reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ona chyba pomyliła jednostki tych wymiarów. Bo w ciąży w tamtym roku przy 3,4 milimetrach był 6plus0 i akcja serca.
Na szczęście byłam u niej tylko jednorazowo.. Ale babka polecana, same dobre komentarze, byłam u niej raz kontrolnie, było ok.
Mam skierowanie do placówki specjalistycznej ze względu na chorobę krwi, której oczywiście ona się przestraszyła i musiałam jej dużo tłumaczyć co mi można a co nie w ciąży 🤦‍♀️. Nie rozumiem dlaczego ci lekarze się nie dokształcają, żeby pomagać. Wiem, że jestem wyjątkiem, ale dlaczego mam przeżywać takie stresy przez nich 🤯.

Serio? Twój nick mi tu teraz świetnie pasuje. Jak kuźwa mozna byc takim ignorantem, ludzi leczyć o ***** wiedzieć 🤬🤬🤬zdenerwowałam się 😤

reklama
@Mikado93 i wtedy miałoby to sens, to liczenie od owulacji. Tylko że ta pani mądra pytała się mnie jeszcze czy liczymy od OM. I tak jej wyszło. Później sprawdzała na jakimś wykresie te tygodnie i na koniec powiedziała, że zaokrągla te pomiary do 6 tygodnia (???). Chyba sama w sobie się zaplątała. Ale nie chciałam jej już dłużej słuchać. W ogóle na starcie powiedziała, że nie chciałaby mnie prowadzić ze względu na chorobę przewlekłą. Nie dziwi mnie to wcale.. takich mamy lekarzy.
Muszę szukać dalej.

Ciśnienie mi się dalej podnosi jal to czytam 😡

Cześć, u mnie 5+6. Zarodek prawie 3mm i widoczne FHR 🥰 Po 4 latach starań, po poronieniu ciąży pozamacicznej, po 2 biochemicznych. Strach ogromny, każde kłucie w podbrzuszu wywołuje niemalże panikę. Ból piersi, M nie może się zbliżyć. Zawroty jak w zegarku od godz. 11.00 przez cały dzień i doszły wczoraj mdłości 🤢 nadwrażliwość na zapachy. Dupek 2×1 na niski progesteron

Witamy🎉
Bardzo się cieszę, że jesteście, widać duużo przeszłaś tym bardziej trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Hej Dziewczynki,
Byłam na wizycie.... traumatycznej i dramatycznej... muszę ochłonąć.
Kobieta robiąc usg powiedziała, że ciąży tu nie widać niestety. Skierowanie do szpitala.
Po czym jak zaczęłam ryczeć dopytała czy mam macicę dwurożną i DLACZEGO JEJ NIE POWIEDZIAŁAM? Szukałaby dokładniej...
Nagle znalazła pęcherzyk ciążowy gs 2,7 CM i zarodek CRL 1,18 CM z akcją serca.
Obliczyła, że jest to 5t.2d.
Powinnam być 6+6, ale sprawdzam teraz wielkości na usg z tamtego roku z ciąży i z ogólnymi tabelkami wymiarów zarodka to się nie zgadza.
Może mi któraś z Was coś podpowiedzieć co do tych wielkości? Zamierzam dopytać panią dr przez aplikację jeśli tylko doda opis mojej wizyty i będzie taka możliwość, bo telefon do placówki już wykonałam.
Tyle stresu co mi zafundowała...
Napewno źle obliczyła. Mi na wizycie 7t4d od OM wychodziła CRL 1,23 mm i w usg to był 7t3d także coś nie halo z tą lekaraką.

Napewno źle obliczyła. Mi na wizycie 7t4d od OM wychodziła CRL 1,23 mm i w usg to był 7t3d także coś nie halo z tą lekaraką.
Dokładnie tez sprawdziłam - 7 tyg i 6 dni -crl- 1,45 cm - mam na fotce ;-) kiedy teraz idziesz na usg ? Ja chyba w środę .. chodź zaczynam mieć chyba jakieś objawy wiec mniej panikuje 🤣 jestem tak senna ze wczoraj z 24 h to z 16 przespałam

Dokładnie tez sprawdziłam - 7 tyg i 6 dni -crl- 1,45 cm - mam na fotce ;-) kiedy teraz idziesz na usg ? Ja chyba w środę .. chodź zaczynam mieć chyba jakieś objawy wiec mniej panikuje 🤣 jestem tak senna ze wczoraj z 24 h to z 16 przespałam
Ja dopiero mam wizyte za 3 tygodnie - 19 września 🙄 lekarka mówiła że jakby się coś działo to dzwonić. Na razie wszystko ok.
Ja mam wrażenie że po 3 tygodniach już się przyzwyczajam do ciągłego "niedobrze mi" 😅
A spałabym tak samo - śpie po 9-10h.

reklama
Dzięki Dziewczyny.
Ja po tej wizycie to nawet mam obawy czy te wymiary, które mi podała były dobrze zmierzone..
Jutro dzwonie od rana do szpitala i zobaczymy jakie są terminy. Jak odległe to na pewno będę od razu szukać u kogoś godnego szybszego terminu. Dostałam też duphaston, dzięki temu że mąż dopytał.. I nie wiem czy ten duphek mi nie dokłada złego samopoczucia. Jakoś mi tak ciężko ogólnie 🙈.
A co do męża gotującego, znam to.. jakie to jest wybawienie 🥰, ale jak bałagani przy tej okazji to jest niepojęte 🤯🤣.

Do góry