Matko, co za baba... Kurde jak na 5+2 to czesto nawet nie widac zarodka, nie mówiąc o akcji serca. A wiesz kiedy dokladnie mialas owulacje, masz regularne cykle? Bo owulacja mogla się przesunąć i te dni ciążowe sa rozjechane. To ma byc Twoja docelowa lekarka czy bylas tylko na potwierdzeniu u niej?Hej Dziewczynki,
Byłam na wizycie.... traumatycznej i dramatycznej... muszę ochłonąć.
Kobieta robiąc usg powiedziała, że ciąży tu nie widać niestety. Skierowanie do szpitala.
Po czym jak zaczęłam ryczeć dopytała czy mam macicę dwurożną i DLACZEGO JEJ NIE POWIEDZIAŁAM? Szukałaby dokładniej...
Nagle znalazła pęcherzyk ciążowy gs 2,7 CM i zarodek CRL 1,18 CM z akcją serca.
Obliczyła, że jest to 5t.2d.
Powinnam być 6+6, ale sprawdzam teraz wielkości na usg z tamtego roku z ciąży i z ogólnymi tabelkami wymiarów zarodka to się nie zgadza.
Może mi któraś z Was coś podpowiedzieć co do tych wielkości? Zamierzam dopytać panią dr przez aplikację jeśli tylko doda opis mojej wizyty i będzie taka możliwość, bo telefon do placówki już wykonałam.
Tyle stresu co mi zafundowała...
reklama
@Minnie Mouse super, ze covid taki łagodny
Ja powiem w pracy po tym jak juz bedzie potwierdzona akcja serca, jakos na początku września. Chetnie bym sie wstrzymala chociaz do prenatalnych, ale wlasnie ze wzgledu na rodzaj pracy nie mam wyjścia, albo mi beda musieli zmienic stanowisko albo pojde na l4, czego bym nie chciala jednak..
Ja powiem w pracy po tym jak juz bedzie potwierdzona akcja serca, jakos na początku września. Chetnie bym sie wstrzymala chociaz do prenatalnych, ale wlasnie ze wzgledu na rodzaj pracy nie mam wyjścia, albo mi beda musieli zmienic stanowisko albo pojde na l4, czego bym nie chciala jednak..
Misia911
Fanka BB :)
Hej Dziewczynki,
Kobieta robiąc usg powiedziała, że ciąży tu nie widać niestety. Skierowanie do szpitala.
Po czym jak zaczęłam ryczeć dopytała czy mam macicę dwurożną i DLACZEGO JEJ NIE POWIEDZIAŁAM? Szukałaby dokładniej...
Powinnam być 6+6, ale sprawdzam teraz wielkości na usg z tamtego roku z ciąży i z ogólnymi tabelkami wymiarów zarodka to się nie zgadza.
Może mi któraś z Was coś podpowiedzieć co do tych wielkości? Zamierzam dopytać panią dr przez aplikację jeśli tylko doda opis mojej wizyty i będzie taka możliwość, bo telefon do placówki już wykonałam.
Boosz jak czytałam to aż się za głowę złapałam, tyle stresu! To moja pierwsza ciąża więc nie wielkościach słabo się znam. Na swoim przykładzie wiem, że w 5 tc. mój pęcherzyk ciążowy miał 15 mm i zarodka nie było widać a gdzie tu akcją serca? Może masz możliwość pójścia na USG do innego lekarza?
Kinnia95
Fanka BB :)
Kiedy masz termin do innego ginekologa?Ona chyba pomyliła jednostki tych wymiarów. Bo w ciąży w tamtym roku przy 3,4 milimetrach był 6plus0 i akcja serca.
Na szczęście byłam u niej tylko jednorazowo.. Ale babka polecana, same dobre komentarze, byłam u niej raz kontrolnie, było ok.
Mam skierowanie do placówki specjalistycznej ze względu na chorobę krwi, której oczywiście ona się przestraszyła i musiałam jej dużo tłumaczyć co mi można a co nie w ciąży . Nie rozumiem dlaczego ci lekarze się nie dokształcają, żeby pomagać. Wiem, że jestem wyjątkiem, ale dlaczego mam przeżywać takie stresy przez nich .
A ile masz lat?
Pewnie jesteś młoda mamuśka, poprostu szybciej zaczęłaś
WcześnieA ile masz lat?
A ile masz lat?
Wcześnie Pierwszy syn w wieku 18 lat.A ile masz lat?
reklama
Kimiko
Moderator
współczuje tylu negatywnych emocji, w chwili kiedy człowiek nastawiony jest na coś pozytywnego odnoszę wrażenie, ze mało lekarzy jest z powołania, większość z nich maja ludzi w dupie, byleby hajs się zgadzał.Hej Dziewczynki,