reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Cześć ja mam termin na 11.04 :) teraz jestem w 7tydz + 2 dni ciąży :) przyjmuje duhapston i heparynę. Trochę w tym tygodniu wzięło mnie przeziębienie 😢😭 to moja pierwsza ciąża i bardzo boje się o dzidzię czy przeziębienie nie zaszkodzi. Nie jestem bardzo chora, głównie doskwiera mi katar, jeden dzień miałam tylko kaszel... Ale mimo wszystko. Macie jakieś dobre sposoby na przeziębienie w ciąży?
Hej ;) ja tez jestem przeziębiona, duże obciążenie dla organizmu i łatwo złapać infekcje w ciąży :( Mam podobne objawy, odpoczywam w domu. I jedynie naturalne sposoby możemy stosować. Herbatka z cytryna i miodem (bądź imbirem, jesli lubisz), syrop z cebuli itp. Dużo zdrówka dla Was! ❤️

reklama
Cześć. Witam się z wami i ja :) Obecnie 5+2, termin na 24 kwietnia :)
Pierwsza ciąża o którą staraliśmy się troszkę ponad rok.
Wczoraj byłam na pierwszym USG aby sprawdzić czy nie pozamaciczna, pęcherzyk w macicy jest jednak mam pewne inne obawy. Na jajniku z którego była owulacja wyrosła torbiel.. która mnie czasem pobolewa, ciągnie.. lekarka powiedziała aby się nią nie przejmować, że nie jest groźna.. ze będziemy obserwować i mam spokojnie czekać do kolejnej wizyty aż będzie serduszko (8.09). Co wy myślicie o tej torbieli ? Czy któraś z was też ma ? Pierwszy raz mam takie coś.. zupełnie nie wiem czy jej ufać i czy na pewno się nie martwić..
jeśli to torbiel czynnościowo to nie ma się co nia przejmować powinna się pomału wchłonąć. Zależy te jaka jest duża.

Bonzur,
Bydgoszcz się kłania 😊
Jestem przerażona swoim brzuchem, chyba za dużo jem, tak mi go wywala i nie ma opcji wciągania nie da rady 😯 niby posiłki jak zawsze, ale coś tu nie gra. Może jednak za duże te porcje 😋🤔
pewnie masz po prostu wzdecia🤣to normalne na początku ciąży. Ja też rano wyglądam nieźle a wieczorem jak kulą ( ale dla mnie to 3 ciąża więc pewnie wszystko szybciej się już rozłazi)🤣🤣

Gratuluję 🤗 ja ostatni raz byłam u ginekologa w poniedziałek i 1,10 cm i 159/min. Teraz idę 2 września ponieważ mam krwiaka :( i muszę go skontrolować.
Ale ja się cieszę. Zobaczę czy wszystko ok z dzidzią.
Tak samo jak ty mam ciążę bezobjawową 🥴 czasem piersi mnie bolą, ale nie codziennie i za bardzo apetytu nie mam. Szczerze to wolałabym mieć bardziej konkretne objawy 🤣 takto się zastanawiam czy wszystko okej.
Fajnie ze ktoś jest bezobjawowy bo mnie to meczy serio 🤣 są momenty w ciągu dnia ze zapominam o swoim stanie a jak dziewczyny mówią może piwo po pracy to jestem 1 a później muszę zastawiać się jak wymiksować się 🤣. Ja mam 31 sierpnia (na 9 tyg )jeszcze usg - takie tylko wejście wyjście. I czekam na termin na NFZ żeby rownolegle prowadzić ciaze i założyć kartę ;) bo jeszcze jej nie mam ;)

reklama
Niema sensu . Jeśli z obrazu usg coś się rozjedzie to tak żeby sprawdzić w która stronę zmierza ale na tym etapie niema sensu - lepiej iść wydać kasę na siebie :p
Ja robiłam trzy razy.
17.08 - 26
19.08 - 95
22.08 -727
Ładnie przyrasta. Ale to moja pierwsza i się stresuję.
O tak na siebie. Ja musze stanik większy kupić 🤣

Do góry