍 bardzo balam sie o cp bo mam jeden jajowod niedrożny, ale moge w koncu odetchnąć 🙂 choć do końca dalej nie wierze, ze to sie dzieje 🥺❤️
kolejna wizyta za 2 tygodnie i mam nadzieję, ze bedzie juz serduszko ❤️

A mam pytanie, jak u Was z dolegliwościami ciążowymi? Kogoś jeszcze już męczy w najlepsze? A może jakieś sposoby na mdłości/wymioty- w poprzedniej ciąży jak się zaczęło jeszcze przed testem, tak mnie męczyło do ok 35 TC (aż miałam przetaczaną krew bo wyniki przez to leciały) i od wczoraj znów całodzienne problemy :(
Chyba powoli zaczyna mi być troche niedobrze 😜 odczuwam tez lekkie zmeczenie, kłucia w brzuchu i tyle 🙂

Dziewczyny a pochwaliłyście się już komuś dobra nowiną prócz partnera czy czekacie na jakiś konkretny moment ? Mój stary wygadał się dziś swojej mamie, mam nadzieję że to nie przyniesie pecha
My powiemy najblizszym po usg z serduszkiem, ja bym i tak najchętniej jeszcze dluzej sie wstrzymała, ale starego juz nosi 😅

Dziewczyny a pochwaliłyście się już komuś dobra nowiną prócz partnera czy czekacie na jakiś konkretny moment ? Mój stary wygadał się dziś swojej mamie, mam nadzieję że to nie przyniesie pecha
Ja, z racji tego, że tak się dogadaliśmy z szefostwem, to już powiedziałam w pracy (mamy braki kadrowe więc jak powiedziałam że się staram to zaczęli szukać osoby która będę szkolić na swoje miejsce, a po informacji że jestem w ciąży te szkolenia przyspieszyły) - wiedzą, że poprzednia ciąża była z przebojami, więc się przed tym zabezpieczyli. Nikomu z rodziny jeszcze nie mówię. Oprócz szefostwa wie też moja przyjaciółka i póki co na tym etapie to zostaje ☺️ rodzinie i znajomym powiem po prenatalnych 😅

Ja robiłam przedwczoraj test

Załączniki

• AD47C38C-2440-4A58-B9DA-2B10B695CAAA.jpeg
    AD47C38C-2440-4A58-B9DA-2B10B695CAAA.jpeg
    34,7 KB · Wyświetleń: 72
A jakies objawy u was dziewczyny?
U mnie w sumie tak jak na okres wydety brzuch bolące piersi i nabrzmiałe . Spora ilość śluzu gdzie zwykle jest sahara przed okresem. No i łapie mnie już senność oczy mi strasznie dzisiaj lecą 😴 w sumie to tak samo jak przy pierwszej ciąży . Do tego czuje ciągłe głaskanie w brzuchu 🙈takie jakieś dziwne uczucie hehe Pierwsze Usg na 12.08 🥰
Mam identycznie

Cześć dziewczyny, pora sie przywitać 🙂
Pierwszy pozytywny test wyszedł mi 26 lipca w moje urodziny ❤️ udało sie w 8 cyklu starań, jestem właśnie po 1 wizycie u lekarza i pecherzyk jest w macicy 😍 bardzo balam sie o cp bo mam jeden jajowod niedrożny, ale moge w koncu odetchnąć 🙂 choć do końca dalej nie wierze, ze to sie dzieje 🥺❤️
kolejna wizyta za 2 tygodnie i mam nadzieję, ze bedzie juz serduszko ❤️
cześć ! gratulacje ! ❤️ pamietam Cię z innych miesięcznych forum na starających się 😊 widzę ze u nas bardzo podobnie 😁 moj pierwszy test jaki robiłam to 27 lipiec i tez za 8 cyklem się udało 😊 ja wizytę mam 9 tego i już nie mogę się doczekać 😍

reklama
Do góry