reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Cześć, u mnie 5+6. Zarodek prawie 3mm i widoczne FHR 🥰 Po 4 latach starań, po poronieniu ciąży pozamacicznej, po 2 biochemicznych. Strach ogromny, każde kłucie w podbrzuszu wywołuje niemalże panikę. Ból piersi, M nie może się zbliżyć. Zawroty jak w zegarku od godz. 11.00 przez cały dzień i doszły wczoraj mdłości 🤢 nadwrażliwość na zapachy. Dupek 2×1 na niski progesteron

Załączniki

• 20220827_074051.jpg
    20220827_074051.jpg
    1 022,5 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Współczuje takiej wizyty, zamiast człowieka uspokoić to jeszcze zestresuja nie potrzebnie. Moze jej się pomyliło coś z tymi tygodniami, może podała o tydzień wczesniej niż rzeczywiście jest 🤦🏼‍♀️
COŚ jej się pomyliło na pewno 😆🤦‍♀️
Mam nadzieję, że więcej takiej wizyty nie doświadczę.

Był robiony dziś rano 6/5 dni przed planowaną miesiączką

Bonzur,
Nie widzę, ale życzę żeby za pare dni były 😗
Brzuch mnie znowu dzisiaj boli, ale to żołądek tak... Tak myślę 🤔 wcześniej podobnie mnie łapało, jakby skurcz i trzyma póki się nie położę 🙃 więc może cake dnie będę leżeć 😂taaaa napewno 😆

Mam nadzieje, bo jak moja Szefowa dowie się, że jestem w ciąży to załamania nerwowego dostanie. Już stękała, że jestem teraz na zwolnieniu a co dopiero jak bym jej dala zaświadczenie o ciąży. Stanowiska mi nie zmieni, bo nie ma na jakie. Obawiam się, że bez uwag się nie obejdzie, gdy wpłynie im l4, ale dla mnie najwaznisze jest maleństwo.
Jeszcze muszę ją poinformować o ciąży. Wiem, że to będzie bardzo nieprzyjemna rozmowa.

Czy ta kobietaa. Dzieci?
Daj spokój niech te uwagi wsadzi sobie w dupe delikatnie mówiąc 😋
Nie rozumiem jak można kobieta, kobiecie robić jakieś wyrzuty, bo ta jest w ciąży. Paranoja 😠

Ona po prostu patrzy na to żeby zarobiła. To sklep internetowy. Jest mnóstwo zamówień. Jeśli kogoś nie ma to nerwice ma, bo nie zostaną wysłane wszystkie zamówienia. A, że ja pracuje na magazynie i dziale pakowania przesyłek, to podejrzewam, że usłyszę kilka niemiłych słów, że poszłam sobie na l4 bo przecież ciąża to nie choroba.

To niech zatrudni więcej osób żeby się wyrabiać

@Minnie Mouse Witaj :) jak się czujesz? Masz jakieś doglegliwosci ciążowe?

Dziewczyny, ja dziś mam jakiś totalny zjazd, może przez to ze tak wcześnie wstałam, a przez ostatnie dni nie zrywałam się tak wcześnie z łóżka. Miałam nadzieje, ze śniadanie pomoże. Ale póki co wcale nie jest lepiej. Do tego zostaje dziś sama z córka cały dzień, także życzcie mi powodzenia 🙈

A ile córcia ma lat? Jak poszło?

Cześć. Mi apka tez pokazuje termin na 22.04 😁
Na ciążowe dolegliwości jeszcze przyjdzie czas, bo to przecież wciąż wczesna ciąża ☺️

Ja dzisiaj mam misje - powiedzieć moim podwładnym, ze jestem w ciąży. Będą za mnie myśleć w chwilach mojego totalnego roztargnienia i pomagać w chwilach zmęczenia 😁 szefostwo zostawię sobie na później, jak dostanę zaświadczenie o ciąży 😉

I jak podwładni zareagowali?

reklama
Hej Dziewczynki,
Byłam na wizycie.... traumatycznej i dramatycznej... muszę ochłonąć.
Kobieta robiąc usg powiedziała, że ciąży tu nie widać niestety. Skierowanie do szpitala.
Po czym jak zaczęłam ryczeć dopytała czy mam macicę dwurożną i DLACZEGO JEJ NIE POWIEDZIAŁAM? Szukałaby dokładniej...
Nagle znalazła pęcherzyk ciążowy gs 2,7 CM i zarodek CRL 1,18 CM z akcją serca.
Obliczyła, że jest to 5t.2d.
Powinnam być 6+6, ale sprawdzam teraz wielkości na usg z tamtego roku z ciąży i z ogólnymi tabelkami wymiarów zarodka to się nie zgadza.
Może mi któraś z Was coś podpowiedzieć co do tych wielkości? Zamierzam dopytać panią dr przez aplikację jeśli tylko doda opis mojej wizyty i będzie taka możliwość, bo telefon do placówki już wykonałam.
Tyle stresu co mi zafundowała...

Jaaa pierd* tragedia 🤬🤬🤬
Co za baba 🤯😡co za stres dla Ciebie.
Skoro odwaliła takie coś z USG, to już dalej te jej obliczenia wogole nie są dla mnie wiarygodne... 🤬

Do góry